Tips voor het wisselen van PSA of RMM

Na een jaar als 2020 en iets dat op een licht lijkt aan het einde van de tunnel lijkt (laten we hopen dat het niet de koplampen zijn van een naderende semi), is het tijd om je tools en processen opnieuw te evalueren. 

Het is hetzelfde advies dat je aan je klanten geeft: gebruik de nieuwste en beste technologieën en processen om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Hoewel het vaak gemakkelijker is om advies te geven dan om het op te volgen, zou jouw tech stack geen uitzondering moeten zijn. Om je bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen, is het van cruciaal belang dat je over de juiste technologie beschikt die echt werkt voor jouw bedrijfsdoelen.

"Als we niet veranderen, groeien we niet." Gail Sheehy

Weten wanneer het tijd is om over te schakelen

Als je jezelf afvraagt ​​'hoe weet ik wanneer het tijd is om van PSA over te schakelen' of 'hoe weet ik wanneer het tijd is om van RMM te wisselen', dan is het waarschijnlijk tijd. Soms houden we dingen in het bedrijfsleven (en in het leven) te lang vast. Hoewel jouw huidige proces misschien "goed" is, is goed de vijand van groot.

In feite, hoe langer je het uithoudt met ondermaatse tools, hoe meer geld je op de lange termijn verliest. Het gebruik van de juiste tools kan uw bedrijf tijd en geld besparen dankzij de verbeterde efficiëntie. We kennen allemaal het gezegde "tijd is geld". De tijdswaarde van geld (TVM) is een concept dat beweert dat geld dat je nu hebt, meer waard is dan hetzelfde geldbedrag in de toekomst vanwege zijn potentiële verdiencapaciteit. Als gevolg hiervan kan het langer duren dan nodig om de overstap naar de juiste tools te maken, letterlijk geld verliezen.

Weerstand tegen verandering aanpakken

Klinkt een van deze excuses bekend?

  • "We hebben dingen altijd op deze manier gedaan"

  • "We hebben hier al te veel geld in geïnvesteerd"

  • "Nu overschakelen zou te veel gedoe zijn"

Er is een volkomen logische verklaring waarom weerstand kan ontstaan omtrent het wisselen van PSA of RMM: de verzonken kosten fout. Volgens BehavioralEconomics.com, betekent dit dat we de neiging hebben om ons gedrag voort te zetten vanwege eerder geïnvesteerde middelen (tijd, geld of moeite).

Case studies

Mirus IT - RMM wisselen

Na 12 jaar gebruik te hebben gemaakt van dezelfde oplossingen voor bewaking en beheer op afstand (RMM) en Professional Services Automation (PSA), wist Mirus IT dat ze iets moesten veranderen. Hun oude systemen misten integratiemogelijkheden van derden, waardoor basisbewerkingen een gedoe waren. Met de overstap naar het ConnectWise-platform beschikt Mirus IT over de integratiemogelijkheden waarnaar ze op zoek waren. "Vanwege de manier waarop de tools integreren, heeft het ons in staat gesteld efficiënter te worden in wat we doen - waardoor we onze klanten beter van dienst kunnen zijn", zegt Paul Tomlinson, Managing Director en mede-oprichter van Mirus IT.

Relentless Solutions - PSA wisselen

CEO van Relentless Solutions, Jim Barry-Behar's streven naar constante verbetering bracht hem ertoe de relatie van zijn bedrijf met deze achterblijvende PSA opnieuw te evalueren. "We hadden een langdurige investering in een Professional Services Automation-platform (PSA) dat zijn glans had verloren," zei Behar, "grotendeels als gevolg van slechte relaties met zijn partners en zijn klanten adviesgroep." Nadat hij naar ConnectWise Manage was overgeschakeld, kan hij niet geloven dat het zo lang heeft geduurd.

Toen het tijd werd om hun PSA-software over te schakelen, moest Jim Barry-Behar het onvermijdelijke onder ogen zien. “Ons team was begrijpelijkerwijs ongerust. We hebben zowel financieel als zakelijk veel geïnvesteerd in onze bestaande PSA-oplossing. Verandering is zelden gemakkelijk, maar soms is het nodig. " Zei Behar.

Behar luisterde naar de zorgen van zijn team, maar wist dat dit het juiste moment was om iets te veranderen. En aangezien Relentless Solutions, net als jij, talloze klanten door complexe software-overgangen heeft begeleid, wist hij ook wat hij moest doen om de overgang soepel te laten verlopen.

Wil jij weten welk RMM en/of PSA wij jou adviseren? Plan een gesprek in met een van onze adviseurs. Daarnaast bieden wij ook hulp bij migraties, klik op onderstaande button om hier meer informatie over op te vragen.

Delen

Lees hier het originele artikel van ConnectWise.
Redenen om Managed Services te gebruiken in 2021