Top 6 belangrijkste IT-certificeringen voor engineers

IT is constant in ontwikkeling. Nieuwe technologieën en de bijbehorende certificeringen worden voortdurend uitgerold, dus hoe houd je dit bij? Je kunt onmogelijk alle IT-certificeringen nastreven, dus welke moet je kiezen? Deze checklist vereenvoudigt je certificeringsproces en zorgt dat jouw technici aan de top staan!

Als serviceprovider moeten MSP's op de hoogte blijven van technologie, beveiliging en dienstverlening die voldoen aan de eisen van jouw klanten. Een van de belangrijkste manieren om dit te bereiken, is door jouw engineeringteam te laten certificeren. Er zijn letterlijk honderden certificeringen beschikbaar voor je team. De vraag wordt dus: welke certificeringen maken je het meest competitief, actueel en in staat om aan de behoeften van de klant te voldoen? Er zijn twee manieren om dit te beantwoorden:

  • De certificeringen die je team nodig heeft op basis van de services die je momenteel levert.

  • De certificeringen die de branche eist, wijzen je in de richting van welke diensten je zou moeten aanbieden.

In dit blog wordt gefocust op punt 2, om jouw bedrijf zo te positioneren dat het klaar is om aan de behoeften van je klanten te voldoen. Dit betekent niet dat je alle services die je tot nu toe hebt opgebouwd moet verlaten en nieuwe services moet aanbieden alleen omdat een certificering dat zegt. Het is alleen maar om aan te tonen dat de industrie in beweging is en dat je erbij moet blijven. Maar zoals je zult zien, passen veel van de certificeringen waarschijnlijk goed tussen de diensten die je nu al biedt.

De 6 belangrijkste onderwerpen voor MSP IT-certificeringen

Volgens CIO Magazine vallen de meest waardevolle certificeringen van vandaag (die aansluiten bij de vraag naar diensten) in zes verschillende servicegebieden:

1) Security

Een topprioriteit voor elke klantorganisatie van elke omvang is beveiliging. De meeste MSP's zijn op zoek naar manieren om beveiligingsgerelateerde diensten aan te bieden, eb/of om de overgang naar een MSSP te maken. Er is veel vraag naar een paar specifieke op beveiliging gerichte certificeringen; 3 van ISACA en één van ISC2 - beide gerespecteerde IT-gerichte organisaties die de kwaliteit van de levering van IT-services willen verbeteren. De certificering van ISACA omvat onder meer Certified in Risk and Information Systems Control (CRISC), Certified Information Security Manager (CISM), Certified Information Systems Auditor (CISA). ISC2 biedt het bekende Certified Information Systems Security Professional (CISSP).

2) Cloud

Die klanten die hun activiteiten naar de cloud willen verplaatsen, zijn op zoek naar partners die niet alleen begrijpen hoe cloudgebaseerde omgevingen moeten worden beheerd, maar die ook personeel hebben met expertise in het ontwerpen van aangepaste cloudoplossingen.

Er is veel vraag naar IT-certificeringen, zoals Amazon's AWS Certified Solutions Architect - Associate, vanwege het succes van AWS. En voor die serviceproviders die zich richten op Azure, biedt Microsoft ook verschillende technische en oplossingsgerichte certificeringen voor Azure.

3) Virtualisatie

Waarschijnlijk heb je al een groot deel van de infrastructuur en kritieke systemen van je klanten virtueel draaien. Het hebben van een gecertificeerd teamlid dat de architectuur en het beheer van virtuele omgevingen volledig begrijpt, helpt zowel op locatie als bij het verplaatsen van klanten naar de cloud.

Zowel Citrix- als VMware-certificeringen zijn gewild. Citrix's Citrix Certified Professional - Virtualization (CCP-V) en Citrix Certified Associate - Virtualization (CCA-V), samen met VMware's VMware Certified Professional 6 - Data Center Virtualization (VCP6-DCV) zijn een goed begin.

4) Netwerken

De basis van de omgevingen die je beheert, is het netwerk zelf. Omdat het tegenwoordig zowel fysiek als virtueel bestaat, is het noodzakelijk om medewerkers te hebben die beide volledig begrijpen.

Hoewel bijna alle netwerkgerelateerde certificeringen zeker nuttig zijn om de klus te klaren, zijn de meest gevraagde de Cisco Certified Network Professional (CCNP) Routing and Switching en Citrix Certified Associate – Networking (CCA-N).

5) Project Management

Het gaat niet alleen om het draaiende houden van technologie; veel van jouw eenmalige projecten vereisen een aanzienlijke hoeveelheid planning, tracking en beheer.

Dat is de reden waarom een ​​van de meest gevraagde gebieden van certificering degene zijn die blijk geven van beheersing van projectmanagement. De Project Management Professional (PMP) van The Project Management Institute en CompTIA's Project + certificeringen bieden de vaardigheden die nodig zijn om te zien dat projecten goed worden beheerd.

6) Service Management

Het grootste deel van je technische team is bezig met het blussen van branden. Ze denken alleen aan het hier en nu. Maar het is belangrijk om ten minste één lid van het team te hebben die nadenkt over de levenscyclus van de service, zodat jouw aanbod volwassener wordt.

De ITIL v3 Foundation-certificering richt zich op de ITIL-servicelevenscyclus, de interacties en resultaten in de ITIL-fase, evenals IT-servicebeheerprocessen en best practices.

Conclusie

De eerste vier servicegebieden zijn je waarschijnlijk al erg bekend, de laatste twee zijn misschien wat minder bekend. Hoe dan ook, deze IT-certificeringsgebieden (evenals enkele van de genoemde specifieke IT-certificeringen) vertegenwoordigen de kennis die nodig is om goed te voldoen aan de behoeften van MSP-klanten.

Bekijk de bovenstaande links en begin een plan met je engineeringteam om ze te laten certificeren. Door dit te doen, heb je een sterker team dat grotere uitdagingen, grotere klanten en langere projecten aankan, waardoor jouw organisatie beter gepositioneerd is om te groeien. Het trainen van je medewerkers is ook een geweldige manier om vertrouwen te kweken en retentie te verbeteren.

Wil je meer weten over IT certificeringen? Of over hoe jij jouw bedrijf efficiënter, productiever en winstgevender in kan richten? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of plan direct een adviesgesprek via onderstaande knop.

Delen

Lees hier het originele artikel van Altaro. Geschreven door Nick Cavalancia.
Is SaaS management het nieuwe verdienmodel voor MSP's?