Redenen om Managed Services te gebruiken in 2021

We zijn ons allemaal bewust dat COVID-19 in 2020 zowat elk facet van het leven op zijn kop heeft gezet. We opereren ook allemaal met de mentaliteit dat dit onze nieuwe realiteit is, hoewel we hopen dat de omstandigheden zullen terugkeren naar een meer 'normale' staat in de toekomst.

Een ding dat echter niet is veranderd, is de behoefte aan professionele IT-services. Omdat werken op afstand steeds gewoner is geworden, zijn IT-behoeften zelfs noodzakelijker en complexer.

In het State of Managed Services 2020-rapport dat aan het begin van het jaar door TSIA werd uitgebracht, ontdekten we dat de omzetverhouding tussen producten en services voor de T&S 50 (een index van 50 van de grootste technologiebedrijven) is omgedraaid, met services die nu bestaan ​​uit 60% van de omzet. Dat bewijst dat managed services nog steeds een groeiende industrie is. Volgens Clutch.co blijven van alle processen die kleine bedrijven uitbesteden, IT-services bovenaan.

Terwijl je jouw bedrijfsplan voor 2021 afrondt en strategieën bedenkt om klanten te werven en te behouden, kan het helpen om te begrijpen waarom kleine tot middelgrote bedrijven (MKB's) de diensten zoeken die IT-professionals bieden.

Waarom MKB-eigenaren managed services eisen

Wanneer je nadenkt over hoe je jouw beheerde IT-services het beste kunt positioneren, is het de moeite waard om te overwegen welke punten de meest aantrekkelijke verkoop opleveren. Onthoud dat hoewel je misschien vindt dat kleine en middelgrote ondernemingen je bedrijfsmodel om één reden zouden moeten aanpassen, ze wellicht een geheel andere reeks prioriteiten hebben waarop je een beroep moet doen. Dus, waar moet jij op letten bij marketing en verkoop aan potentiële klanten?

Volgens het Salesforce Small and Medium Business Trends Report zijn de meest beperkende factoren voor MKB-activiteiten toegang tot kapitaal, het vinden van de juiste technologie om aan hun behoeften te voldoen en het aannemen van het juiste talent. En iedereen denkt momenteel aan hoe de groeiende cyberbeveiliging bedreigingen en -problemen kunnen worden aangepakt.

Dus waarom zullen bedrijven in 2021 precies op zoek zijn naar jouw managed services? Laten we deze vier belangrijkste motivaties uitsplitsen.

1. Toegang tot nieuwere technologieën

Vaak hebben de MKB's waarmee je wilt samenwerken het IT-personeel overbelast met werknemers die mogelijk niet over de vaardigheden en training beschikken die nodig zijn voor bepaalde taken, of die het hele bedrijfsnetwerk niet alleen aankunnen. Als reactie hierop erkennen deze bedrijven de waarde van het werken met een extern technisch ondersteuningsteam, zoals een managed service provider (MSP). IT-outsourcing helpt niet alleen met het hebben van een extra team van IT-experts die problemen kunnen oplossen en verhelpen, klanten profiteren ook van toegang tot de nieuwste technologie en zakelijke oplossingen die de uptime en winstgevendheid behouden, zoals monitoring en beheer op afstand (RMM), back-up en noodherstel (BDR) en cloud computing.

Investeren in het managed services-bedrijfsmodel pakt bestaande arbeidsbeperkingen aan en voorkomt dat interne IT-afdelingen altijd een inhaalslag moeten maken. Door met een MSP te werken, krijgen bedrijven toegang tot zakelijke technologie en gebruiken ze tools om de betrouwbaarheid van hun IT-infrastructuur te vergroten en een virtuele CIO (vCIO) te ontvangen. De rol van een vCIO is cruciaal in 2021 omdat het helpt bij het begrijpen en beheren van het evoluerende technologie landschap, zodat jouw klanten beter kunnen plannen voor langetermijndoelen en hun bedrijf kunnen opschalen.

