WAT IS IDAAS? EN WAAROM JE DAT WILT WETEN

Met de explosie van 'as-a-service'-diensten, zitten Managed Service Providers (MSP's) op de eerste rij om te profiteren van de snelle groei van cloud binnen het Midden en Kleinbedrijf (MKB). 

2016 was al een topjaar en 2017 ziet er nog beter uit met een verwachte groei van 25%. We beschrijven hier een nieuwe loot aan de stam: IDaaS.

Wat is IDaaS?

Identity-as-a-Service. We weten al dat medewerkers het grootste veiligheidsrisico voor een bedrijf vormen: ze clicken op dingen, gebruiken makkelijke wachtwoorden, schrijven wachtwoorden op en doen allerlei andere dingen die 'een beetje dom' zijn. Maar nu de dreiging van cybercriminaliteit blijft toenemen, zoeken steeds meer MKB-bedrijven naar oplossingen. Van hun MSP.

IDaaS is hier een goed antwoord op: een set oplossingen die een MSP in staat stelt om wachtwoorden en identiteiten voor klanten te managen.

Componenten van IDaaS

Het hart van deze tools is Single Sign On (SSO), die zorgt voor de federatie van wachtwoorden. De medewerker gebruikt SSO voor allerlei verschillende applicaties. SSO geeft de MSP dus toegangscontrole over alle applicaties waarmee eindgebruikers werken.

Het tweede component van IDaaS is provisionering en deprovisionering. Het gemak waarmee een MSP in staat is om gebruikers toegang te verlenen tot een groep van applicaties - of nog belangrijker, deze toegang kan intrekken - is kritisch voor de IDaaS-opportunity.

Voordelen voor je klant

Voor kleinere bedrijven die zich zorgen maken over cybercriminaliteit, doet IDaaS twee dingen:

  • Verkleint het risico van slechte wachtwoord-gewoontes;

  • Vergroot de snelheid waarmee een gebruikersaccount kan worden afgesloten.

Aangezien volgens PWC eenderde van alle cyberaanvallen gericht zijn op kleine bedrijven en dat de gemiddelde kosten van zo'n cyberaanval door Kaspersky worden geschat op ruim €35.000, is de toegevoegde waarde van IDaaS simpele wiskunde.

Wanneer slechts één zo'n cyberaanval kan worden voorkomen, is dat een veelvoud waard van wat je klant voor de IDaaS-oplossing aan de MSP betaalt.

Ben jij al in staat om deze dienst te leveren? Zo niet, neem dan gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Delen

TOP 3 REDENEN WAAROM PSA JE IT-BUSINESS WINSTGEVENDER KAN MAKEN