De 4 voordelen van RMM

In deze zeer mobiele tijd worden veel zakelijke functies, taken en banen op een gedistribueerde manier uitgevoerd. Zowel managed service providers (MSP's) als hun klanten proberen meer te doen met minder, vanuit locaties over het hele land en de wereld.

Een tool voor remote monitoring management (RMM) is een cruciaal onderdeel van de groei van elke MSP om een ​​soepele bedrijfsvoering, efficiënte technici en klanttevredenheid te ondersteunen. Als je overweegt of een RMM jouw uitdagingen als MSP kan oplossen, ben je niet de enige. In dit blog belichten we de vier belangrijkste voordelen van een RMM.

Maak geïntegreerde tickets pijnvrij

De e-mail van een klant gaat plat - Wat doe je? Al te vaak besteedt een technicus tijd aan het verzamelen van details via de telefoon en het samenvoegen van de volgende stappen op basis van een onvolledige set informatie.

Met RMM kunnen MSP's:

 • Hun klanten de mogelijkheid geven om direct tickets te maken, met alle informatie die een technicus nodig heeft om het probleem op te lossen

 • Automatisch tickets naar specifieke technici verzenden, zodat de juiste vertegenwoordigers aan het probleem kunnen werken

 • Een vermelding maken van de poging tot automatiseringstaken door ze automatisch te documenteren, waardoor technici een voorsprong hebben

 • Tickets koppelen aan de volledige geschiedenis en achtergrond van de klant, zodat technici het grotere plaatje kunnen begrijpen. Deze geïntegreerde aanpak maakt tickets pijnloos.

Automatiseer routinehandelingen

Het vinden van gekwalificeerde IT-medewerkers is moeilijk. MSP's moeten de tijd van hun werknemers besteden aan de grootste uitdagingen en behoeften van klanten. Maar als het personeel bezig is met routinetaken - zoals patchen, netwerk scans, agent implementatie en meer - dan kunnen grotere problemen buiten de boot vallen of te lang duren om op te lossen.

Omdat klanten snelheid verwachten als het gaat om het oplossen van IT-uitdagingen, kan elke vertraging hun tevredenheid verminderen. Een RMM kan veel dagelijkse routinetaken automatiseren, waardoor jouw team tijd vrijmaakt voor dringender, hooggeschoold werk.

Beveiliging ondersteunen

Automatisering heeft een bijkomend voordeel: veiligheid. Naarmate meer en meer werk gedigitaliseerd, virtueel en op afstand wordt, worden de beveiliging bedreigingen alleen maar groter. Omdat routinematige maar essentiële beveiligingstaken, zoals software patching, automatisch worden afgehandeld, kunnen MSP's gerust zijn op dat de eindpunten van de klant veilig en up-to-date zijn.

Met RMM's kunnen MSP's een aantal IT-problemen identificeren en aanpakken die beveiligingsrisico's opleveren, waaronder:

 • Beleid configureren en automatisch patchen voor Windows®, Microsoft® en andere externe softwareleveranciers

 • Apparaten identificeren die buiten de garantie vallen

 • Bewaken en beheren van wachtwoorden en mailboxen

 • Beheer van algemeen geheugen, CPU en andere gezondheidsstatistieken voor eindpunten

 • Het markeren van “vreemd” gedrag, zoals server uitval, dat kan duiden op een cyberbeveiliging dreiging

Het is ook noemenswaardig dat MSP's omgaan met gevoelige klantinformatie en toegang hebben tot cruciale systemen. Het is dus essentieel dat MSP's niet alleen veilige oplossingen bieden aan hun klanten, maar dat de MSP zelf ook veilig is. Zoals we graag zeggen: je moet je eigen huis beschermen voordat je anderen kunt beschermen.

Schaal efficiënt

RMM's maken procesgeoriënteerde bewerkingen mogelijk door:

 • Problemen te voorkomen met proactieve monitoring

 • Automatisch problemen op te lossen nadat ze zich voordoen bij scripting

 • Tijd te winnen voor technici door basistaken te scripten en de resultaten te documenteren

Met efficiëntere processen, geautomatiseerde taken en geïntegreerde bewerkingen is de juiste RMM een krachtig hulpmiddel om MSP's te helpen opschalen en kosten te verlagen.

Naast kostenbesparingen leidt een RMM echter tot snellere, betere oplossingen, waardoor klanten een betere ervaring krijgen, en dat leidt tot tevredenere klanten die de ondersteuning van de MSP waarderen. Dit leidt op zijn beurt tot een beter prijsmodel voor de diensten van een MSP. Kortom, tevreden klanten zijn goed voor groei, en een RMM is een integraal onderdeel van het succes en de goede reputatie van elke MSP.

Een RMM kan ook een krachtig verkoopargument zijn. Door te laten zien dat ze een paar agenten op apparaten kunnen zetten en problemen kunnen oppakken, kunnen MSP's potentiële klanten laten zien waar ze IT-gaten hebben en waar de MSP kan helpen.

RMM's: een cruciaal hulpmiddel voor elke MSP

Organisaties worden tegenwoordig geconfronteerd met een steeds complexer IT-landschap. Iedereen, van het kleinste tandartspraktijk tot een groot ziekenhuis, moet veilige en efficiënte operaties kunnen garanderen. Elke technische storing of elk probleem kan hun bedrijf aanzienlijk vertragen en hun klanten schaden.

Van MSP's die deze organisaties ondersteunen, wordt nu verwacht dat ze voorkomen dat problemen ooit optreden en, als / wanneer ze zich voordoen, moeten ze onmiddellijk reageren en het probleem efficiënt oplossen. RMM-tools ondersteunen MSP's door procesgeoriënteerde operaties op te zetten. En wat uiteindelijk goed is voor u als MSP, is ook goed voor je klanten.

Met de juiste RMM richt je jouw bedrijf efficiënter, productiever en winstgevender in. Wil jij weten welk RMM wij jou adviseren? Plan een gesprek in met een van onze adviseurs.

Delen

Lees hier het originele artikel van ConnectWise.
Tips voor het wisselen van PSA of RMM