3 voordelen van het opnemen van beheerde beveiligingsservices voor jouw MSP

Heb je ooit nagedacht over het aanbieden van managed security services, als onderdeel van jouw managed service provider (MSP)? Dit lijkt misschien een intimiderende of complexe onderneming die veel tijd kost om een ​​aanzienlijk rendement op de investering (ROI) te bieden. Maar dit is niet zo.

In werkelijkheid is het toevoegen van beheerde beveiligingsservices aan je portfolio veel haalbaarder dan je je misschien kunt voorstellen. Bovendien blijft de vraag naar deze diensten toenemen. Uit het State of SMB Cybersecurity-rapport 2021 van ConnectWise, bleek dat 77% van het MKB van plan is om in 2021 meer te investeren in cybersecurity.

Dit toont aan dat cyberbeveiligingsservices niet langer een "nice-to-have" zijn. Als je op zoek bent naar succes en lange termijn groei, zou je serieus moeten overwegen om cyberbeveiligingsservices aan je MSP toe te voegen.

Lees verder om erachter te komen wat beheerde beveiligingsservices zijn en wat de voordelen zijn van het opnemen als onderdeel van jouw aanbod.

Wat zijn managed security services?

Beheerde beveiligingsservices, vaak aangeduid in de context van Managed Security Service Providers (MSSP's), zijn alle cyberbeveiligingsservices die een bedrijf uitbesteedt aan een externe organisatie. Deze kunnen services omvatten zoals het scannen van kwetsbaarheden, monitoring/beheer van cyberdreigingen, respons op en onderzoek naar incidenten, endpoint beveiligingsservices en meer.

Als je nadenkt over het aanbod aan beheerde beveiligingsservices mogelijk zijn, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen MSSP's en MSP's die de nadruk leggen op cyberbeveiliging, ook wel bekend als een MSP+. Hier zijn een paar eigenschappen van elk om je te helpen het verschil te zien.

Een MSSP:
  • Bezit en exploiteert hun eigen Security Operations Center (SOC)

  • Installeert en gebruikt tools en technologie op bedrijfsniveau

  • Bemant het bedrijf de klok rond met professionals op het gebied van cyberbeveiliging

  • Richt zich op grote/zakelijke klanten

Aan de andere kant, een MSP+:
  • Werkt samen met een leverancier voor SOC-services

  • Maakt gebruik van geavanceerde tools en services met behulp van een as-a-service-model

  • Heeft enkele gecertificeerde beveiligingsprofessionals in dienst

  • Richt zich op MKB-klanten

Zowel MSSP's als MSP's kunnen zeer lucratieve bedrijven worden die beheerde cyberbeveiligingsdiensten aanbieden. Het is echter vermeldenswaard dat veel MSP's waarmee we communiceren, vinden dat de overgang naar een MSSP moeilijk kan zijn vanwege de aanloopkosten en voortdurende investeringen die nodig zijn om interne beveiligingsinfrastructuur te bouwen en te onderhouden. Daarnaast richten sommige MSP's zich liever op de MKB-markt. Om deze reden zijn de volgende voordelen allemaal van toepassing op een MSP+, of een MSP die besluit bepaalde beheerde beveiligingsdiensten aan te bieden.

concurrentievoordeel tegenover andere MSP's

Volgens het eerdergenoemde State of SMB Cybersecurity-rapport van 2021 zouden negen van de tien kleine bedrijven overwegen om van IT-serviceprovider te veranderen als ze een nieuwe provider vinden die de 'juiste' cyberbeveiligingsservices biedt. Dit benadrukt het groeiende aantal MKB-bedrijven dat het belang van cyberbeveiliging erkent en bereid is veranderingen aan te brengen om hun organisaties te beschermen.

