2020: FOCUS IS EVERYTHING

Als je eigenaar bent van een MKB bedrijf, net als ik, dan weet je dat focus alles is. Echter blijkt het in de praktijk zo eenvoudig nog niet. Naast alle verantwoordelijkheden is er ontzettend veel wat je zou kunnen en willen doen. En ik weet daar alles van. Even een moment van zelfreflectie, zo einde 2019.

Na Portland succesvol opgezet te hebben in 1998, lonkte na tien jaar het internationale avontuur van Kaseya. Zes jaar later gevolgd door Firmtel en tussendoor een hoop afleiding in de startup wereld. Na jaren van weggeweest te zijn bij Portland, weer op het eerste nest. Ik heb als geen ander geleerd waarom focus van groot belang is om succesvol te blijven.

Zeker nu, want cloud zou tenslotte alles overnemen, distributie dood zou zijn, resellers zouden het nakijken hebben. Maar het lijkt erop dat het IT kanaal nog lang niet zijn langste tijd gehad heeft.  Misschien is dit juist wel de beste tijd om ondernemer te zijn in ons domein.

Focus houden

Focus houden in een fase van Exponential Technology, waar we middenin zitten, is niet heel makkelijk. Wij krijgen wekelijks verzoeken van diverse software en cloud bedrijven om ze aan boord te nemen.Dus wat de analisten roepen dat we binnen nu en tien jaar een vertienvoudiging gaan zien in cloud en software fabrikanten, klopt aardig. En die willen allemaal toegang tot 'the last mile'. Oftewel het MKB. En laat het IT kanaal daar nou heel goed in zijn.

Focus op MKB

Lang leven het distributie kanaal met al haar resellers en IT dienstverleners zou je willen zeggen. Want juist hier zijn wij heer en meester. Voor het bedienen van het MKB en het inrichten en beheren van hun hybride IT omgeving, zal voorlopig nog wel vraag blijven. En daar helpen wij graag mee. Om MSP's te helpen efficiënter, productiever en winstgevender te worden. Of het nu PSA, RMM, NOC, SOC en of IT documentatie betreft. Al twintig jaar.

Bijvoorbeeld met ConnectWise hebben wij en jullie toegang tot de grootste MSP centrische leverancier en de grootste MSP community (IT Nation) wereldwijd. Daar kun jij gigantisch van mee profiteren.

Daarnaast organiseren wij zelf ook regelmatig evenementen, inclusief de Fundamentals zoals ConnectWise, Acronis,  Altaro, Telador en Scale Computing. Bekijk de agenda. 

Voor Portland wordt 2020 wederom een jaar van focus. Focus op het MKB, focus op nieuwe MSP oplossingen en focus op het ondersteunen van de moderne MSP'er en samen MKB een beetje veiliger maken. Doe je mee? 

Delen

KLANTEN IN LOGISTIEK?
10 REDENEN OM E-MAILARCHIVERING TE ADVISEREN