GENERATIE Z KOMT ERAAN

Nu we net gewend zijn aan de millennials (officieel generatie Y), moeten we ons gaan voorbereiden op de Generatie Z, en de bijbehorende verwachtingen van een geautomatiseerde werkplek. De Generatie Z, geboren tussen 1995 en 2010, vertegenwoordigt 26%, van de Amerikaanse bevolking. Volgens de generatieonderzoeker en auteur David Stillman is Generatie Z zo'n 72,8 miljoen Amerikanen sterk. Wat zijn de technologische verwachtingen van deze generatie? 

De kenmerken van Generatie Z

Generatie Z is letterlijk opgegroeid met een smartphone in de handjes, waardoor ze voortdurend toegang hebben tot informatie wanneer ze maar willen. De belangrijkste gebeurtenis die generatie Z onderscheidt van generatie Y (millennials), is het feit dat ze te jong waren om zich 9/11 te herinneren, maar wel de grote recessie van 2008 hebben meegemaakt. Ook kunnen ze zich maar moeilijk een tijd voorstellen zonder social media.

Generatie Z is 'cloud-native', terwijl millennials 'digital native' zijn. Generatie Z is loyaler dan hun voorgangers: Uit een enquête van Deloitte uit 2017 blijkt dat slechts 31 procent van de millennials van plan is langer dan vijf jaar bij hun huidige werkgever te blijven; onderzoek van Stillman wijst erop dat 61 procent van Generation Z'ers van plan is om langer dan 10 jaar bij een bedrijf te blijven. Gen Z is ook hoogopgeleid, met een hoger percentage universitair geschoolden dan welke generatie dan ook.

 Ze zijn bedreven in online onderzoek, en vaak autodidact dankzij online bronnen als YouTube en Pinterest. Gen Z wil een verschil maken in de wereld. Een groot deel van de generatie geeft de voorkeur aan een baan die op de een of andere manier een positief effect heeft op de samenleving, en een groot deel van hen is vrijwilliger. Een overweldigende meerderheid van Gen Z is ecologisch bewust, en maakt zich zorgen maken over de impact van de mensheid op het milieu. Gen Z is diverser dan Millennials, een mogelijk groot probleem dat vaak over het hoofd gezien wordt. De enorme diversiteit die Gen Z als werknemers, consumenten en ondernemers met zich meebrengt, zal een grote maatschappelijke en culturele impact gaan hebben.

Generatie Z en MSP's

Als we niet kijken naar wat er voor ons ligt, maar wat er nu speelt, is het zo dat een groot deel huidige beroepsbevolking, bestaande uit babyboomers en Generation Xers, opgegroeid is voor de opkomst van het internet. Daardoor voelen ze zich het meest op hun gemak bij gebruik van legacy Windows-applicaties. Dat is de reden dat de meeste bedrijven nog steeds (on premise) Windows-gebaseerde applicaties gebruiken. De beste manier om alle werkende generaties, inclusief de aankomende generatie Z, tegemoet te komen, is door Windows-desktops en -toepassingen naar de cloud te migreren met een end-to-end platform voor automatisering en beheer, zoals bijvoorbeeld Itopia. Ik ontmoette de oprichter afgelopen oktober in Orlando tijdens Connectwise IT Nation.

Itopia is een briljant platform in mijn ogen, een fantastisch alternatief voor de Microsoft stack. IT-beheerders kunnen Itopia CAS gebruiken om individuele werkruimten voor elke gebruiker aan te passen, met één-klik-provisioning van Windows-, web- of mobiele apps via RDS naar Google Cloud.

Delen


in Blog
# MSP
Een kwart eeuw Portland
What a great journey