‘Wij maken de wereld van MSP-oplossingen weer overzichtelijk’

Vraag George van Brugge, oprichter en eigenaar van Portland, waar zijn hart sneller van gaat kloppen en hij gaat ‘aan’. In het kort? MSP's helpen om efficiënter, productiever en winstgevender te worden door uit het enorme aanbod dat de markt biedt, de allerbeste MSP-tools te selecteren. Dat is waar Portland om draait, al bijna 25 jaar. In deze blog vertelt George hoe hij en zijn team dat doen.

Efficiënter, productiever en winstgevender

Het is inmiddels alweer 25 jaar geleden dat ik Portland oprichtte. In de tussentijd is de wereld enorm veranderd, zeker als het gaat om technologie, maar de missie van Portland is in de basis dezelfde gebleven. Wij helpen IT-dienstverleners hun onderneming efficiënter, productiever en winstgevender in te richten zodat zij de mkb’ers en kmo’ers van Nederland en België optimaal kunnen beheren, bedienen en beveiligen. De juiste tooling is daarbij essentieel, maar het aanbod is overweldigend. Dat is waar wij om de hoek komen kijken: wij hebben een preselectie van de allerbeste tools van de allerbeste fabrikanten gemaakt.

Onze reis samen met MSP’s

Dat is snel gezegd, maar in de afgelopen 25 jaar hebben wij, samen met de Managed Service Providers, een enorme reis afgelegd. Het klassieke break-fix-model van IT-support – iets is stuk en je gaat het zo snel mogelijk maken – van net na de millenniumwisseling, maakte plaats voor managed services: het geautomatiseerd uitrollen van IT-services en het beheren daarvan op afstand met productieve en efficiënte RMM- (remote monitoring and management) en PSA-tools (Professional Services Automation). Daarmee luidden we het eind van het break-fix-tijdperk in en werd de MSP-markt langzamerhand volwassen. Daarna zagen we een gigantische consolidatieslag op het vlak van MSP-software en later, rond 2018, zagen we weer zo’n slag, maar toen in het MSP-domein zelf.

Eindpunten en het grote boze internet

Na de eerste golf – de beweging van het break-fix-model naar het model van managed services – zien we nu een tweede golf. Van het beheren en beveiligen van de interne IT-omgeving, verschuift de focus nu veel meer naar het beheren en beveiligen van hybride IT-omgevingen, ook buiten het interne IT-netwerk, zoals de laptops die zich in het grote boze internet bevinden. Medewerkers loggen in vanuit huis, verbinden hun laptop aan de gratis wifi-verbinding bij Restaurant De Gouden Bogen of checken even snel hun zakelijke mail vanuit all-inclusive-resorts in zonnige oorden. Wat er dan gebeurt hoef ik denk ik geen MSP’er uit te leggen.

Technologystack verkleinen

Wat zien we nu gebeuren in het domein van de IT-dienstverleners? Enerzijds stijgt het aantal oplossingen dat zich specifiek op de MSP-markt richt exponentieel, anderzijds neemt bij MSP’s juist de behoefte toe aan een kleinere technologystack. Dat is waar wij als Portland een belangrijke rol vervullen. Wij maken de wereld van MSP-oplossingen weer overzichtelijk. Komen jouw klanten met verzoeken om nog onbekende software of clouddiensten? Laat het gerust aan ons over. Wij nemen contact op met de leveranciers, halen offertes op en doen de onderhandelingen. Zo weet jij zeker dat je de beste aanbieding krijgt.

Meer weten?

Doing business is teamsport, daar geloven wij heilig in bij Portland. Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met de beste toekomstbestendige oplossingen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de meeste recente ontwikkelingen in MSP-land? Volg onze LinkedIn-pagina!

Delen

ERP software voor de moderne MSP. 'Match made in heaven'.