Waarom MSP's de beste doelwitten zijn voor cyberaanvallen

Naast de enorme digitale transformatie die de manier waarop we werken, consumeren en communiceren via het digitale medium veranderde, hebben bedreigingsactoren ook hun capaciteiten vernieuwd. Dit artikel beschrijft hoe MSP's grote doelwitten zijn geworden voor cybercriminaliteit.

Waarom MSP's?

Met de toenemende vraag om zakelijke behoeften te ondersteunen, besteden steeds meer organisaties IT en beveiliging uit aan MSP's. Veel kleine tot middelgrote bedrijven (MKB's) vertrouwen op MSP's om hen te helpen met kosteneffectief IT-infrastructuurbeheer, monitoring en algemene ondersteuning. Bovendien vertrouwen bedrijven regelmatig op MSP's om hun gegevens te beschermen, maar we moeten niet vergeten dat MSP's vaak zelf kleine bedrijven zijn. En aangezien aanvalsvectoren met de minuut toenemen, lijkt er geen einde in zicht te zijn aan de toenemende druk op MSP's.

MSP's: hoe je je klanten en je zelf kan beschermen

Net als elke andere organisatie moeten MSP's beveiliging niet langer als een verplichting beschouwen en begrijpen dat cyberbeveiliging nu een onderdeel is van de kosten van zakendoen. Dit moet zich vertalen in bewustwording, budget en mentaliteit van de medewerkers. Hier zijn een paar stappen om mee te beginnen.

Dekking - Laat geen enkel eindpunt achter

Als je historische aanvalsgegevens bekijkt, kun je zien dat cybercriminelen op zoek zijn naar de gemakkelijkste manier om binnen te komen. Soms is het een phishing-e-mail; in andere gevallen is het slechts een onbeschermd eindpunt. Zodra een ingangspunt is gevonden, wordt de aanval veel eenvoudiger om uit te voeren. Daarnaast worden er aanvallen gezien waarbij kwetsbaarheden en Active Directory worden gebruikt om toegang te krijgen tot meer plaatsen.

Om hier bovenop te zitten, moeten MSP's zorgen dat geen enkel eindpunt onbeschermd is. Onthoud dat elke computer met internetverbinding, hoe onbeduidend deze ook kunnen zijn, een toegangspunt biedt tot de rest van jouw netwerk en daarom moet worden beschermd door een eindpunt beveiligingsoplossing. Zorg daarnaast dat je tools tegen phishing implementeert en leer je gebruikers hoe ze phishing-pogingen kunnen identificeren, vermijden en rapporteren.

Automatiseren - laat technologie voor je werken

We weten allemaal dat MSP's met relatief kleine marges werken en efficiënt moeten zijn. Helaas kunnen de meeste MSP's het zich niet veroorloven om een ​​beveiligingsteam in te huren dat groot genoeg is om bedreigingen te beheren en erop te reageren zodra ze zich voordoen. Dat betekent dat je technologie nodig hebt die autonoom is - de kracht van de computer zelf gebruikt om beveiligingsbeslissingen te nemen - en die kan worden geautomatiseerd en geïntegreerd in de rest van je technologie-stack.

Tools die eenvoudig te gebruiken zijn en waarvoor geen gecertificeerde professionals nodig zijn, en die kunnen worden geprogrammeerd met geautomatiseerde taken via eenvoudige klik-en-aanwijsinterfaces, zijn de middelen voor een betere beveiliging tegen minder kosten. Kan jouw beveiligingsoplossing worden geautomatiseerd om zichzelf te identificeren en te implementeren op onbeveiligde eindpunten? Kan een eindpunt worden geconfigureerd om zijn eigen beveiligingsbeleid te versterken als een inbreuk wordt gedetecteerd? Deze en andere taken zijn eenvoudige configuraties die één keer door een menselijke operator kunnen worden ingesteld en vervolgens aan zichzelf kunnen worden overgelaten.

Zichtbaarheid - Wat je niet kan zien, kan je niet beschermen

Op onze bedrijfsnetwerken hebben we tegenwoordig de desktops en laptops van onze medewerkers, hun mobiele apparaten en een lange lijst van IoT-apparaten, van een koffiezetapparaat tot netwerkrouters en andere apparaten. Elk van deze vergroot het aanvalsoppervlak van jouw netwerk, omdat ze kwetsbaarheden, zwakke (of geen) wachtwoorden kunnen hebben en andere toegangspunten voor aanvallers kunnen introduceren.

Hoe houd jij het groeiend aantal apparaten bij? Het begint allemaal met zichtbaarheid en inzicht in wat je hebt. Om het kogelvrij te maken, moet je ook apparaten kunnen loskoppelen die risico's met zich meebrengen. Wanneer je weet wat er met je netwerk is verbonden, heb je al een lange weg afgelegd om je netwerk te beschermen.

Uiteindelijk zijn MSP's ondernemingen

MSP's hebben niet alleen last van grote en verwoestende aanvallen die de krantenkoppen halen; ze zijn ook het doelwit van veelvoorkomende malware- en ransomware-aanvallen zoals elke andere organisatie tegenwoordig.

Om je effectief te beschermen tegen ransomware, is de eerste stap te zorgen dat er regelmatig een back-up wordt gemaakt van je kritieke bestanden en gegevens, inclusief externe back-ups. De volgende cruciale factor is het inzetten van de beste eindpunt beveiliging. Dat omvat zowel eindpuntbeveiliging (EPP) als eindpuntdetectie en -respons (EDR).

De juiste EDR om ransomware en andere malware-aanvallen, die op machinesnelheid plaatsvinden, te detecteren en te voorkomen, is er een met geautomatiseerde reacties die net zo snel kunnen reageren. Zodra een aanval plaatsvindt, kan je de kern van jouw verdediging niet baseren op personeel dat pas minuten, uren of dagen na het feit reageert. Ransomware-operators zijn trots op het leveren van producten aan hun klanten die sneller versleutelen dan hun crimeware-rivalen. Je EDR moet even snel zijn: in realtime reageren om je te beschermen tegen dergelijke aanvallen.

Conclusie

We weten nu waarom MSP's, zelfs meer dan andere organisaties vandaag de dag, veilig moeten zijn en security moeten beschouwen als onderdeel van hun bedrijfsstrategie. Van MSP's wordt verwacht dat ze het leven van hun klanten helpen en verlichten, en als ze een toegangspunt worden voor kwaadaardige activiteiten, is dit een situatie die niemand wil aanpakken.

Wil je meer weten over hoe jij de (cyber) beveiliging binnen jouw MSP gemakkelijk kan inrichten? Neem dan contact met ons op! Laat je gegevens achter via dit contactformulier of plan een afspraak met een van onze adviseurs via onderstaande knop.

Delen

Lees hier het originele artikel van ConnectWise.
Hoe (en waarom) stel je een cyber security servicebundel samen?