Jan Swaters, PCI: ‘Voor mij zijn die gesprekken met Portland echt inspiratiesessies’

Als Managed Security Service Provider (MSSP) is voortdurend innoveren voor PCI cruciaal. Portland ondersteunt hen daarin. In deze case laten we Jan Swaters, technisch directeur IT bij PCI, aan het woord over het gebruik van ConnectWise en de samenwerking met Portland.

Wat doet PCI?

Van veilig videovergaderen tot gehele IT-infrastructuur: PCI helpt organisaties verder met het creëren van de ideale werkomgeving en alles wat daarbij komt kijken. In elke branche. Op audiovisueel, print- en scangebied of op het vlak van IT-dienstverlening, PCI is een strategische partner. Als technisch directeur IT bij PCI ben ik verantwoordelijk voor onze MSSP-dienstverlening en helpen mijn team en ik organisaties met het optimaal en veilig implementeren en beheren van hun ICT-infrastructuren. In die hoedanigheid doen we al jaren zaken met Portland.

Focus op de klanten, niet op interne processen

Om onze processen te stroomlijnen, hebben we jaren met een applicatie gewerkt die te veel handmatig werk vereiste. Als M(S)SP wil je dat je medewerkers zich kunnen focussen op je dienstverlening. Je zit er niet op te wachten dat ze allerlei handmatige handelingen moeten uitvoeren, dat is zonde van de tijd. Daarom zijn we op zoek gegaan naar tools die beter bij ons passen. In eerste instantie richtten we ons op ERP-oplossingen, aangezien we daar al ervaring mee hadden. Maar gaandeweg kwamen we erachter dat een Professional Services Automation-oplossing (PSA) ons beter zou passen.

Eén gestroomlijnde workflow 

Er zijn veel verschillende PSA-oplossingen op de markt, en we hebben er een aantal bekeken. Het was een behoorlijke zoektocht. Het heeft me twee jaar gekost. In eerste instantie hebben we een andere applicatie geprobeerd, maar daar kwamen we al snel achter dat het verkoop gedeelte niet voldeed aan onze eisen. Uiteindelijk bleek ConnectWise het meest uitgebreid te zijn. Het is niet voor niets wereldwijd de marktleider in business management software voor MSP’s. Met ConnectWise beheer je je hele bedrijf op één platform. Het biedt een overzicht van interne processen, projecten, klanten en resultaten en het zorgt voor een duidelijke communicatiestroom. Door integraties met bestaande software oplossingen hoef je geen gebruik meer te maken van verschillende portals voor klantbeheer en monitoring. Met geavanceerde automatisering worden terugkerende taken vereenvoudigd. ConnectWise stelt je in staat om meer te doen in minder tijd, beter in te spelen op de behoeften van klanten en gemakkelijk terugkerende inkomsten te genereren. Dat is precies wat we zochten: één gestroomlijnde workflow binnen onze organisatie, van offerte tot factuur en alles eromheen. Later hebben we nog extra modules toegevoegd. Dankzij ConnectWise kunnen onze mensen zich veel meer richten op hun kerntaken en hoeven ze zich niet druk te maken over allerlei workflows en randzaken.

Portland enige aanbieder van ConnectWise in Benelux

Toen we uitkwamen op ConnectWise, kwamen we al snel terecht bij Portland, de enige leverancier in de Benelux die deze applicatie aanbiedt. Het feit dat ik al jaren samenwerkte met Portland, hielp daar natuurlijk ook bij. Ik ken George van Brugge, de eigenaar van Portland, al zo lang als ik me kan heugen, en ik heb het volste vertrouwen in hem en zijn team.

Smaak te pakken

Toen we eenmaal de smaak van het ecosysteem van ConnectWise te pakken hadden, gingen we op zoek naar andere integratiemogelijkheden. Jaarlijks – of vaker als dat nodig is – heb ik een gesprek met Portland om te bespreken wat er nieuw is en welke aanvullingen we kunnen toevoegen aan ons assortiment. Dit zijn geen projecten die in een maand worden afgerond, maar zodra ze eenmaal zijn opgezet, zoals de integratie met Acronis voor back-ups, is alles volledig geïntegreerd met ConnectWise. George is een innovatieve denker en zoekt altijd naar de juiste oplossingen van de juiste partners. Voor mij zijn die gesprekken met hem echt inspiratiesessies. Hij weet ontzettend veel en je kunt goed met hem sparren. Zelf heb ik ook een groot netwerk, dus samen kennen we de markt door en door.

ConnectWise moet passen bij je bedrijfsprocessen

Overweeg je om ook ConnectWise te gebruiken, dan is het belangrijk dat de processen zoals ze in de applicatie zijn ingebouwd, passen bij je bedrijfsprocessen. Natuurlijk kun je maatwerk toepassen, maar daar wordt het leven niet makkelijker van. Maar past het, dan scheelt dat je heel veel werk. Wil je bijvoorbeeld een ISO-certificering behalen, biedt ConnectWise je allerlei standaarden die het gemakkelijk maken om aan het kwaliteitsmanagementsysteem te voldoen. Je kunt het ConnectWise-platform inrichten zoals je wilt, met of zonder integraties of aanvullende pakketten. Zorg dan wel dat ook je dienstverlening zo is ingericht dat het je direct geld gaat opleveren.

Innovaties voor MSSP’s 

De missie van Portland is MSP's en MSSP's helpen efficiënter, productiever en winstgevender te werken. Het bedrijf biedt een breed scala aan tools en daarom zie ik Portland als een onmisbaar onderdeel van ons ecosysteem. Innoveren is voor ons als MSSP cruciaal. Portland ondersteunt ons daarin. Zo moeten alle MSP’s en MSSP’s als essentiële entiteiten in de IT vanaf maart 2024 voldoen aan NIS2. Alles moet dan veiliger dan veilig zijn. Als je een leverancier zoals Portland hebt die je daar de juiste tooling voor kan bieden, is dat heel prettig.

Controle en grip dankzij ConnectWise

Samen met Portland hebben we een hele reis afgelegd, waarbij we stap voor stap nieuwe tools hebben geïntegreerd. Sinds we ConnectWise gebruiken, is het niet alleen een tool voor de helpdesk, maar voor ons hele bedrijf geworden. Dankzij ConnectWise kunnen we onze mensen optimaal inzetten en onze organisatie laten groeien. Ook onze engineers kunnen efficiënter werken bij klanten dankzij de mogelijkheden die ConnectWise biedt. Onze organisatie is er sterker van geworden en onze klanten merken direct het verschil. Zonder een tool als ConnectWise zouden we onze klantenkring niet op deze manier kunnen bedienen. ConnectWise geeft ons veel meer controle en grip op ons werk.

Topleverancier

Kortom, ik ben zeer tevreden met de resultaten die we hebben behaald dankzij ConnectWise en onze samenwerking met Portland. Het heeft ons geholpen om onze processen te stroomlijnen, efficiënter te werken en onze dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. ConnectWise is een krachtige tool die ons in staat stelt om ons bedrijf optimaal te beheren en te laten groeien en Portland is een topleverancier!

Meer weten?

Doing business is teamsport, daar geloven wij heilig in bij Portland. Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met de beste toekomstbestendige oplossingen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de meeste recente ontwikkelingen in MSP-land? Volg onze LinkedIn-pagina!

Plan een spar-sessie

CleverDisplay narrowcasting vertrouwt op ConnectWise
Keep It Simple Stupid