Portland start software trading desk

Centraal punt voor procurement van software voor ICT Professionals

Amsterdam, 24 september 2018. Software distributeur Portland Europe breidt haar dienstverlening voor ICT Professionals verder uit met een trading desk. Bij de trading desk kunnen klanten terecht voor de aankoop van praktisch alle softwaretitels in binnen- en buitenland.

“George van Brugge, oprichter en algemeen directeur: “Eigenlijk is de trading desk niet nieuw. We verlenen deze dienst namelijk al ruim 10 jaar aan Large Account Resellers die typisch leveren aan het grootbedrijf en de rijksoverheid. Wat wel nieuw is dat we onze trading desk nu ook beschikbaar stellen voor ICT Professionals die leveren aan het midden- en kleinbedrijf en regionale overheden.”

ICT Procurement aanscherpen

Het uitgangspunt van de trading desk is om het procurement proces van software te vereenvoudigen en goedkoper te maken. Van Brugge: “Nu moeten ICT Professionals nog terecht bij vele verschillende partijen die allemaal een beperkte portefeuille van merken vertegenwoordigen. Of direct bij de vendoren die daaraan vaak hoge eisen stellen. Dat leidt tot onnodige kosten en complexiteit die ze vermijden wanneer ze hun aanvragen bij onze trading desk neerleggen.”

De focus van Portland’s trading desk ligt op het competitief en efficiënt uitvoeren van software transacties. Er wordt geen advies gegeven of technisch support verleend door Portland. Operationeel directeur Cees Quirijns: “Wij zien dat als een Unique Selling Point van onze trading desk. Er zijn meer dan voldoende partijen in de markt waar je terecht kunt voor advies en ondersteuning. Maar waar kun je terecht als je dat niet nodig hebt en daar dus ook niet voor wilt betalen? In ieder geval bij ons dus.”

In de praktijk wordt het ontbreken van advies of technische support door klanten zelden ervaren als een nadeel. Quirijns: “Onze klanten zijn ICT Professionals die veelal zelf technische support aan hun eindgebruikers bieden. Dat is juist een van hun waardeproposities. Bovendien kunnen onze klanten voor tweede- en derdelijns support meestal terugvallen op de vendor zelf of op een gespecialiseerde partij.”

On premise en cloud

Portland’s trading desk werkt nauw samen met vendoren en hun partners zoals distributeurs, cloud brokers en resellers om de dienst te kunnen leveren. Quirijns: “We helpen om de vraag naar softwaretitels te aggregeren waardoor we betere afspraken kunnen maken met aanbieders. Een typische win-win voor alle betrokkenen.”

Naast traditionele softwarelicenties levert de trading desk ook cloud-abonnementen. Van Brugge: “Onze klanten krijgen steeds vaker het verzoek van eindgebruikers om specialistische apps te leveren die alleen in de cloud beschikbaar zijn. Dat is een groeimarkt waarin we onze klanten dus ook graag assisteren.”

Bezoek voor meer informatie over de nieuwe dienst: www.portland.eu/nl/trading of mail naar [email protected]

Delen

Portland distributeur van Scale Computing