warning: RMM leveranciers onder vuur

In aanloop naar onze MSP-events, neem ik altijd de tijd om de vendoren te interviewen die het evenement sponsoren. Mijn doel? Een zo relevant mogelijke agenda voor MSP's samenstellen. Vandaag sprak ik met eSentire, en zij hadden meteen iets belangrijks te delen.

Voordat we echt van start gingen, wees security-expert Sander Bakker me op een nieuw gepubliceerde blog van eSentire. De titel alleen al is zorgwekkend voor MSP's.


De risico's zijn reeel
Als MSP mag je dit niet negeren. Zeker niet na recente supply chain hacks zoals bij SolarWinds en Kaseya. Die hacks troffen duizenden bedrijven wereldwijd en haalden breeduit de media. Dat gun je zelfs je ergste vijand niet, vooral met NIB2 op komst.


Interessant feit: Het was eSentire die Kaseya had gewaarschuwd voor de aanstaande hack. 

Waarom dit zo alarmerend is
eSentire wist drie afzonderlijke ransomware-aanvallen te stoppen, gelanceerd door de beruchte LockBit Ransomware Gang. Volgens de FBI heeft deze groep sinds hun oprichting ongeveer 91 miljoen dollar vergaard—en dat zijn alleen nog maar de Amerikaanse losgelden.

Wat is lockbit
LockBit functioneert als een Ransomware-as-a-Service (RaaS) model. Ze rekruteren andere cybercriminelen om ransomware-aanvallen uit te voeren. Het is een van de meest invloedrijke en destructieve ransomwaregroepen wereldwijd.

16 November: Hét Security Evenement voor MS(S)P's
Dit blog is de perfecte aanleiding om jullie op de hoogte te stellen van ons grootste MSP-event tot nu toe. We hebben al 137 inschrijvingen op 150 beschikbare plaatsen, dus wees er snel bij! Bob Layton van eSentire verzorgd één van de keynote presentaties. 

We bieden een fantastische line-up van sprekers, en je krijgt ook de kans om de Heineken Experience te beleven. Portland zorgt natuurlijk voor goed eten, drinken en volop netwerkmogelijkheden. Bier is in ieder geval ruim aanwezig 😄

Registreren

Conclusie
"Better be safe than sorry" is het motto. Ons doel is om samen met onze partners een veiligere werkplek te creëren voor de MKB'er en KMO'er. Het is een wildernis daarbuiten!


Hopelijk tot 16 november!


Hartelijke groet
George van Brugge. 
Founder@portland.

Hornetsecurity lanceert next-generation Security Awareness Training
Een training die organisaties helpt hun menselijke firewall te versterken