2. ROI en kostenbesparingen

Een van de grootste zakelijke waarden van managed services zijn grotere kostenbesparingen. IT-budgetten bestaan ​​uit veel items: hardwarekosten, software- en netwerk infrastructuur kosten en onderhoudskosten, om er maar een paar te noemen. De arbeidskosten zijn ook aanzienlijk voor elk bedrijf, maar vooral voor het MKB dat afhankelijk is van managed service providers.

Misschien moet het bedrijf waarmee je wilt werken de IT-afdeling verkleinen omdat de kosten voor het betalen van hun huidige personeel veel te hoog zijn. Het kan ook zijn dat het bedrijf geen toegewijd IT-team heeft en dat werknemers dit moeten compenseren door technische taken uit te voeren buiten hun kerngebied van expertise. Dit vertraagd de productiviteit en voorkomt kansen om te groeien.

Met het bedrijfsmodel voor managed services kunnen klanten hun IT-kosten gemakkelijker van maand tot maand voorspellen. Je kunt de ROI van beheerde services voor het MKB uitsplitsen door uit te leggen hoe jouw services de personeel tijd van je klanten vrijmaken, waardoor ze meer kunnen besteden aan projecten met een hogere waarde waarvoor ze voldoende zijn uitgerust om te beheren, waardoor de algehele productiviteit toeneemt.

Bekijk deze kostenbesparingen vervolgens in een driemaandelijkse bedrijfsreview (QBR's). Deze bijeenkomsten helpen je te bewijzen dat jouw diensten waardevol zijn. Daarnaast helpen QBR’s  jouw klanten te begrijpen welke rol je speelt bij het maximaliseren van de productiviteit en tevredenheid van medewerkers en het bereiken van bedrijfsdoelen.

3. Verbeterde beveiliging

(Cyber)Security wordt in snel tempo een vervelende kwestie voor alle kleine bedrijven. Uit een studie van het Ponemon Institute bleek dat 66% van het MKB wereldwijd een cyberaanval in het voorgaande jaar meldde, waarbij zakelijke e-mail compromissen en ransomware aanvallen de leiding hadden. Dat is alarmerend, en dit cijfer zal zeker blijven groeien.

Potentiële klanten zullen bij jou terecht komen als cyber beveiliging expert. Volgens het cyberbeveiliging rapport van Connectwise, zou 91% van de MKB-bedrijven zich aansluiten bij een provider of van provider veranderen om de juiste cyberbeveiliging te krijgen. Daarbij zouden zij tot 30% meer betalen voor die diensten. In termen van cybersecurity verwachten klanten van jou dat jij alles levert, van goed eindpunt beheer tot HIPAA-compliance.

Op dit moment is het tijd om de cyber beveiligingsdiensten die je aanbiedt te evalueren en ervoor te zorgen dat jij en jouw klanten een risico-eerst-cultuur opbouwen.

4. Gemoedsrust

Dit is een erg belangrijk voordeel van managed IT-services. Jouw klanten willen zich geen zorgen maken over hun dagelijkse IT-activiteiten. Ze willen niet twijfelen aan de betrouwbaarheid en snelheid van hun netwerkverbinding. Evenzo willen ze zich nooit zorgen hoeven te maken over de toestand van hun IT-omgeving. Ze kiezen ervoor om met een MSP te werken om 24/7/365 dekking te krijgen en meer tijd te besteden aan de groei van hun bedrijf.

Services zoals RMM en de security suite die jij aanbiedt, detecteren mogelijke storingen en kwetsbaarheden, zodat je deze problemen kunt oplossen voordat ze uitgroeien tot meer kritieke bedreigingen. Wanneer jij volledig beheerde IT-ondersteuning biedt, kun je problemen oplossen en verhelpen van storingen of bugs voordat de klant hier iets van merkt. Nogmaals, ze betalen jouw om je druk te maken over dit soort dingen, zodat zij kunnen genieten van dagelijkse gemoedsrust.

Wil je meer weten over hoe jij je bedrijf efficiënter, productiever en winstgevender kan inrichten? Bekijk onze MSP Support pagina of plan direct een afspraak met één van onze adviseurs.

Delen

Lees hier het originele artikel van ConnectWise.
MSP: DE HARDE WAARHEID