Jouw vragen over back-up en disaster recovery beantwoord

Weinig dingen in de IT zijn zo belangrijk en tegelijkertijd zo verwaarloosd als back-up en disaster recovery. Veel organisaties geven niet genoeg prioriteit aan hun back-up- / DR-strategie, herzien deze niet regelmatig, of hebben er helemaal geen. In dit artikel worden jouw vragen over back-up en disaster recovery beantwoord om je te helpen jouw gegevens beter te beschermen.

De onderstaande vragen zijn gegenereerd op basis van een webinar waarin Andy Syrewicze (Altaro Technical Evangelist) samenwerkte met de auteur van The Backup Bible, Eric Siron, om de belangrijkste overwegingen uit te leggen die elke organisatie zichzelf moet stellen om een ​​sterke en betrouwbare back-up- en disaster recovery-strategie samen te stellen. Als je de sessie niet hebt bijgewoond, kun je nu de opname van dat webinar bekijken! Als je al een plan hebt, worden ook praktische stappen behandeld, die je kunt nemen om jouw huidige configuratie te verbeteren en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

OPMERKING: als je tijdens het webinar een vraag hebt gesteld, kan het zijn dat deze niet terugkomt in de onderstaande lijst. Enkele van de vergelijkbare vragen zijn samengevoegd. Als je aanvullende (vervolg)vragen hebt, die hieronder niet beantwoord worden, neem hier gemakkelijk contact met ons op.

Odoo + afbeelding en tekst

Alle vragen zijn beantwoord door Andy Syrewicse en Eric Siron van Altaro. En kunnen daarom in hun ik-vorm geschreven zijn. Voor een uitgebreider, vendor-neutraal, advies kun je het best contact opnemen met een adviseur van Portland via onze MSP-support pagina.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER BACK-UP EN DISASTER RECOVERY

Ik zou je aanraden om ze de Altaro Backup Bible te laten lezen waarin we tijdens het webinar hebben verwezen. Het is ontworpen met het oog op alle vaardigheidsniveaus en is qua ontwerp leverancier-agnostisch.

Ik geloof niet dat er op dit moment een systeem is dat op de cloud is gebaseerd of anderszins ransomware-vrij is. Cloudback-up is misschien moeilijker te infecteren met ransomware vanwege de semi-losgekoppelde aard van cloud technologie, maar alle media die online en toegankelijk zijn, zijn een potentieel doelwit.

Goede vraag en in het algemeen zou dit een goede benadering zijn. Elke organisatie is echter anders en uw informatieverzameling fase van uw back-up / DR-plan helpt je te bepalen of het haalbaar is om jouw organisatie op deze manier te benaderen of niet.

Je wilt een product gebruiken dat ondersteuning biedt voor het leveren van back-up services voor fysieke apparaten, zoals Altaro Physical Server Backup.

In het algemeen, ja, maar er zijn manieren om dit probleem te omzeilen. Sommige cloud leveranciers beginnen onveranderlijke opslag te ondersteunen, wat dit zou helpen aanpakken in termen van ransomware. Bovendien beschikt jouw leverancier van cloudopslag mogelijk over mechanismen waarmee extra kopieën op opslag niveau naar elders kunnen worden verplaatst. Ten slotte zou het gebruik van een back-up provider die offsite kopieën naar meer dan één extra externe locatie toestaat, dit ook helpen oplossen.

Als je back-uptoepassing meerdere opslag doelen ondersteunt, is dat waarschijnlijk de schoonste optie, maar als je een oplossing hebt die niet meerdere doelen ondersteunt, kan opslag replicatie een haalbare optie zijn of zou een eenvoudige kopieertaak kunnen werken, aangenomen dat de timing klopt. Je wilt niet dat de kopieertaak naar de secundaire locatie wordt uitgevoerd terwijl de back-up bezig is. Dan loop je het risico dat de secundaire lokale back-up ongeldig wordt.

Gebruikmaken van een back-up leverancier die native object gebaseerde opslag ondersteunt bij een cloud provider zoals Azure Blob Storage. Dit type opslag is goedkoop en effectief voor het bewaren van gegevens op lange termijn.

Hier is geen direct antwoord of best practice voor. De behoeften van jouw organisatie zullen dit dicteren.

Dit hangt af van de back-upoplossing en de opslag hardware die je gebruikt. Als je gebruik wilt maken van SAN- of netwerkopslag, gebruik je waarschijnlijk een VM. Als je echter schijven op een lokale server hebt, kan het logischer zijn om jouw back-upsoftware op een fysieke server uit te voeren.

De een dicteert de ander meestal niet. Zowel je bewaarbeleid als jouw RTO / RPO's worden individueel bepaald op basis van de behoefte van de organisatie.

Om te beginnen heb je gelijk dat het een veronderstelling is dat Microsoft de gegevensbescherming behandelt. Het volgende document met informatie hierover pakt deze zorg aan en kan hier verder mee helpen.

Altaro productvragen

De volgende vragen gaan specifiek over de producten van Altaro. Voor een uitgebreider, vendor-neutraal, advies kun je het best contact opnemen met een adviseur van Portland via onze MSP-support pagina. Voor meer informatie over Altaro kun je terecht op onze vendor pagina.

Je kunt hier ook daadwerkelijk wijzigingen mee aanbrengen! 

Op basis van je planning wil je dat een hypervisor in jouw omgeving voldoende vrije bronnen heeft om op zijn minst een aantal VM's op deze manier uit te voeren. Ik zou dit baseren op jouw applicatieset. Als je een applicatie hebt die op twee verschillende servers kan worden geïmplementeerd, kun je deze gratis bronnen altijd beschikbaar hebben.

Je kunt Altaro VM-backup zeker gebruiken om de on-premises VM's te beschermen en een Azure-opslagaccount gebruiken als een off site back-updoel. Bovendien kun je deze workloads desgewenst herstellen in een geneste Hyper-V-instantie in Azure. Bovendien heb je Altaro Office 365 Backup ook beschikbaar voor de bescherming van je Office 365-gegevens.

Altaro VM Backup maakt volledig gebruik van Volume Shadow Copy zodat we SQL-, AD- en Exchange-workloads volledig kunnen beschermen. We kunnen Exchange volledig en gedetailleerd herstellen. In combinatie met de AD-prullenbak kunnen we volledige bescherming van AD vergemakkelijken. In termen van SQL, wezens die we VSS gebruiken, kunnen we met SQL in elke herstelstrategie passen in combinatie met een SQL-onderhoudsplan.

Altaro ondersteund momenteel geen tape-opslag.

Op dit moment niet.

Ja dat kan! Start de machine gewoon op met opstarten vanaf een back-up en geef het een nieuwe IP / Hostnaam voordat u het op het netwerk aansluit, of zet het op een privé / interne vSwitch en voer het ophalen van het bestand uit vanaf het hostsysteem.

We kunnen een back-up maken naar meerdere externe locaties, maar de kopie naar de tweede locatie wordt opeenvolgend voltooid en kan niet afzonderlijk worden gepland.

Moeilijk om hier een echt getal op te zetten, maar het antwoord hangt af van de hoeveelheid gegevens die tijdens de herstelperiode zijn gewijzigd en de snelheid van jouw schijven.

Klopt, jij ​​levert de hardware die je voor de oplossing wilt gebruiken.

Download The Backup Bible

Benieuwd of (en hoe) jij de back-up en disaster recovery van jouw bedrijf en klanten kan optimaliseren? Plan een gratis adviesgesprek met één van onze adviseurs.

Delen

Lees hier het originele artikel van Altaro.
11 redenen waarom back-up voor Office 365 belangrijk is