De eerste MSP community dag in samenwerking met IT Nation Share

Het heeft even geduurd, maar Portland organiseert aanstaande 28 september het eerste ConnectWise Community Event in de Benelux in samenwerking met IT Nation Share. Ik zal uitleggen waarom dit een belangrijke datum is voor ons, de gevestigde MSP orde, als wel alle IT Dienstverleners in de Benelux, die de stap naar Managed Services nog moeten maken.

Portland is er de laatste 15 jaar altijd als de kippen bij geweest wanneer een nieuwe veelbelovende MSP centrische oplossing op de internationale markt geïntroduceerd werd. Altijd werden wij gevraagd in eerste instantie de markt introductie te verzorgen. Dit hebben wij voor merken als GFIMax, IASO, Kaseya, Autotask, Datto en later dus ConnectWise gedaan. En dan ben ik er waarschijnlijk nog een aantal vergeten. 

het grote geld

Ik had niet kunnen vermoeden dat, wat in 2005 nog een niche markt leek, opererend onder de radar van de grote industrie spelers, er uiteindelijk een enorme hoeveelheid geld naar toe zou stromen van grote gerenommeerde Venture Capital bedrijven. Het resultaat is dat in de tussentijd al deze bedrijven verkocht zijn, sommige al twee keer. Tot wel zeven keer de omzet. Het lokale Private Equity geld heeft ook haar weg gevonden naar onze niche. Ze buitelen over elkaar heen om MSP bedrijven in te lijven om er vervolgens grote dienstverleners van te maken met omzetten tot wel 50 miljoen. Doel is natuurlijk deze weer van de hand te doen voor een hogere multiple op EBITDA dan bij aankoop. Soms wel tot 14x. Het zijn spannende tijden.  

Marktleider

Vandaag de dag zijn er eigenlijk maar twee partijen over die je zou kunnen bestempelen als Business Suite software voor MSP's. Kaseya, die recent Datto overnam en de komende tijd dus druk is met reorganiseren, én ConnectWise. Deze laatste hebben wij in 2016 gecontracteerd om lokaal mee aan de slag te gaan. In tegenstelling tot de eerder genoemde partijen kiest ConnectWise heel bewust wereldwijd voor een partner strategie, inclusief partijen als Portland. Ze bouwen aan een gezond ECO systeem. Wat ook blijkt uit hun jaarlijks terugkerend event, IT Nation Connect in Orlando, waar ik iedere MSP adviseer op z'n minst één keer in zijn of haar carrière heen te gaan. 3500+ MSP's en 150+ MSP vendoren op dezelfde plek, maakt het het grootste MSP event wereldwijd.

ConnectWise Benelux Community

Dat IT Nation gedachte goed brengen wij dus heel graag naar de Benelux. Speciaal voor bestaande klanten en- of MSP's die met ConnectWise aan de slag willen gaan. Het is alles behalve alleen maar een sales pitch, want daar hebben de meeste ondernemers hun buik van vol. Het wordt een dag vullend, live en persoonlijk MSP evenement waar wij graag branchetrends delen, best practices bespreken en producttrainingen geven om zo het maximale uit ConnectWise te halen.

En het gaat niet alleen over functionaliteit. Ook over jouw winstgevendheid. Want voor hetzelfde geld klopt er ineens een M&A partij aan. Dan wil je wel klaar zijn voor verkoop. In mijn ogen alleen mogelijk als jij jouw MSP bedrijf optimaal hebt ingericht. Wellicht is ConnectWise de juiste keuze voor je. Een geruststelling, er zijn al 40.000 MSP'ers die op ConnectWise draaien. Dus je bent niet de eerste.

Wellicht zien wij elkaar de 28ste
George van Brugge

Gratis aanmelden 

Delen

Top 6 belangrijkste IT-certificeringen voor engineers