Beslissingen: hoe MSP's rapporten van derden kunnen gebruiken bij het overwegen van ransomware-oplossingen

Ransomware en cyberaanvallen zijn nu bijna dagelijks in het nieuws. Van kleine bedrijven is bekend dat ze zwakkere cyberbeveiligingsoplossingen hebben en serviceproviders hebben het moeilijk om moderne oplossingen te selecteren, integreren en implementeren om aanvallen te voorkomen. De verwachting is dat in 2021 het aantal ransomware-aanvallen per minuut 11 per minuut is.

Samenvattend zijn veel oudere gegevensbeschermings- en cyberbeveiligingsoplossingen niet effectief tegen moderne cyberdreigingen. Het is belangrijk om oplossingen te selecteren die continu nieuwe kunstmatige intelligentie en machine learning-technologieën implementeren om kwaadwillende aanvallers een stap voor te blijven.

De waarde van onafhankelijke rapporten van derden

Een waardevol hulpmiddel is onafhankelijk onderzoek van derden dat de daadwerkelijke prestaties en bescherming van concurrerende oplossingen meet. Deze onderzoeken kunnen van vitaal belang zijn, omdat ze een neutrale, professionele analyse bieden die de meeste MSP's, VAR's en IT-professionals niet alleen kunnen doen. Dit helpt je bij het bepalen of de leverancier die je gebruikt (of overweegt) al je gegevens kan beschermen tegen de huidige dreigingen binnen het landschap.

In dit artikel duiken we in de rapporten om te kijken naar wat deze zeggen over cyber protectie specialist Acronis. Uit rapporten van onafhankelijke testlaboratoria blijkt regelmatig de effectiviteit van de oplossing van Acronis tegen moderne bedreigingen, vooral in vergelijking met andere populaire oplossingen. Ter illustratie kijken we naar drie verschillende tests door NioGuard Security Lab.

NioGuard is een analistenorganisatie die lid is van de Anti-Malware Testing Standard Organization (AMTSO), wat betekent dat al hun examens de AMTSO-standaard volgen voor eerlijke, transparante en onafhankelijke tests. Dat is belangrijk, want dat betekent dat leveranciers geen invloed hebben op het onderzoek en de resultaten. MSP's en anderen kunnen er dus op vertrouwen dat de resultaten echt en nauwkeurig zijn.

1. Cryptojacker-detectietest

Bedreiging in het algemeen: Cryptojacking-aanvallen van illegale cryptomining-malware.

Cryptomining is een soort malware die de prestaties van je computer vertraagt, de energiekosten verhoogt en je systeem blootstelt aan andere risico's, aangezien cryptojackers vaak worden gebundeld met ransomware. Alleen al in de eerste helft van 2019 verdienden cybercriminelen een indrukwekkende $ 52,7 miljoen door digitale munten te delven op de machines van slachtoffers, volgens onderzoek van SonicWall, en de trend neemt toe.

Test door derden: NioGuard plaatste Acronis en acht andere top endpoint security oplossingen tegen 22 versies van verschillende cryptominers. Van deze cryptominers gebruikten sommige CPU-kracht, terwijl andere afhankelijk waren van de GPU om cryptomunten te genereren. Bij de test werden True Positive Rates (TPR), True Negative Rates (TNR), detectienauwkeurigheid en beschermingsgraad gemeten.

Het resultaat: Verrassend genoeg versloeg Acronis veel toonaangevende cybersecurity-oplossingen voor endpoints en behaalde het de tweede plaats. NioGuard concludeerde dat Acronis "de hoogste beschermingsklasse AAA verdiende, met zeer goede beschermingsmogelijkheden om CPU- en GPU-cryptominers te detecteren, met een beschermingsbeoordeling gelijk aan 94%".

2. Zelfverdediging tegen ransomware

Bedreiging in het algemeen: Gecompromitteerde zakelijke back-upsoftware.

Gezien de waarde die wordt gegenereerd door moderne bedrijfsgegevens, zijn back-ups essentieel voor de IT-strategie van een bedrijf. Maar voor criminelen maakt die waarde data tot een aantrekkelijk doelwit, en daarom worden back-ups het doelwit van ransomware. Organisaties hebben moderne bescherming nodig die kan voorkomen dat ransomware back-upbestanden, software en agents corrumpeert en versleutelt om ervoor te zorgen dat hun gegevens, applicaties en systemen beschikbaar zijn voor herstel.

Test door derden: NioGuard heeft een aantal populaire back-upoplossingen voor bedrijven geëvalueerd om te zien of ze zichzelf kunnen beschermen tegen ransomware, zowel lokaal als in de cloud. Het lab voerde 31 verschillende tests uit waarbij aanvallen op lokale back-upbestanden, productbestanden, processen, services en cloudopslag werden gesimuleerd.

Het resultaat: Van de vier geteste zakelijke back-upoplossingen is alleen Acronis Cyber ​​Backup geslaagd. Terwijl andere oplossingen de meeste aanvallen niet konden stoppen, maakt de geïntegreerde Acronis Active Protection-verdediging gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) om bedreigingen in realtime te bestrijden, zelfs die nog nooit eerder zijn gezien. 

3. Identificeren en stoppen van ransomwareaanvallen van de volgende generatie

Bedreiging in het algemeen: Nu cybercriminelen AI en meer rekenkracht gebruiken om hun zero-day ransomware-aanvallen effectiever en schadelijker te maken, overtreffen nieuwe soorten en nieuwe leveringsvectoren traditionele antimalware-oplossingen. Op handtekeningen gebaseerde antivirus kan het niet bijhouden.

Test door derden: NioGuard voerde een reeks tests uit op verschillende populaire anti-ransomware-oplossingen om gebruikers te helpen begrijpen welke oplossingen effectief zijn tegen de huidige bedreigingen. Om de effectiviteit van gedragsdetectie en complexe AI-heuristieken te onderzoeken om tot nu toe onbekende bedreigingen te verslaan, simuleerde het lab 18 scenario's om verschillende ransomwaregedrag en cryptolocker-functies te emuleren.

De resultaten: Acronis Active Protection stopte 11 van de 15 aanvallen en presteerde veel beter dan alle 22 geteste antimalware-producten. In feite blokkeerde de tweede-plaats-oplossing slechts zes aanvallen, terwijl 50% van alle geteste oplossingen helemaal geen effectieve blokkeermogelijkheden voor ransomware lieten zien.

Laatste gedachte

Als het gaat om bescherming tegen ransomware, is er geen ruimte voor fouten: MSP's en de bedrijven die ze ondersteunen, moeten weten welke leveranciers gegevens beschermen tegen ransomware en andere steeds groter wordende bedreigingen zoals cryptojacking. Zoals de onafhankelijke onderzoeken hierboven illustreren, is Acronis Active Protection een unieke technologie die effectief is om de huidige cyberdreigingen op afstand te houden.

MSP's die Acronis-oplossingen aanbieden, kunnen niet alleen de gegevens en systemen van hun zakelijke klanten in elke omgeving - fysiek, gevirtualiseerd, on-premise of in de cloud - beschermen, maar ook hun eigen systemen en reputatie. En aangezien Acronis Active Protection al is ingebouwd, kan iedereen gerust zijn, wetende dat hun gegevens worden beschermd tegen de moderne cyberdreigingen.

Wil je meer weten over Acronis of over cyberprotectie en/of security? Bekijk onze MSP Support pagina of plan direct een afspraak met één van onze adviseurs. Wij geven je graag advies over hoe jij jouw cyber security het best kunt neerzetten.

Delen

Lees hier het originele artikel van Acronis.
5 cyber security services die MSP's moeten bieden