5 tips om vertrouwen op te bouwen bij je klanten

Voor Managed Service Providers kost het opbouwen van vertrouwen bij klanten tijd. Er zijn echter een paar dingen die je nu kunt doen om een ​​sterke basis voor de toekomst te bouwen. Dit artikel presenteert 5 eenvoudige manieren waarop je je klantrelaties kunt versterken en dat allerbelangrijkste vertrouwen kunt opbouwen.

Als MSP heb je visioenen van klanten die bereid zijn om elk onderdeel van hun technologie aan jouw bekwame handen over te dragen en zo gedurende lange perioden consistente inkomsten te genereren. Klinkt goed, maar om daar te komen, moet je vertrouwen opbouwen. De eerste dag met een nieuwe klant is een grote stap voor de klant; ze zijn bang dat je alles verpest, en ze moeten maar hopen dat je technisch bekwaam, vriendelijk, efficiënt en professioneel bent.

Om tot een lange-termijn klant te komen, moet je vertrouwen opbouwen - dit gebeurt letterlijk één helpdeskticket tegelijk. Elke keer dat je klant ziet dat je services levert en zich realiseert dat ze een goede keuze hebben gemaakt, vergroot je het vertrouwen van jouw klant en voeg je maanden, kwartalen of zelfs jaren toe aan jullie relatie.

Dus, hoe bouw je het vertrouwen van de klant op?

De volgende 5 items schetsen een aantal manieren waarop je het werk dat je doet kunt bekijken door de lens van vertrouwen opbouwen. Zoals je zult zien, zijn ze relatief hoog en strategisch in hun denken.

  1. Behandel het als een relatie - Begin hier. Altijd. Jouw succes en dus je focus moet op de lange termijn liggen. Zoals in elke relatie, draait het om geven en nemen. In principe lever jij een service en de klant betaalt ervoor. Maar het is veel dieper dan dat. Wees flexibel genoeg om te zorgen dat de klant altijd tevreden blijft. Bied als eerste je excuses aan als er iets misgaat en kom je belofte na om het goed te maken.

  2. Investeer in het succes van je klant - Als je doorgaat met de eerste bullet, een langdurige relatie is een relatie waarin beide leden in elkaar investeren. De klant investeert bijvoorbeeld in jou door op tijd te betalen. Jij moet manieren zoeken om hun bedrijf te verbeteren - of het nu te maken heeft met iets waar je geld mee verdient of niet! Laat zien dat het jouw belangrijkste zorg is of zij succesvol zijn of niet. Als je klanten beseffen dat je meer om hun bedrijf geeft dan het jouwe, zullen ze altijd terugkomen voor meer.

  3. Bied hoogwaardige services - Je klant is op zoek naar een samenwerking met een serviceprovider die de technologie van de klant wil bezitten. Ze willen ook dat je hun technologie kunt laten groeien, opschalen en verbeteren naarmate het bedrijf zelf groeit. Jouw services kunnen dus niet de basis break/fix zijn; dit beperkt alleen hoe ze je zien en de duur van je bruikbaarheid. De diensten die jij levert, moeten waarde bieden die veel verder gaat dan wat de klant zelf zou kunnen doen. Bied bijvoorbeeld niet alleen back-ups aan; bied in plaats daarvan gegevensbeschermings-services aan die een zekere mate van zekerheid bieden voor het uitvoeren van een noodherstel.

  4. Los problemen op voordat ze de klant raken - Bekijk je serviceprocessen, met name op het gebied van monitoring en probleemmeldingen. Als jouw MSP wordt gezien als altijd reactief, waarbij een gebruiker een ticket moet indienen, ben je een break / fix-shop voor de klant. Maar als je proactief met problemen omgaat - in ieder geval ruim voordat iemand je belt, etc. - weet de klant dat je grip op zijn bedrijf hebt.

  5. Lever consequent wat je belooft - Je bent slechts zo goed als je laatste helpdeskticket. Definieer zorgvuldig je servicelevering en werk om ervoor te zorgen dat jouw processen consistent worden uitgevoerd. Behalve dat het jou ten goede komt (omdat een voorspelbaar bedrijf een winstgevend bedrijf is), geeft dit je klant het gevoel dat hij zijn bedrijf aan jouw handen kan blijven overlaten.

De écht korte versie van de bovenstaande stappen is simpelweg: sta voor het deel van het bedrijf van je klanten (dat wil zeggen, hun technologie) dat ze je hebben overhandigd. Vat het persoonlijk op als er iets misgaat. Laat het je storen dat de productiviteit van jouw klant niet op zijn hoogtepunt is. Zoek áltijd naar manieren om hun activiteiten te verbeteren en doe suggesties alsof ze je eigen bedrijf raken.

De vijf bovenstaande stappen bieden een aantal specifieke gebieden waarop je je kunt concentreren. Deze tonen elk aan dat je eigenaar bent van de technologie van je klant. Maar aan het eind van de dag wordt vertrouwen opgebouwd door je volledig in te zetten voor het deel van het bedrijf van jouw klant (waar je verantwoordelijk voor bent),  en dit in de loop van de tijd te laten groeien.

Wil je meer informatie over hoe jij je bedrijf zo efficiënt, productief en winstgevend mogelijk inricht? Neem contact op met één van onze adviseurs via onze MSP Support pagina!

Delen

Lees hier het originele artikel van Altaro.
Vijf manieren om jouw MSP-bedrijf te groeien in 2021