Partner Marketing Content Guide voor de moderne MSP

Marketing en het creëren van content kan een absoluut mijnenveld zijn voor MSP's. Want waarom zou je er aan beginnen, als het tot nu toe ook goed ging zonder en je bedrijf flink gegroeid is op basis van mond-tot-mondreclame?

Een manier om de contentcreatie en denktijd te verkorten, is door Microsoft Marketing Partner Content, services zoals Content MX, partner programma's en bestaande content van jouw leveranciers te gebruiken. Maar zijn deze het waard en welke rol spelen ze echt in MSP Marketing?

Hieronder krijg je tips over hoe jij deze bronnen kunt gebruiken om de beste waarde en tijd te krijgen voor het koesteren van nieuwe leads, terwijl je team bezig is met het sluiten van tickets.

Beslissen over welke inhoud te gebruiken

Het leveren van uitstekende klantenservice en waarde voor je geld is ongetwijfeld gemakkelijker dat de tijd nemen om te gaan zitten en content te structureren en schrijven. Vaak zien bedrijven geen voordeel in het maken van boeiende content voor hun (potentiële) klanten. Echter, om een ​​zakelijke transactie plaats te laten vinden, moet er uiteindelijk een element van vertrouwen worden opgebouwd. Om dit te kunnen bouwen, moet er een band zijn tussen de koper en de verkoper.

Dit is waar veel MSP's minder tijd in steken. De meest effectieve soorten content zijn die die een verhaal vertellen over een probleem of een technisch probleem waarbij de lezer zegt: "Dat ben ik! Ik heb dat probleem gehad". Dit kan te maken hebben met een beveiligingsinbreuk en omdat de klant geen betrouwbare back-up had, waren ze al hun gegevens kwijt. In dit stuk zou je het hebben over het probleem en hoe je dat kunt voorkomen. Zo'n interactie is wat de band tussen de koper en verkoper begint, omdat je resoneert met hun pijnpunten. Want mensen kopen van mensen.

De technische knowhow en energie van MSP-bedrijven kan enorm inspirerend zijn, je teams staan ​​elke ochtend op om problemen op te lossen en klanten waarderen je omdat ze vaak niet eens kunnen begrijpen hoe ze moeten doen wat je doet. Gebruik dat bij het creëren van content. Vertel een boeiend verhaal over een situatie waarin je iemand hebt geholpen met een technisch probleem en breng dit vervolgens in verband met een echt zakelijk resultaat voor HEN.

Waar marketing de technologie ontmoet

Marketing speelt een grote rol bij het opbouwen van dat vertrouwen, die band en de sympathie die contacten in klanten verandert en dit is waar jouw contentplanning een rol speelt. Je hebt besloten dat je hier wat moeite voor moet doen en met de wereld wil delen wat je doet, hoe je helpt en waarom je beter bent dan elke andere MSP op de planeet!

Het eerste dat je moet onthouden, het gaat niet om het verkopen van TECH! Mensen zijn niet geïnteresseerd in HOE je doet wat je doet, en veel van de inhoud via bijvoorbeeld Microsoft en Content MX is gebaseerd op de technologie, dus hier komt een tip om het persoonlijker te maken.

In plaats van een artikel de titel "Back-up gebruiken om je bedrijfsgegevens te beschermen" te geven, kun je proberen "Hoe gegevensherstel kan voorkomen dat je failliet gaat!"

Ook wil niemand dezelfde LinkedIn-stockafbeelding of hetzelfde artikel zien via meerdere MSP's. Probeer een ​​meer persoonlijke en individuele benadering aan te nemen, vooral als je je op een nichemarkt richt. Onthoud dat mensen van mensen kopen en dat vertrouwen en sympathie de belangrijkste factoren zijn bij het selecteren van de inhoud die ze willen lezen.

Maak de inhoud persoonlijk

De truc is om content te maken en te plaatsen waar jouw doelklant om geeft en niet wat de leveranciers willen dat je verkoopt. Dit kan lastig zijn voor tech-bedrijven, omdat je je liever focust op tech is en niet marketing.

Wanneer je begint met het maken van content, kan je ervoor kiezen om het Microsoft Content Program en Content MX gebruiken OF om helemaal zelf een plan op te zetten en je eigen vaardigheden of die van een marketingbureau gebruiken?

Hieronder vind de 4 beste tips van MSP marketeer Ian Luckett.

