BrightGauge 101: 7 essentiële tips voor gebruikerssucces

In een wereld van informatie-overload moeten bedrijven datadashboards voor zichzelf en hun gebruikers laten werken. Gebruiksvriendelijke dashboards en business intelligence-rapportages zijn nodig om bedrijven te helpen soepel te lopen en vanuit huis werken efficiënter te maken. Veel MSP's zijn zelfs overgestapt van televisieschermen in vergaderruimten die gegevens weergeven naar dashboardoplossingen voor thuisgebruik. Hier zijn zeven tips voor het gebruik van BrightGauge om de efficiëntie van een bedrijf te verhogen en het leven een stuk gemakkelijker te maken.

1. Consolideren in één enkele bron van waarheid

Voorbij zijn de dagen van in- en uitloggen bij verschillende softwareoplossingen om alle belangrijkste gegevens en informatie voor een bedrijf te bekijken. BrightGauge dient als een master view van waar bedrijven staan ​​en wordt de 'Single Source of Truth', de enkele bron van waarheid.

BrightGauge integreert met meer dan veertig producten, dus het maakt niet uit met welke, of met hoeveel, andere tools jij nu al werkt. Gebruikers kunnen gegevens uit meerdere bronnen weergeven in één gemakkelijk te lezen dashboard of geautomatiseerd rapport.

Het mooie van alles op één plek hebben: gebruikers kunnen gemakkelijk activiteiten identificeren en actie ondernemen die van invloed zijn op de klanttevredenheid en de algehele gezondheid van hun bedrijf. Je hoeft niet door meerdere spreadsheets met informatie te spitten en je hoeft ook niet elke maand uren te verspillen aan het genereren van rapporten; gebruikers kunnen de zware taak van het doorzoeken van de belangrijkste statistieken aan BrightGauge overlaten.

2. Motiveer teams

Werken op afstand heeft de meeste persoonlijke tijd weggenomen, maar bedrijven zijn creatief geworden in het inspireren van hun teamleden. Met BrightGauge kunnen gebruikers doelen stellen, ruimte voor verbetering identificeren en zelfs een gezonde concurrentie in het team aanmoedigen met scoreborden. Daarnaast worden managers in staat gesteld om volledig te begrijpen waar teams aan werken zonder micromanagen. Een overwinning over de hele linie.

Door middel van geplande rapporten en het gebruik van team- en individuele dashboards tijdens vergaderingen, kunnen teams verwachtingen stellen voor het werk dat gedaan moet worden. Met een langere staartweergave van elke statistiek, kunnen gebruikers voorbij reactief werk gaan om te zien waar hiaten zijn die moeten worden ingevuld of processen die helemaal moeten worden gewijzigd. Door ze bloot te stellen aan de informatie in een meer gevisualiseerde weergave, kan jouw team meer geïnspireerd raken om veranderingen door te voeren en de speling op te pakken waar ze momenteel ontbreken.

Nog een onuitgesproken voordeel: het helpt bij het invoeren van auditgegevens. Hoewel dit in eerste instantie misschien geen motiverende factor lijkt, helpt het teams zeker om op de lange termijn tijd te besparen door vandaag nog verbeteringen aan te brengen. Consistentie, efficiëntie en transparantie - dit zijn de sleutels tot een gelukkig en krachtig team

3. Rapportage

De rapportagefunctie helpt bij het bouwen van sterke klantrelaties door vertrouwen en transparantie te bevorderen. Gebruikers kunnen rapporten instellen om automatisch dagelijks, maandelijks, driemaandelijks of welke cadans het beste werkt, automatisch naar hun klanten te verzenden. Rapporten zijn gebaseerd op statistieken die een bedrijf al bijhoudt, wat tijd en energie bespaart en tegelijkertijd waarde toont aan klanten.

Gebruikers kunnen rapporten ook gebruiken als leidraad voor betere gesprekken met klanten. Dit kan door het rapport voor of na een bijeenkomst ter referentie op te sturen. Vervolgens kunnen gebruikers deze rapporten tijdens de vergadering openen om discussies te leiden over de behoefte aan meer training, updates van werkstations en om de algemene geleverde diensten te beoordelen.