Hoe kan jij, naast het aanbieden van beheerde beveiligingsdiensten, zorgen dat potentiële klanten jouw MSP zien als de "juiste" cyberbeveiligingsoplossing? De belangrijkste factoren die bedrijven overwegen, zijn onder meer:

  • Vertrouwen in het vermogen van de provider om effectief te reageren op beveiligingsincidenten

  • Vertrouwen in het vermogen om schade te minimaliseren

  • Totale prijs van het aanbod

  • Certificeringen van zijn middelen en mogelijkheden

Over het algemeen zijn organisaties geïnteresseerd om verder te kijken dan de tools die betrokken zijn bij een aanbod en om de beveiligingsexpertise en vertrouwensfactoren van een MSP te evalueren. Daarom raden we aan dat elke MSP die overweegt om beheerde beveiligingsservices toe te voegen, eerst op de hoogte is van essentiële cyberbeveiligingsterminologie om productieve gesprekken met potentiële klanten te vergemakkelijken. Als je kunt laten zien dat je bereid bent een strategische opvoeder en cyberbeveiligingspartner te zijn, heb je een veel betere kans om de concurrentie te overtreffen en een reputatie op te bouwen op het gebied van beveiligingsexpertise.

Nieuwe inkomsten en mogelijke cross-sells

Gedurende vele jaren was break/fix, oftewel diensten die naar behoefte, eenmalig werden gefactureerd, het standaard bedrijfsmodel voor serviceproviders in de IT-branche.

Nu realiseren steeds meer bedrijven zich dat ze de levensduur en schaalbaarheid van hun bedrijf kunnen verlengen door middel van een MSP-model met terugkerende inkomsten. Als jouw organisatie op zoek is naar manieren om nieuwe terugkerende inkomstenstromen te creëren, overweeg dan het volgende: Beveiligingsservices zijn waardevolle oplossingen met hoge marges die de maandelijkse terugkerende inkomsten (MRR) die je van elke klant genereert aanzienlijk kunnen verhogen.

Naast het aantrekken van nieuwe klanten die op zoek zijn naar een IT-serviceprovider met cyberbeveiligingscapaciteiten, biedt het toevoegen van beheerde beveiligingsservices aan je MSP ook een grote kans om aan bestaande klanten te cross-sellen. Succesvolle cross-selling begint met proactief zijn bij het identificeren van potentiële beveiligingsrisico's voor jouw klanten en een gesprek voeren over hoe jij mogelijk kan helpen.

Tijdens een maandelijkse check-in of driemaandelijkse zakelijke beoordelingsvergadering met een klant kan je bijvoorbeeld aanbieden om een ​​risicobeoordeling uit te voeren en bruikbare vervolgstappen aanbevelen om de cyberbeveiliging te versterken. Dit kan de deur openen naar het toevoegen van beheerde beveiligingsservices zoals threat intelligence en SOC-as-a-Service aan hun contract.

Verhoogde schaalbaarheid in het hele bedrijf

In staat zijn om MKB's te onderwijzen over het cyberbeveiligingslandschap en je beheerde beveiligingsservices duidelijk te positioneren als de ideale oplossing voor hun behoeften, is dé sleutel tot langdurige relaties en toenemende schaalbaarheid. Met zowel huidige als potentiële klanten wil je dat ze jou zien als een vertrouwde adviseur die authentiek en transparant is en altijd handelt met hún belangen in het achterhoofd. Een klantgerichte mentaliteit is de beste manier om nieuwe inkomstenstromen te genereren, verwijzingen te maximaliseren en hogere technologische standaarden in je bedrijf te stimuleren.

Hoewel het niet helemaal hetzelfde is als een volwaardig MSSP-model, kan het gebruik van de MSP+-benadering een pad voor schaalbaarheid bieden door jouw bedrijf te transformeren in een one-stop-shop voor traditionele IT-ondersteuning plus risicobeperking voor de moderne cyberbeveiligingsomgeving.

Verbeter je MSP met Managed Security Services

Zoals je kan zien, is het opnemen van beheerde beveiligingsservices in je portfolio een betrouwbare manier om je te onderscheiden van de concurrentie, nieuwe inkomstenstromen te ontsluiten en meer waarde te bieden aan jouw klanten. Cyberbeveiliging is een waardevolle zakelijke praktijk en een lucratieve marktkans binnen de IT-industrie. Het beter bedienen en beschermen van je klanten terwijl jij meer geld verdient, is een echte win-winsituatie.

Wil je meer weten over cyberbeveiliging? Of weet je niet waar je moet beginnen? Download onderstaande checklist of plan direct een gesprek in met één van onze adviseurs om een plan van aanpak te creëren!

Delen

Lees hier het originele artikel van ConnectWise.
Wat is het verschil tussen een firewall en een VPN?
Beide zijn essentieel voor netwerkbeveiliging.