RMM: wat is het en wat heb je eraan?

Als Managed Service Provider (MSP) wil je proactief, uitgebreid eindpuntbeheer bieden. Maar met beperkte middelen kan dat bijna onmogelijk zijn. Voortdurende controle van elke server, laptop, tablet en andere draadloze apparaten kan meer middelen vergen dan je team beschikbaar heeft, waardoor jij niet de service kunt leveren waarvan je weet dat je kan.

Hulpprogramma's voor monitoring en beheer op afstand (RMM) maken eindpuntbeheer niet alleen uitvoerbaar, maar ook eenvoudig. Deze tools kunnen je helpen bij het organiseren en vereenvoudigen van eindpuntbeheer, zodat jij je kan concentreren op het verbeteren van de bedrijfsresultaten.

Wat is bewaking en beheer op afstand (RMM)?

RMM verwijst naar IT-tools en software die MSP's helpen bij het proactief lokaliseren, updaten en bewaken van klant-eindpunten. Hierdoor kunnen IT-taken worden geautomatiseerd, wat het vooral handig maakt als je overstapt van een break fix-model naar een MSP-model. Een technicus die RMM gebruikt, hoeft niet fysiek aanwezig te zijn om meer te weten te komen over de apparaten en netwerken van een klant. Ze kunnen de informatie op afstand ontvangen, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor het monitoren van klant infrastructuren volgens een vast maandelijks plan.

Het gebruik van een RMM-tool heeft veel voordelen. Door taken zoals updates en patching te automatiseren, kan het de productiviteit van technici helpen verhogen. Het verlaagt ook de arbeidskosten, waardoor jouw technici een groter aantal klanten kunnen ondersteunen en complexe taken zo efficiënt mogelijk kunnen oplossen. Door proactief de eindpunten van de klant te bewaken en eenvoudige taken te automatiseren, stelt een RMM jouw technici in staat meer tijd te besteden aan proactief onderhoud, waardoor de uitvaltijd van de klant tot een minimum wordt beperkt en hun vertrouwen en tevredenheid de pan uit wordt geslagen.

RMM opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor MSP's. Technici kunnen meerdere klanten tegelijkertijd bewaken en beheren, waarbij ze potentiële problemen in een vroeg stadium diagnosticeren en oplossen, vaak voordat de klant zich zelfs maar realiseert dat er een probleem is. Met de mogelijkheid om service op afstand aan te bieden, kunnen MSP's een breder klantenbestand bedienen en hun servicegebied regionaal en nationaal uitbreiden. Bovendien biedt het vermogen om een ​​hoger serviceniveau te bieden tegen lagere overheadkosten, meer kansen om nieuwe klanten aan te trekken.

De perfecte RMM-software kiezen:
waar je op moet letten

Er zijn veel opties op de markt voor RMM-software. Maar niet al deze tools kunnen je de zakelijke voordelen bieden die je zoekt. Bij het kiezen van een RMM-software, zijn er bepaalde functies waar je naar op zoek moet.

Het behoeft geen betoog dat elke tool bewaking op afstand en toegangsmogelijkheden moet bieden. Hierdoor kun je potentiële problemen proactief op afstand identificeren en oplossen, zonder fysiek een technicus ter plaatse te sturen. Het stelt je team ook in staat om op de achtergrond te blijven terwijl ze problemen oplossen, in plaats van een volledig apparaat systeem over te nemen. Bewaking en toegang op afstand geeft je team uitgebreide zichtbaarheid en een breed scala aan tools. Voor maximale functionaliteit moet RMM-software compatibel zijn met de meest gebruikte besturingssystemen, apparaten en applicaties.

Je hebt iets nodig dat in staat is om alle benodigde applicaties te patchen en uitgebreide rapporten uit te voeren voor tracking. Effectieve RMM-software kan het patchen snel en gemakkelijk maken, patches met fouten op de zwarte lijst zetten en alle patches testen voordat ze worden geïmplementeerd.

Klant-eindpunten omvatten een reeks apparaten (laptops, pc's, servers en meer) en je wilt iets dat ze allemaal veilig en effectief kan bewaken.

De combinatie van RMM-software met Professional Services Automation (PSA) zorgt voor een snellere service levering, dus kies een leverancier die kan worden geïntegreerd met jouw PSA-software. Je kunt dan snel inspelen op de behoeften van de klant en informatie vastleggen en opslaan voor een efficiënte analyse van de hoofdoorzaak. De combinatie van RMM en PSA kan je helpen gegevens om te zetten in actiegerichte items en actiegerichte items in offertes en add-on-oplossingen.

Met een dashboard kan je team back-up-, antivirus- en andere service gerelateerde elementen vanaf één handige locatie beheren. Door dingen vertrouwd en gemakkelijk te vinden te houden, verlaagt een controlecentrum de opleidingskosten van medewerkers en versnelt het de dienstverlening.

De voordelen van RMM voor jouw IT-service

RMM-software helpt bij de dagelijkse activiteiten van MSP's en biedt inzicht, preventieve monitoring, ondersteuning voor dagelijkse taken en meer. Hoewel het moeilijk zou zijn om alle voordelen op te sommen, volgen hier een paar dingen die het voor jouw MSP  kan doen.

Maak gegevens- en activiteitenrapporten

RMM-software levert waardevolle informatie over de infrastructuur van een klant. Door de gezondheid en functionaliteit van netwerken en apparaten te volgen, kunnen deze tools problemen detecteren voordat ze sneeuwballen, de technicus waarschuwen en automatisch een ticket aanmaken wanneer zich een probleem voordoet. RMM is in feite een zeer functionele automatiseringstool voor het MKB, die automatisering en monitoring op bedrijfsniveau biedt. Het maakt de planning en automatisering van eenvoudige onderhoudstaken mogelijk, en misschien wel het beste van alles, bewaakt het tegelijkertijd verschillende klant-eindpunten.