Rapporten zijn ook geweldig voor dagelijkse of wekelijkse team stand-ups. Rapportages geven iedereen een beeld van wat er aan de hand is. Ze stellen gebruikers ook in staat om in te zoomen op elk oud ticket, te zien waar een item door te veel handen gaat, of een driemaandelijkse bedrijfsbeoordeling uit te voeren om de algehele gezondheid van het bedrijf te controleren.

4. Openbare dashboards en meters

Klanten en teamleden hebben geen eigen of aparte licentie nodig om sommige dashboards of metrics te bekijken. Gebruikers kunnen een openbaar dashboard of een enkele statistiek in hun marketingwebsite insluiten om te pronken met KPI's om nieuwe klanten te verleiden of in hun ondersteuningsdocumenten om onmiddellijke updates te bieden.

5. Wees proactief

De drempelfunctie is een uitstekend hulpmiddel om op de hoogte te blijven van doelen. Deze functie kan een alarm instellen om af te gaan wanneer de cijfers te dicht bij het missen van het doel komen. Met een realtime dashboard kunnen teams zorgen dat alle nieuwe tickets worden toegewezen, voorkomen dat tickets oud worden en zich verheugen wanneer een nieuwe overeenkomst wordt ondertekend.

Een andere manier om deze tool te gebruiken is visueel. Wanneer een dashboard vol met cijfers staat, kan het moeilijk zijn om te zien wanneer doelen achterblijven. Met behulp van het ontwerpgedeelte van de meterbouwer kan je zelf geluidswaarschuwingen, kleurdrempels en pictogrammen instellen. Met deze methode kunnen gebruikers kleurcodes geven voor elk numeriek of datumbereik dat ze willen markeren.

Als het gaat om het stellen van doelen, kun je de basisprincipes van stoplichten volgen. Als een nummer groen is, ligt het doel op schema. Als een nummer geel is, is het tijd om het te bekijken en voorzichtig te zijn. En net als bij een stoplicht, als het nummer rood is, is het tijd om te stoppen en de KPI in kwestie te onderzoeken.

6. Filters gebruiken

Met een paar muisklikken kunnen gebruikers filters instellen om statistieken te identificeren voor een specifiek bedrijf, team, persoon of op datum. Ze kunnen ook de resultaten verfijnen en alleen selecteren wat belangrijk is voor de eindkijker.

Weet je niet zeker waarop je eerst moet filteren? Veel van de statistieken zijn interactief! Klik op een nummer om de details te bekijken. In grafieken kunnen gebruikers resultaten toevoegen aan of verwijderen uit de weergave door op hun label in de dashboardtoets te klikken. Er is ook een optie om globale filters over de hele linie toe te passen, waardoor tijd wordt bespaard door ingrijpende wijzigingen op korte termijn aan te brengen.

BrightGauge biedt veel mogelijkheden om informatie te bekijken en met anderen te delen. Met filters kunnen gebruikers vooraf gebouwde dashboards of rapporten kiezen en het aanpassen aan hun einddoelgroep.

7. Ontwerp & Pas aan

Vul dashboards met de exacte statistieken die nodig zijn of werk met een van de vele rapporten of dashboards die vooraf zijn gebouwd. Van daaruit is het een kwestie van visueel veranderen om de belangrijkste informatie te laten opvallen. We raden aan om het af te wisselen tussen grafieken, scoreborden, nummermeters en trechterweergaven, afhankelijk van het gewenste resultaat. Vervolgens kunnen gebruikers de kleuren wijzigen, het bereik van de weergegeven informatie beperken en zorgen dat tijdinvoer of financiële statistieken niet naar boven worden afgerond met een snelle opmaakwijziging.

Een andere leuke functie is dat gebruikers afbeeldingen en tekst vakken kunnen uploaden naar dashboards en rapporten. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld het dashboard van een klant personaliseren door hun logo te uploaden of het team te stimuleren met een foto van de prijs aan het einde van het kwartaal. Dit is een eenvoudige manier om iedereen zich gemotiveerder en persoonlijk verbonden te laten voelen.

Wil je meer weten over belangrijke KPI's en hoe je deze het best kan meten? Bekijk dan deze pagina over BrightGauge of plan een afspraak met een van onze adviseurs via de MSP Support pagina of onderstaande knop.

Delen

Lees hier het originele artikel van ConnectWise.
VAR vs MSP: wat is de juiste richting voor jouw bedrijf?