Portland Europe en Smiletools slaan de handen ineen om MSP's en IT-serviceproviders voor te bereiden op NIB2-wetgeving

Heemstede - 2 juni 2023 - Softwaredistributeur en vertrouwd adviseur voor MSP’s, Portland Europe, heeft vandaag een nieuwe samenwerking aangekondigd met Smiletools, een toonaangevende Nederlandse specialist in oplossingen voor cyberbeveiliging en compliance. Dankzij deze samenwerking worden Managed Service Providers (MSP's) en IT-dienstverleners in de Benelux uitgerust met de nodige tools en kennis om door de komende NIB2-wetgeving te navigeren.

Portland Europe heeft een sterke reputatie in het helpen van MSP's en IT-dienstverleners bij het ontdekken van innovatieve en toekomstbestendige software- en cloudoplossingen die essentieel zijn voor het effectief beheren en beveiligen van de hybride ICT-infrastructuur van hun MKB klanten. Portland erkent echter dat technologie slechts één aspect van de vergelijking is. Mensen, processen en wetgeving, zoals NIB2, zijn even cruciaal. Om deze kritieke elementen aan te pakken, werkt Portland Europe samen met Smiletools, een gerenommeerd specialist in Nederland.

Oprichter en eigenaar van Portland Europe, George van Brugge, sprak zijn enthousiasme uit over de samenwerking en verklaarde: "De juiste software en cloud tools zijn een must in het dienstenpakket van een MSP. Maar dat is niet alles. Naast technologie spelen mensen, processen en wetgeving, zoals NIB2, een cruciale rol. Daarom zijn we blij met onze samenwerking met Smiletools, zodat al onze partners goed zijn voorbereid op maart 2024."

Smiletools biedt uitgebreide expertise op het gebied van cyberbeveiliging en compliance en biedt oplossingen die zijn toegesneden op de unieke behoeften van MSP's en IT-dienstverleners. Met hun NIS2Desk creëer je een professionele IT-omgeving waarin je procedures zijn vastgelegd. Daarbij is er de mogelijkheid dat jouw bedrijf door een externe partij wordt geaudit.

De aanstaande NIB2-wetgeving, die in maart 2024 van kracht wordt, introduceert nieuwe cyberbeveiligings- en rapportageverplichtingen voor organisaties die kritieke infrastructuur in de Benelux exploiteren. Het partnerschap tussen Portland Europe en Smiletools heeft tot doel MSP's en IT-dienstverleners de nodige begeleiding, tools en middelen te bieden om naleving te waarborgen en hun cyberbeveiligingspositie te versterken.

Over Smiletools:

Smiletools is een toonaangevende Nederlandse specialist in cybersecurity- en compliance-oplossingen. Met een diepgaand begrip van de uitdagingen waarmee MSP's en IT-serviceproviders worden geconfronteerd, biedt Smiletools op maat gemaakte software en expertise om te zorgen dat bedrijven effectief voldoen aan cyberbeveiligingsnormen en wettelijke vereisten. Ga voor meer informatie naar https://smiletools.nl/nis2desk/

Over Portland Europe:

Taking care of your Managed Services and Reseller Business, dat is wat we al 25 jaar doen. Portland helpt MSP's en VAR's hun bedrijf efficiënt, productief en winstgevend in te richten. We zijn een platte organisatie met duidelijke lijnen, verantwoordelijkheden en verwachtingen. Wij blinken uit in persoonlijke aandacht. Onze missie is om het team te zijn achter de succesvolle IT-dienstverlener, die het MKB in de Benelux een cyberveilige werkplek biedt en blij maakt met slimme en gebruiksvriendelijke softwarediensten. Ga voor meer informatie naar https://www.portland.eu/

Portland Europe en Malwarebytes kondigen samenwerking aan om MSP's 24/7 de beste beveiliging te bieden