GROEI ICT-UITGAVEN BEDRIJFSLEVEN IN DIENSTEN EN SOFTWARE

Volgens de inschatting van Gartner blijven de ICT-uitgaven van het bedrijfsleven de komende jaren groeien. Maar niet alle segmenten profiteren. Software en diensten lopen voorop, maar datacenters, hardware en telecom blijven achter. In dit blog de details.

Groei ICT-uitgaven tot 2022

Jaarlijks waagt Gartner zich eraan om een prognose af te geven van de groei van ICT-uitgaven door het wereldwijde bedrijfsleven voor de komende vijf jaar. Die prognoses worden elk kwartaal bijgesteld. Hieronder de laatste stand van zaken.

De belangrijkste conclusies stonden al in de kop van dit blog: IT-diensten en software groeien naar verwachting het hardst. Datacenters, hardware en telecom groeien niet of nauwelijks. Interessant detail: dat geldt door de bank genomen, dus zowel voor groot- als midden- en kleinbedrijf. Sterker: de grootste procentuele groei in IT-diensten en software wordt zelfs in het MKB verwacht.

IT-diensten: groei in advies

De geprognosticeerde groei van uitgaven aan IT-diensten, zoals consulting, design en implementatie is op zichzelf niet verwonderlijk. Het aantal aanbieders van oplossingen neemt elke dag toe, waardoor het bedrijfsleven steeds minder makkelijk door de bomen het bos nog ziet.

Ook de complexiteit van oplossingen neemt toe, waardoor specialistisch advies steeds vaker gewenst is voordat een (weloverwogen) keuze gemaakt kan worden. 

Software: opkomst van de business apps

De verwachte groei van software zit vooral in de hoek van de bedrijfsapps, al dan niet geleverd in de vorm van Software-as-Service. Denk aan software die specifiek wordt gebruikt door bijvoorbeeld de verkoop-, marketingafdeling en de administratie. 

Daarnaast dwingen steeds meer werknemers af dat ze ook zakelijk gebruik kunnen maken van apps die ze als consument al hebben. Noem het de Consumerization of IT of Shadow IT.  Duidelijk is in ieder geval dat de meeste bedrijven daar nog een inhaalslag moeten maken.

Hoe Portland kan helpen

Wij bieden drie diensten aan ICT Professionals die helpen om de kansen te benutten in dit -alsmaar- veranderende ICT-landschap:

  1. ICT Research. Onze research desk onderhoudt nauwe banden met gerenommeerde onderzoeksbureaus zoals Gartner en CompTIA en filtert hun overvloed aan informatie op relevantie voor onze klanten. Die research gebruiken ICT Professionals dan weer in de boardrooms om hun eigen advies kracht bij te zetten.

  1. Software Advies. Onze verkoopadviseurs helpen om de vertaalslag te maken van specifieke requirements van de eindklant naar de best passende software-oplossing. ICT Professionals maken gebruik van onze kennis en ervaring om tot een snelle short list van mogelijke oplossingen te komen.

  1. Software Trading. Is al duidelijk welke oplossing gekocht moet worden? Dan levert onze trading desk met alle plezier de licenties, tegen scherpe tarieven en met minimale administratieve lasten.

Hulp nodig? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Delen

in Blog
4 TIPS OM SNELLER SUPPORT TICKETS AF TE HANDELEN