Zó maak je NIS2 profitable

Veel MSP’ers kijken niet bepaald uit naar de nieuwe NIS2-wet. Extra regelwerk, extra administratiewerk, extra verplichtingen... Het voelt vooral als veel gedoe. Toch brengt het ook een aantal mooie kansen met zich mee. Wij stelden namelijk een tech stack samen die je niet alleen zélf gebruikt om aan deze wetgeving te voldoen, maar je verkoopt ‘m ook nog eens gemakkelijk door aan je klanten! Win-win, of niet?  

Benieuwd waarom NIS2 zo belangrijk is voor MSP’ers? Lees het hier! 

The Ultimate NIS2 Tech Stack 

NIS2 compliancy klínkt misschien als veel gedoe: die héle wet doorspitten en vervolgens het internet afstruinen naar passende softwareoplossingen. Maar niets is minder waar. Wij stelden namelijk een NIS2-totaalpakket samen, waarmee jij in één klap alle tools bij de hand hebt. 

NIS2Desk

Volgens de NIS2-regels heb je straks als MSP’er een zorgplicht naar je klanten toe. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je een risicoanalyse maakt, maar ook dat je op papier zet welke securityprocedures en -maatregelen er gelden. Daarvoor gebruik je de NIS2Desk-module van SmileTools.  

Met deze software leg je alle rollen binnen jouw IT-omgeving vast, analyseer je IT-risico's en sla je data veilig op in een CMDB. Daarnaast maakt de module jouw prestaties meetbaar en integreert het met Microsoft 365.  

Zet NIS2Desk in bij jouw klanten 

​Moeten jouw klanten óók voldoen aan de NIS2-richtlijnen? Dan kunnen ze vast ​wat hulp gebruiken bij het in kaart brengen van alle protocollen binnen hun bedrijf. Zet NIS2Desk in om jouw klanten te helpen met hun compliancy en pak zo een mooie marge op deze module.  

ConnectSecure 

Met de software van ConnectSecure heb je altijd een actueel overzicht van je gehele netwerk en endpoints. De software ‘scant’ jouw devices – en die van je klanten – en laat zien waar eventuele zwakke punten zijn, zodat jij deze kan versterken vóór cybercriminelen er doorheen breken. 

Zet ConnectSecure in bij jouw klanten

Natuurlijk kun je ConnectSecure intern gebruiken om inzicht in zwakheden te krijgen. Maar dit mes snijdt aan twee kanten! Gebruik de software bijvoorbeeld om een scan te maken van het netwerk van een nieuwe klant, vóórdat deze tekent. Op die manier weet jij precies waar de zwakke punten zitten en pas je daarop je voorstel aan, zodat je nooit meer te weinig consultancyuren rekent. 

ThreatDown 

Dankzij ThreatDown upgrade je gemakkelijk jouw 9-tot-5 EDR naar een 24/7 MDR-oplossing. ThreatDown beschikt over een wereldwijd netwerk van SOC’s, waardoor jouw arbeidsintensieve EDR-oplossing opeens verandert in een MDR SaaS-oplossing. Zo blijven security-alerts van jouw klanten nóóit meer liggen.  

Zet ThreatDown in bij jouw klanten 

Dankzij de tooling en service van ThreatDown worden security-alerts van jouw klanten altijd direct bekeken en afgehandeld en zijn jouw klanten een stúk veiliger dan voorheen. Mooie bijkomstigheid: als je jouw EDR opschaalt naar een MDR, krijg je daar direct mooie rapportages én data bij.  

Ontdek The Ultimate NIS2 Tech Stack 

Benieuwd hoe je het maximale haalt uit deze drie, handige tools? Kijk dan ons webinar terug óf boek een kennismakingsgesprek, dan vertellen we je alles over de opties voor dit pakket. 

in Blog
Een kwart eeuw Portland
What a great journey