5 stappen voor een betere cyberbescherming in 2021

Als er één ding is dat het recente Cyber ​​Protection Week Global Report van Acronis heeft onthuld, is het dat een aantal kwetsbaarheden en strategische hiaten de gegevensbeveiliging van persoonlijke IT-gebruikers, zakelijke IT-professionals en IT-serviceproviders blijven bedreigen. Wat wellicht verwarrend kan zijn, is dat veel van de zwakke punten die dit onderzoek aan het licht heeft gebracht, voortkomen uit gewoonten en benaderingen die ooit best practices waren.

Voor IT-gebruikers die werken aan het moderniseren van hun cyberbeveiliging, is het tijd om digitale verdediging te heroverwegen om cyberdreigingen betrouwbaarder te overwinnen en gegevensverlies te voorkomen.

Het achterwege laten van verouderde oplossingen en benaderingen kan ontmoedigend zijn: maar het handhaven van gegevensveiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en beveiliging voor de toekomst moet de belangrijkste overweging zijn - en verouderde strategieën en oplossingen zijn niet opgewassen tegen de huidige IT-vereisten.

Om individuen, organisaties en serviceproviders te helpen die hun cyberbeschermingsaanpak willen moderniseren, bevelen we vijf eerste stappen aan om de overgang naar moderne cyberbeveiliging gemakkelijker en betaalbaarder te maken.

Maak regelmatig een back-up van belangrijke gegevens

Hoewel de meeste persoonlijke IT-gebruikers en IT-professionals back-ups maken, ontbreken zowel de frequentie als de doeltreffendheid van die back-ups. Twee derde van de persoonlijke gebruikers maakt jaarlijks of maandelijks een back-up, waardoor ze het risico lopen weken of maanden werk te verliezen wanneer ze moeten herstellen van een back-up. Tegelijkertijd geeft 87% van de IT-gebruikers en IT-professionals toe dat ze de 3-2-1-regel voor back-ups niet volgen - en dus alleen vertrouwen op het gemak van geautomatiseerde cloudback-ups, terwijl ze de lokale kopieën achterwege laten die een snel herstel, na alledaagse incidenten met gegevensverlies, garanderen

Om je persoonlijke of professionele cyberbeveiliging te verbeteren, begin je met het maken van dagelijkse back-ups en bewaar je meerdere kopieën van deze back-ups, met ten minste één lokale kopie voor snel herstel en één off-site in de cloud om herstel te garanderen in het geval van een storing.

Update besturingssystemen en applicaties

Verouderde systemen en applicaties missen de beveiligingsoplossingen die cybercriminelen ervan weerhouden toegang te krijgen. Helaas heeft een derde van de persoonlijke IT-gebruikers een week of langer nodig om kwetsbaarheden te patchen nadat ze op de hoogte zijn gebracht dat er een beschikbaar is. Hiervan doet 5% er langer dan een maand over om deze aanbevolen updates uit te voeren, wat betekent dat in sommige gevallen (inclusief Microsoft-updates) al nieuwe patches beschikbaar zijn voordat ze de oude patches toepassen.

Zorg dat applicaties en systemen up-to-date zijn met alle ontwikkelaarsapps om bekende beveiligingsproblemen te elimineren voordat ze worden misbruikt. Om dit proces te vereenvoudigen, kun je overwegen te investeren in oplossingen met automatische patchbeheermogelijkheden. Deze cyberbeschermingsoplossingen zullen het patchproces stroomlijnen en helpen om consistente bescherming te bieden tegen bekende beveiligingslekken.

VERMIJD VERDACHTE E-MAILS, LINKS EN BIJLAGEN

De meeste malware-infecties zijn het resultaat van social engineering-technieken die nietsvermoedende personen misleiden om geïnfecteerde e-mailbijlagen te openen of op links te klikken naar websites die malware hosten. Persoonlijke IT-gebruikers en IT-professionals zijn zich beiden bewust van deze dreiging: gegevensdiefstal en phishing-aanvallen behoren tot de grootste zorgen van beide groepen. 

Odoo • Tekst en afbeelding

Ondanks dit besef blijft gegevensverlies een veel voorkomende ervaring voor zowel persoonlijke als professionele gebruikers. 73% van de persoonlijke IT-gebruikers en 49% van de IT-professionals heeft het afgelopen jaar gegevensverlies en downtime gezien, wat duidt op een aanhoudend risico in de mensen, processen en technologie die hun gegevens momenteel beschermen.

Om de gegevens te beschermen die in 2021 het belangrijkst zijn, moeten individuen en organisaties op de hoogte blijven van en worden geïnformeerd over moderne cyberdreigingen. Voor IT-teams kan dit onderwijsproces beginnen met bedrijfsbrede trainingssessies over cyberbedreigingen die helpen om menselijke fouten te minimaliseren en te zorgen dat alle niveaus van jouw organisatie voorbereid zijn op de cyberuitdagingen van vandaag.

Installeer moderne antivirus-, antimalware- en antiransomwaresoftware

Volgens het Cyber ​​Protection Week 2021 verslag van Acronis, hebben de meeste persoonlijke IT-gebruikers en IT-professionals al cyberbeveiligingsoplossingen uitgerust, waaronder antivirus en antimalware. Dat gezegd hebbende, suggereert de toename van het gegevensverlies dit jaar dat deze oplossingen niet naar behoren presteren. Het is waarschijnlijk dat een gebrek aan bewustzijn bijdraagt ​​aan deze paradox. 42% van de persoonlijke IT-gebruikers weet niet of ze beschermd zijn tegen zero-day cyberdreigingen en 68% weet niet of hun gegevens onverwachts zijn geopend of gewijzigd.

Voor advies over welke cyberbeveiliging oplossing het best bij jou past, kun je op deze pagina een gratis adviesgesprek inplannen met een van Portland haar adviseurs.

Verenig verdediging met één enkele cyberbeschermingsoplossing

De oplossingen en benaderingen waarop persoonlijke IT-gebruikers en professionele IT-teams jarenlang hebben vertrouwd, zijn niet langer voldoende om gegevensbescherming en cyberbeveiliging te garanderen. Ondanks dat individuen en organisaties ingewikkelde lappendekens van bescherming mogelijk maken, blijven gegevensverlies en downtime bekende en steeds duurdere bedreigingen. Heroverweging van de benadering van bescherming is essentieel om een meer betrouwbare, holistische verdediging voor de gegevens, applicaties en systemen te bereiken, met name een die deze afzonderlijke tools verenigt en integreert in een enkel, gemakkelijker en efficiënter beheerd platform.

Wil je meer weten over Acronis of over hoe jij je bedrijf efficiënter, productiever en winstgevender kan inrichten? Bekijk onze MSP Support pagina of plan direct een afspraak met één van onze adviseurs. Wij geven je graag advies over hoe jij jouw cyber security het best kunt neerzetten.

Delen

Lees hier het originele artikel van Acronis.
Een nieuw patch management-beleid maken