De complete gids voor back-upservices voor MSP's

Of je het realiseert of niet, data vormt steeds meer de basis van elke organisatie over de hele wereld. Processen, financiën, intellectueel eigendom en zelfs hele (digitale) producten zijn opgebouwd uit data.

In elk van bovengenoemde situaties zou het verlies van gegevens ernstige gevolgen hebben voor een organisatie, zowel op het gebied van klantperceptie als op het gebied van bedrijfsresultaten. Gegevens zijn van cruciaal belang en het beschermen is voor de meeste organisaties niet langer een optionele activiteit, dus hoe begin je daaraan?

Als je nieuw bent in de wereld van gegevensbescherming en je bent een individuele organisatie, dan heb je waarschijnlijk al gehoord van het leverancier-neutrale, én gratis eBook over back-up en herstel na noodgevallen, genaamd The Backup Bible. 

De Backup Bible heeft veel lof gekregen van de IT-gemeenschap en is een geweldige kennisbron voor organisaties met interne IT-afdelingen en kleine bedrijven. Maar wat als je een leverancier van managed services bent die verantwoordelijk is voor de back-up- en herstelactiviteiten van meerdere organisaties? Dat verandert de vergelijking nogal, dus is besloten om een ​​speciale editie speciaal voor MSP's te maken!

De Backup Bible voor MSP's

Als serviceprovider zijn jouw behoeften en uitdagingen als het gaat om back-up en DR-beheer voor je klanten uniek. In plaats van je zorgen te maken over het krijgen van succesvolle back-ups voor één organisatie, maak je je zorgen over velen. Eén verkeerde beweging kan je een klant verliezen, dus je moet alles op de juiste manier doen. De uitdagingen zijn enorm en omvatten zaken als:

 • Meerdere verschillende en unieke omgevingen

 • Fysieke scheiding van elk back-updomein

 • Beheer van back-up-/herstelbewerkingen op schaal

 • Klanten met verschillende mate van complexiteit

 • Verschillende bezorgdheden over de naleving van regelgeving

 • Complexe SLA's en MSA's

 • Vereiste training over meerdere back-uptechnologieën en -services

 • Gemaakte fouten die direct van invloed kunnen zijn op bedrijfsresultaten

Een goede planning en een solide strategie zijn essentieel in het omgaan met deze uitdagingen, en terecht! Door effectieve back-upservices aan je klanten te bieden, kun je veel winnen! MSP's die met succes back-updiensten leveren aan hun klantenbestand, creëren niet alleen een extra inkomstenstroom voor hun bedrijf, het helpt ook om vertrouwen op te bouwen en extra projecten te stimuleren zodat je de held bent die jouw klanten zochten. De Backup Bible voor MSP's bevat de volledige inhoud van de originele Backup Bible met een geheel nieuwe sectie, geschreven door Andy Syrewicze en Paul Schnackenburg, twee IT professionals op het gebied van MSP's. Deze sectie helpt je bij het navigeren door bovenstaande uitdagingen, het definiëren van je back-up-as-a-service-praktijk en de gegevens van je klanten te beschermen.

Andere onderwerpen die in deze speciale editie aan bod komen, zijn o.a.:

 • Hoe je de juiste back-uptoepassing kiest

 • Prijs- en kostenoverwegingen

 • SLA's en het bijwerken van je Master Service Agreement

 • Hoe je jouw team traint om BaaS-services te leveren

 • Technische overwegingen voor het leveren van back-upservices op schaal

 • En meer!

Download nu de backup Bible voor MSP's

Of je nu een beginnende MSP bent of een gevestigde naam die je kennis wil opfrissen, dit eBook is dé definitieve gids waarmee je back-updiensten naar de massa kunt brengen, terwijl je tegelijkertijd vertrouwen en extra inkomstenstromen opbouwt.

Download vandaag nog jouw gratis exemplaar!

Meer informatie over het veilig en gemakkelijk uitvoeren van back-ups? Weten welke oplossingen het best bij jou passen? Neem contact op met één van onze adviseurs via onze MSP Support pagina!

Delen

Lees hier het originele artikel van Altaro.
6 stappen voor het gebruik van back-up voor herstel van ransomware