Less is more. Heb jij je cybersecurity stack al geoptimaliseerd?

Als het gaat om veiligheid, ben je misschien geneigd te denken: hoe meer, hoe beter. Maar ook bij security geldt juist dat je met minder tools beter uit bent. Dan moeten dat natuurlijk wel de juiste tools zijn. In deze blog vertelt George van Brugge, oprichter en eigenaar van Portland, hoe je je securitystack zo klein mogelijk houdt en wat de voordelen voor jou als MSP zijn.

Tientallen producten voor monitoring en detectie? Hoe dan?!

Hoe belangrijker security, hoe meer tools je geneigd bent in te zetten. Veel organisaties hebben een multi vendor omgeving met tientallen producten voor monitoring en detectie. Ongetwijfeld draagt elke tool bij aan het behalen van je doelen, maar de regie houden en efficiënt werken terwijl je van scherm naar scherm springt is nauwelijks te doen. Juist door je security stack te verkleinen, en alleen de juiste tools in te zetten, die ook nog eens optimaal integreren, hou je controle.

Duplicatie én ongebruikte mogelijkheden

Het toevoegen van steeds meer beveiligingsproducten leidt niet alleen tot stijgende kosten en duplicatie, het leidt er zelfs regelmatig toe dat functionaliteit juist ongebruikt blijft, zo lezen we ook in deze blog van het Britse Enterprise Times. Zo staat in het genoemde rapport van Verizon een mooi voorbeeld. Bedrijf X was op zoek naar een malware-sandboxomgeving om e-mailbijlagen te verwerken. Pas toen het bedrijf een nieuwe CISO inhuurde, kwam het tot de ontdekking dat die functionaliteit al in de bestaande e-mailbeveiligingsgateway zat.

Minder leveranciers garandeert nog geen kleinere security stack

Dergelijke uitdagingen zorgen dat veel bedrijven op zoek zijn naar manieren om de complexiteit en de kosten te verminderen. De meeste organisaties zoeken de oplossing in het verminderen van het aantal leveranciers van cyberbeveiligingsoplossingen. Maar minder leveranciers is nog geen garantie voor een kleinere cybersecurity stack. Het gaat om het optimaliseren van je aanbod en het selecteren van de meest passende SOC- of MDR-oplossing. Eén die 24/7/365 over je schouder meekijkt. Dus ook als je slaapt!

De beste cybersecurityoplossingen in een productmatrix

Portland heeft als trusted advisor een preselectie gemaakt van de meest veilige en innovatieve digitale security-oplossingen. Onlangs publiceerden wij onze productmatrix op basis van het NIST-framework. Zo zie je alle geselecteerde oplossingen in de juiste context en weet je direct wat je nog mist in je cybersecuritystack. Wel zo handig. Hier vind je onze productmatrix. We weten uit ervaring dat het voor veel kleinere organisaties onhaalbaar is om zich te certificeren voor NIST of ISO 27001. Het kost niet alleen heel veel tijd en energie, het gaat ook flink in de papieren lopen. Dan hebben we het nog niet gehad over het jaarlijks onderhouden van je certificering. Gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden en dat weet ook de overheid. Met deze basismaatregelen en dit stappenplan kom je al een heel eind!

Meer weten?

Doing business is teamsport, daar geloven wij heilig in bij Portland. Benieuwd hoe we jou als MSP en jouw mkb- en kmo-klanten kunnen helpen bij het beschermen van data met de best denkbare securityproducten? Of ben je geïnteresseerd in het optimaliseren van jouw cybersecurity stack? Wij helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de meeste recente ontwikkelingen in MSP-land? Volg onze LinkedIn-pagina!

Delen

Op naar een cyberveilige wereld