3 veelvoorkomende marketingfouten die door MSP's worden gemaakt

Je wilt niet zomaar marketinghulp van iedereen, maar van iemand die niet alleen MSP's kent, maar iemand die zich uitsluitend richt op het helpen van MSP's bij het genereren van leads via digitale marketing. In dit blog deelt MSP marketeer, Nate Freedman, drie fundamentele trends die hij de afgelopen twintig jaar in het vak, keer op keer ziet opduiken. En ze zijn niet per se positief.

Zelfs in een snelle blik is het gemakkelijk te zien hoe de wereld om ons heen in de afgelopen twee decennia is veranderd. Ga terug naar 1998 en zeg tegen jezelf dat je op een dag een draagbare supercomputer in je zak zult hebben die letterlijk krachtiger is dan de technologie die werd gebruikt om Neil Armstrong in de jaren zestig naar de maan te sturen - je zou zweren dat je we zijn gek. Maar tegelijkertijd zijn we hier. Veel te veel MSP's lijken om wat voor reden dan ook te denken dat hun bedrijf en hun marketingtechnieken niet met de tijd zijn veranderd, althans niet op een noemenswaardige manier. Dit heeft ertoe geleid dat ze keer op keer in dezelfde vallen zijn gevallen.

Wanneer je helemaal opgaat in jouw bedrijf, is het vaak moeilijk om een ​​stap terug te doen en je marketinginspanningen op een holistische manier te beoordelen. Door de volgende lijst aan te pakken, kom je een heel eind op weg om je algehele output te verbetere, meer goede leads te genereren, en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Dit zijn 3 veelvoorkomende marketingfouten die door MSP's worden gemaakt.

1. Gebrek aan algemene marketingrichting

Hoewel de meeste MSP's die fouten maken het ongetwijfeld super belangrijk vinden, wordt dit heel gemakkelijk over het hoofd gezien. Daarom staat op nummer 1, als grootste fout die veel MSP's lijken te maken. uiteindelijk neer op een algemeen gebrek aan marketingrichting.

We zijn ons er allemaal van bewust dat niet elke aanbieder van managed services de mogelijkheid heeft om een ​​volledige marketingafdeling in huis te hebben. Je verkoopt aan een publiek dat al meer technisch onderlegd is dan de meesten. Maar dit alles betekent niet dat je gewoon achterover kunt leunen en hopen dat je diensten zichzelf verkopen - zelfs de meest enthousiaste prospects zullen nog steeds moeten worden geconverteerd en zonder een duidelijke marketingrichting zul je dat niet kunnen doen. Het ontwikkelen van een effectieve marketingstrategie is een te groot onderdeel om te behandelen in alleen dit artikel, maar het is iets dat je moet overwegen.

2. Gebrek aan zinvolle inhoud

Jouw leads willen gezaghebbende inhoud zien. Ze willen branchekennis zien. Ze willen tot nadenken stemmende inhoud lezen. Ben jij in staat om: A) te zorgen dat deze content beschikbaar is, en B)te zorgen dat deze content daadwerkelijk aansluit bij je lange termijn doelen als organisatie?

Dit type inhoud moet een paar verschillende vakjes tegelijkertijd kunnen aanvinken. Zoiets als een blogpost is meer dan alleen woorden op een pagina. Het moet:

  • Je diensten verkopen

  • Jouw merk als een autoriteit vestigen

  • In lijn zijn met waar een bepaalde klant zich op zijn reis bevindt

  • Het publiek verder langs de lijn naar jouw lange termijn doelen duwen

Zonder doordachte marketingrichting zul je geen van die dingen kunnen bereiken. Je zal letterlijk achterblijven met "slechts woorden op een pagina" en dat doet niemand goed.

Als je constant vastzit in de dagelijkse marketingsleur en het gevoel hebt dat er niet genoeg uren in de dag zijn om je bedrijf echt te runnen, is dit misschien wel de grootste reden waarom. Dit schetst ook het grote voordeel dat je haalt uit het hebben van een strategisch MSP-marketingplan - zodat jij je kunt concentreren op de soorten inhoud die jouw prospects in leads kunnen omzetten.

3. De service verkopen en niet de waarde

Dit is niet zo logisch als de andere twee en kan een fundamentele verschuiving vereisen in de manier waarop je jouw product op de markt brengt, maar het is een integraal onderdeel van het ontwikkelen van een effectieve marketingstrategie. Veel te veel MSP's zijn nog steeds te sterk afhankelijk van het verkopen van diensten, terwijl wat je eigenlijk zou moeten verkopen pure, tastbare waarde is. Stel dat je een MSP was die zijn bedrijf wilde uitbreiden door beheerde cyberbeveiligingsoplossingen te verkopen. Ja, je wilt het hebben over zaken als inbraakdetectie en pentesten, omdat het belangrijk is dat jouw eigen klanten beter begrijpen wat ze voor hun geld krijgen. Maar tegelijkertijd is dit grotendeels verkopen wat jij kunt doen, niet wat jouw services voor je klanten kunnen doen.

Waarde communiceren is een veel effectievere marketingstrategie, omdat je je kunt onderscheiden van de concurrentie die een vergelijkbare service aanbieden, en je je presenteert als een oprechter bedrijf, dat is gericht op het oplossen van problemen in plaats van alleen het verdienen van geld.

Je zou willen praten over het feit dat de wereldwijde schade aan ransomware, het aantal openbaar gemaakte datalekken en de gemiddelde kosten daaraan, elk jaar hoger wordt Niets van dit alles is een poging om je klant bang te maken om in je diensten te investeren - verre van dat. Het is om te zorgen dat ze weten met welk soort situaties ze nu worden geconfronteerd en hoe jouw specifieke combinatie van cyberbeveiligingsoplossingen hen kan helpen deze te vermijden.

Zo verkoop je op basis van waarde in plaats van de technische specificaties van jouw diensten.

Conclusie

Fouten zijn niet iets om bang voor te zijn, maar juist een leermogelijkheid. Maak je geen zorgen als je een van de fouten maakt die in deze lijst worden beschreven. Dit betekend alleen maar dat je zojuist het soort praktische ervaring hebt opgedaan dat zowel jou als je klanten de komende jaren absoluut goed van pas zal komen.

Wil je meer weten over hoe jij jouw bedrijf efficiënter, productiever en winstgevender in kan richten? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of plan direct een adviesgesprek via onderstaande knop.

Delen

Lees hier het originele artikel van Altaro. Geschreven door Nate Freedman.
Partner Marketing Content Guide voor de moderne MSP