Hoe MSP's een succesvolle balans tussen werk en privé kunnen bereiken

Mensen met een ondernemersgeest zullen tot het uiterste gaan om hun bedrijf te laten slagen. Maar ze vragen zich vaak af of dit hun persoonlijke leven zal kosten.

Het nastreven van de balans tussen werk en privé is een bekend streven voor een groot deel van werkende mensen, maar is het een ideaalbeeld? Of kan het daadwerkelijk worden bereikt?

En wanneer bedrijfseigenaren hun bedrijf willen laten groeien en schalen, hoe passen hun levens buiten het werk dan in deze vergelijking?

Laten we eens kijken wat de balans tussen werk en privé betekent voor de managed service providers (MSP).

De waarheid over de balans tussen werk en privé

Hier is een geheim: de perfecte balans tussen werk en privé bestaat niet. Meer realistisch gezien, komt het neer op het beheersen van de spanning tussen de twee. Werk is een fundamenteel onderdeel van ons leven en waar we het grootste deel van de tijd aan besteden, maar het definieert niet wie we zijn.

In plaats van te streven naar zowel deze ongrijpbare balans tussen werk- en privéleven, concentreer je je op wat je kunt doen om spanning te beheersen. Hoe geef je prioriteit aan delen van je leven die belangrijk voor je zijn, zowel vanuit een professioneel als een persoonlijk perspectief?

Denk eens na over de volgende vragen:

  • Stel jij dagelijkse grenzen zodat werk je leven niet helemaal overneemt?

  • Heb je het gevoel dat je succesvol bent in de manier waarop je met je tijd en energie omgaat?

  • Wat doe jij om te rusten en op te laden buiten het werk?

  • Hoe maak je tijd vrij voor plezier?

Dit zijn vragen die elke bedrijfseigenaar zichzelf actief moet stellen en eerlijk moet beantwoorden.

Prioriteiten stellen volgens HABU

Succesvolle ondernemers en collega-MSP's hebben veel effectieve manieren geleerd om met hun eigen spanningen om te gaan. Een belangrijke strategie is om volgens HABU prioriteiten stellen.

HABU betekent “Highest And Best Use”, ook wel "Hoogste en beste gebruik". Op het gebied van leiderschap verwijst het naar het besteden van je tijd aan activiteiten die binnen jouw sterke punten en expertisegebieden vallen. Wat is iets dat alleen jij kunt doen? Als eigenaar maak je je bijvoorbeeld elke dag zorgen over het inbouwen van waarde in je bedrijf, terwijl je de facturering naar klanten over kan laten aan een boekhouder. Als we aan de persoonlijke kant nadenken over onze HABU, roept het misschien gedachten op over het ouderschap of ons huwelijk. Deze rollen kunnen alleen door ons worden ingevuld.

Kortom, MSP's en andere ondernemers moeten hun tijd verstandig gebruiken. Als kostbare tijd die ergens aan wordt besteed niet leidt tot de vooruitgang van je bedrijf, is het dan de moeite waard om hier tijd aan te besteden?

Als je leert prioriteiten te stellen voor dingen die jouw HABU zijn, zal je de spanning tussen je werk en je leven gaan beheersen. Strategisch zijn over de dingen waaraan je je tijd en expertise besteedt, is een krachtige manier om vooruitgang te boeken in de richting van je doelen.

Zonder beperkingen vervagen de grenzen tussen werk en spel. Je zult uiteindelijk je creativiteit en productiviteit verstikken en vatbaarder zijn voor een burn-out omdat je weinig ruimte overlaat voor de nodige rust en oplaadtijd.

Er zullen altijd mensen, vergaderingen, evenementen en activiteiten zijn die om je aandacht vragen. Een deel van het groeien als leider is het leren onderscheiden van het belangrijke van het urgente.

Stel duidelijke doelen

Een ander belangrijk aspect van het beheren van je tijd en de spanning tussen je werk en privéleven is om duidelijk en opzettelijk te zijn over wat je wilt bereiken. Het stellen van doelen kan je helpen op koers te blijven en te bepalen wat daadwerkelijk in je HABU valt.

Dit is vooral belangrijk om te doen bij het opstellen van een strategie voor groei. Als je niet zeker weet waarom je wilt groeien of wat je gewenste resultaat is, ga je waarschijnlijk merken dat je tijd wordt verslonden door je werk. De realiteit is dat ons werk zich zal uitbreiden om de tijd die we het geven te vullen. We zijn nooit "klaar".

Als ondernemer wil je nadenken over het einddoel. Wat is het doel achter je wens om een ​​bedrijf te starten? Wat voor soort bedrijf probeer je op te bouwen? Hoe zien je gezin, carrière en toekomst eruit? Wat is de erfenis die je wilt achterlaten?

Het samenstellen van een strategie om je bedrijf te laten groeien en op te schalen, alleen omdat het lijkt alsof het juiste is om te doen, zou kunnen werken, maar vaak is dit niet het geval.

Als je strategisch bent om je leven te leiden met je nalatenschap in gedachten, gaat dat je ook helpen op het juiste pad te blijven en zal het dicteren waar je ja en nee tegen zegt.

Ondernemer en bedrijfseigenaar zijn is een uitdaging. Er is geen lineaire weg naar succes of magische formule die je een 40-urige werkweek plus veel vrijheid geeft. Je moet leren vertrouwen op processen in plaats van op mensen. Het implementeren van echt effectieve gewoonten, zoals het kennen van je HABU en strategisch nee zeggen, kan je helpen een gelukkiger en productievere ondernemer en persoon in het algemeen te zijn (en kan je helpen 100-urige werkweken te vermijden waar veel MSP-eigenaren maar al te bekend mee zijn).

Strategisch leren zijn en een duidelijk plan opstellen zijn essentieel voordat iemand zijn bedrijf kan laten groeien of schalen. Sterker nog, ze zullen je helpen om de spanning te beheersen, zodat je op een dag terug kunt kijken van je pensioen en je tevreden kunt voelen dat je opzettelijk een erfenis hebt opgebouwd die je zowel in je werk als in je leven wenste.

Wil jij in gesprek over hoe jij prioriteiten kunt stellen of over het automatiseren van processen binnen je organisatie? Onze adviseurs gaan graag met je in gesprek over hoe jij je bedrijf efficiënter, productiever en winstgevender kan inrichten. Bekijk onze MSP Support pagina of plan direct een afspraak met één van onze adviseurs.

Delen

Lees hier het originele artikel van ConnectWise.
5 tips om vertrouwen op te bouwen bij je klanten