Voorkom systeemstoringen en verbeter de tevredenheid van de eindgebruiker

Door automatisering en constante monitoring wordt het risico op systeemstoringen natuurlijk verkleind, aangezien je team onmiddellijk informatie ontvangt en eventuele problemen in een vroeg stadium kan oplossen. Door op afstand, op de achtergrond te monitoring en repareren, ervaren je klanten minder hinder tijdens het onderhoudsproces.

Ondertussen zorgen proactieve monitoring en preventieve probleemoplossing voor langdurige, goed presterende apparaten, evenals voor verhoogde netwerk stabiliteit. Minder netwerkonderbrekingen verminderen de noodzaak voor fysieke bezoeken, wat de bedrijfskosten verlaagt. Combineer dat met een hoge klanttevredenheid en loyaliteit - het natuurlijke resultaat van een goed presterend netwerk - en je kijkt naar een hogere winstmarge.

RMM gebruiken om jouw MSP te groeien

RMM kan een waardevol hulpmiddel zijn voor jouw MSP, maar alleen als je het op de juiste manier gebruikt. Volg deze tips om het volledige potentieel te benutten en jouw IT-service te laten groeien.

Om echt te profiteren van RMM, heb je proactieve monitoring nodig. Stel monitoring in die automatisch veelvoorkomende service problemen, zoals mislukte kritieke services, oplost en houd de IT-systemen van je klanten aan de gang. Om de waarde van je beheerde services te documenteren, stel je kleine factureerbare kosten in, telkens wanneer je software een probleem automatisch oplost.

Als je moeite hebt om klanten om te zetten naar een managed services-abonnement, kun je hen freemium-services aanbieden. Installeer agents op hun systemen en controleer op algemene service problemen en apparaten die upgrades nodig hebben. Je kunt RMM ook gebruiken om problemen op aanvraag op te lossen, via script automatisering, stealth-IT of afstandsbediening. Zodra je klanten hebben gezien hoe snel en effectief jij problemen kunt identificeren en oplossen, kun je overtuigend pleiten waarom ze zouden moeten overstappen op je managed services-plan.

Stel dat je een nieuwe Java-update in een heel kantoor moet installeren. Als je tijdens werkuren het kantoor bezoekt en de update handmatig uitvoert, kan het uren duren en dit kost zowel jou als jouw klanten kostbare tijd. Maar met een RMM kun je die update automatisch na kantooruren installeren, zonder downtime aan de kant van de klant en aanzienlijke kostenbesparingen voor jullie beiden

ROI-potentieel: minimale uitvaltijd, maximale efficiëntie

Een netwerkstoring of vertraging gaat ten koste van de productiviteit van de medewerkers en uiteindelijk de winst van het bedrijf. Hoewel het moeilijk is om een ​​waarde in dollars per uur toe te kennen aan downtime, lijdt het geen twijfel dat uw productiviteit en winst elke minuut van een serviceonderbreking afnemen. Met RMM kunt u de kosten van downtime voor uw eigen bedrijf berekenen, terwijl u netwerkuitval en vertragingen voor zowel uw bedrijf als uw klanten minimaliseert.

Door de tijd te verkorten die nodig is om IT-problemen op te sporen en op te lossen, draagt ​​RMM bij aan efficiëntere bedrijfsprocessen. De tijd die wordt besteed aan het opsporen en oplossen van problemen - en het rijden naar elke klant locatie - kost kostbare kantooruren. Aangezien brandstof en tijd die worden besteed aan het oplossen van problemen van klanten gemakkelijk kwantificeerbaar zijn, kunt u waarschijnlijk inschatten hoeveel geld u bespaart met RMM, aangezien het probleemoplossing op afstand mogelijk maakt en automatisch informatie vindt.

De toekomst van RMM: wat we verwachten te zien

Nu steeds meer MSP's RMM gebruiken, zal het zeker evolueren met de veranderende zakelijke en technologische landschappen. Dit is wat we in de toekomst verwachten te zien.

Meer outsourcing van IT-diensten

RMM-software levert waardevolle informatie over de infrastructuur van een klant. Door de gezondheid en functionaliteit van netwerken en apparaten te volgen, kunnen deze tools problemen detecteren voordat ze sneeuwballen, de technicus waarschuwen en automatisch een ticket aanmaken wanneer zich een probleem voordoet. RMM is in feite een zeer functionele automatiseringstool voor het MKB, die automatisering en monitoring op bedrijfsniveau biedt. Het maakt de planning en automatisering van eenvoudige onderhoudstaken mogelijk, en misschien wel het beste van alles, bewaakt het tegelijkertijd verschillende klant-eindpunten.

Toenemende vraag naar meer diensten in één pakket

Bedrijven ontdekken snel de voordelen van tools als PSA en de behoefte aan zaken als patchbeheer, verbeterde endpoint-bescherming en gegevensback-up. Als gevolg hiervan worden providers die alleen RMM-diensten aanbieden, irrelevant. Bedrijven willen een uitgebreid oplossingspakket dat kan zorgen voor RMM- en PSA-integratie, de nieuwste cyberbeveiliging en meer.

Wil jij weten welk RMM wij jou adviseren? Plan een gesprek in met een van onze adviseurs. Wij gaan graag het gesprek met je aan om te kijken hoe we je kunnen helpen bij het efficiënter, productiever en winstgevender inrichten van jouw bedrijf.

Delen


Lees hier het originele artikel van ConnectWise.


De 4 voordelen van RMM