Eenvoudig jouw MSP Techstack verkleinen

Vandaag de dag gebruiken MSP's al gauw meer dan 10 tools in categorieën: Data Bescherming, Cyber Beveiliging, Documentatie, Service Automatisering en meer. Soms komen verschillende diensten samen in één platform, maar doorgaans zijn MSP's veroordeeld tot een opeenstapeling van tools. 

Zeker die MSP's die Remote Monitoring en Management (RMM) of Professional Services Automation (PSA)  tools gebruiken om klantomgevingen centraal en proactief te beheren, hebben een sterke behoefte om de overige tools in de tech stack naadloos aan te laten sluiten bij deze platformen.

Ongetwijfeld dragen alle tools bij aan het behalen van omzet stijging, maar de regie houden en efficiënt werken terwijl je van scherm naar scherm springt is nauwelijks te doen. Integratie tussen tools zou daarom een top prioriteit moeten zijn voor elke MSP ondernemer die zijn bedrijf naar het volgende niveau wilt tillen of op de krappe arbeidsmarkt geen extra IT'ers kan vinden of veroorloven. Dan moet je vragen over operationele efficiëntie stellen. Kan ik account koppelingen en product provisioning en uitrol automatiseren, monitoring verenigen in één dashboard, support tickets genereren op basis van alerts, vanuit iedere GUI een scherm overnemen, zonder telraam factureren naar gebruik, enzovoorts. Die vragen vertalen zich vervolgens in selectie criteria, want oplossingen die niet “in de productiestraat” passen geven kosten en kopzorgen.

Acronis is een voorbeeld van een platform leverancier in het Portland portfolio, met verenigde backup & DR, cyber security and management in één interface en agent. Toch begrijpt Acronis dat ook hun Cyber Protect Cloud platform goed moet samenwerken met ander MSP technologieën, zoals de ConnectWise PSA en RMM producten, Splashtop, Scale Computing en tientallen andere tools. Ze blinken dan ook behoorlijk uit in de hoeveelheid integraties en inmiddels zijn deze integraties niet meer weg te denken door de vele duizenden MSP's die er dagelijks gebruik van maken. 

De hoeveelheid punt oplossingen zal tenslotte alleen maar groeien terwijl er een trend zichtbaar wordt dat MSP's juist de eigen tech stack liever verkleinen. Interessante ontwikkeling.

Graag laten wij zien hoe jij de data van jouw klanten kunt back-uppen én beveiligen vanuit één single pane of glass in jullie bestaande omgeving.

 George van Brugge

Vraag een offerte aan  Plan een afspraak

Delen

Online back-upsoftware verkopen: een MSP-referentiegids