De stappen naar succes

Stap 1 – Bepaal je contentmodel

Als marketeer is het jouw taak om je boodschap met de wereld te delen en contact te maken en een band op te bouwen met jouw doelgroep. Dit zal veel gemakkelijker zijn als je je richt op een niche en een specifieke bedrijfssector.

Doorgaans zijn er 4 of 5 verschillende elementen voor je bedrijf, beveiliging, beschikbaarheid, gebruikerservaring, helpdesk etc. Dit zijn de gebieden waar je je eigen bedrijfsmodel omheen kunt creëren en eenmaal getest met je publiek, zal het gemakkelijker zijn om thema's/onderwerpen met content te creëren waarover jouw doelgroep wil lezen, omdat ze essentieel zijn voor hun zakelijke werking.

Stap 2 - Een shortcut naar contentcreatie

Mensen bouwen gemakkelijker vertrouwen op als ze weten dat ze te maken hebben met een expert en ja, je moet iedereen vertellen hoe geweldig je bent in wat je doet.

Zodra je dit toevoegt aan je contentplan en de beschikbare content van Microsoft en leveranciers, kun je je onderscheiden van de concurrentie. De content van de leverancier zal je helpen de onderwerpen bij elkaar te krijgen, maar je MOET het terugkoppelen naar een bedrijfsprobleem (van de klant) in plaats van duidelijk de producten van de leveranciers te verkopen.

Stap 3 – Plaats consistent

Consistentie wint elke dag. Met een goed doordacht contentplan kom je nooit te zitten zonder onderwerpen om over te praten of dingen om te posten. Begin met wat verhalen over wat je bedrijf van plan is, nieuw personeel, nieuwe klanten, nieuwe bestelwagens ... wat dan ook, maar meng het menselijke element.

Je kunt zelfs een paar persoonlijke verhalen en prestaties toevoegen. Mensen houden van dit soort inhoud. Wees voorzichtig als je een automatiseringstool gebruikt, omdat bekend is dat deze het postbereik beïnvloeden wanneer je op het algoritme voor sociale mediakanalen drukt (aangezien deze altijd veranderen). Varieer ook de afbeeldingen, titels en kopieën om te zien wat het beste bij jouw publiek past.

Stap 4 – Meet je succes

ALLES in het bedrijfsleven moet een ROI opleveren en marketingactiviteiten zijn niet anders. Marketingsucces meten kan echter moeilijk zijn omdat het zo vaak door zovelen als ongrijpbaar kan worden gezien.

Begin met het bijhouden van de vertoningen, vind-ik-leuks, opmerkingen en delen als startpunt. Tag mensen waarvan je denkt dat ze geïnteresseerd zijn en stel ze een open vraag om te proberen betrokkenheid op te bouwen.

Contentcreatie kan erg krachtig zijn, vooral als je een duidelijke Call to Action (CTA) hebt voor een evenement, een enquête of een introductiegesprek. Vaak vergeten we te vertellen wat we willen dat ze doen als ze klaar zijn met het lezen van een artikel.

Conclusie

Een partner of content programma van leveranciers of bijvoorbeeld Microsoft kan zeker waarde toevoegen, maar om je echt te onderscheiden van de massa, moet je het omzetten in JOUW inhoud en interessante en relevante artikelen waar je doelgroep om geeft.

Er is ook een mogelijkheid om sommige contentstukken aan te passen, zodat ze eenvoudig te begrijpen zijn in plaats van tech-jargon te gebruiken dat schaamteloos alleen producten van leveranciers verkoopt. Onthoud dat de meeste B2B-klanten niet om de technologie geven, ze willen de bedrijfsresultaten begrijpen waarmee JIJ hen gaat helpen!

Als je geïnteresseerd bent in een van onze andere marketinggerelateerde inhoud, bekijk dan de onderstaande artikelen:

Ben je benieuwd naar de partner programma's van jouw huidige leveranciers en hoe je deze het best in kunt zetten om jouw marketing te verbeteren? Neem dan contact op met jouw accountmanager binnen Portland. Geen vast contactpersoon? Neem dan gerust contact op via ons contactformulier. Voor meer tips m.b.t. MSP marketing download je via onderstaande knop het eBook "The Complete Guide to MSP Marketing".

Delen

Lees hier het originele artikel van Altaro. Geschreven door Ian Luckett.
3 tips om jouw MSP voor te bereiden op 2022