5 fouten die MSP's maken bij het samenstellen van technische teams

Dit artikel is geschreven door business growth consultant, Ian Luckett. Hij deelt zijn top 5 fouten die hij tech-leiders dagelijks ziet maken. Wanneer je deze eenmaal onder de knie hebt, garandeert hij dat je medewerkersbetrokkenheid toeneemt, je vertrouwen in je team groeit en de output en productiviteit van het team verbeteren

Als je een technicus in hart en nieren bent, zijn het vaak de zakelijke en menselijke vaardigheden waar je mee worstelt, vooral wanneer je probeert een team aan boord te krijgen. Veel leiders met een technische achtergrond negeren het feit dat wanneer je team betrokken is, ze beter zullen presteren en jouw leven dus gemakkelijker zal worden.

Helaas is dit NIET jouw comfortzone, en het was ook niet altijd de mijne. In de loop der jaren heb ik echter geleerd dat wanneer mijn team is ingeschakeld en op hun best presteert, we allemaal meer kunnen bereiken, mijn klanten gelukkiger zijn en de bedrijfsprestaties toenemen. Simpel toch? Misschien in theorie, maar je moet veelvoorkomende valkuilen vermijden om dit te bereiken en dat is waar we vandaag doorheen gaan.

Naast dit artikel had ik een kort gesprek met Andy Syrewicze over dit onderwerp, dat je hier kunt bekijken:

 
 
Dit artikel is geschreven door Ian Luckett en is daardoor in zijn ik-vorm opgesteld. Voor een uitgebreider, vendor-neutraal, advies kun je het best contact opnemen met een adviseur van Portland via onze MSP-support pagina.

Op het meest fundamentele niveau, uit mijn ervaring, praten technische leiders vaak niet effectief met teams en mensen. Ik noem dit een "Verwachtingsuitwisseling".

Het is eigenlijk heel eenvoudig, want het draait allemaal om communicatie met de menselijke kant van het bedrijf. Daarom gaat dit artikel over waar het meestal mis gaat en praktische manieren om het goed te maken.

Je houdt jouw "Masterplan" in je hoofd

Het is allemaal leuk en aardig om elke dag op kantoor te komen, maar waar gaat het bedrijf naartoe vanuit het oogpunt van groei?

Door jouw "Masterplan", oftewel de bedrijfsvisie, in je hoofd te houden, loop je de kans mis om je team uit te nodigen om bij deze reis betrokken te zijn.

Door de bedrijfsvisie te delen, hen te helpen de missie te ontwikkelen en jouw kernwaarden te begrijpen, zal dit helpen de richting van het bedrijf te bepalen en een sterk team met een solide cultuur op te bouwen.

Het team zal zich onmiddellijk meer betrokken voelen en zal meer verantwoordelijkheid nemen voor problemen en uitdagingen van hun dag.

ACTIEPLAN – Zodra je jouw plan op een hoog niveau hebt uiteengezet en het helder in jouw hoofd is, houd je een “Betrokkenheidssessie” met je senior medewerkers om de richting van het bedrijf te bespreken en hen ook te vragen “hebben we iets gemist?” . Dit zal helpen om de belangrijkste spelers op één lijn te brengen met de algemene visie, missie en het doel van het bedrijf.

Je stelt het instellen van individuele doelen uit

Historisch gezien wordt het stellen van teamdoelen door technische leiders gezien als te ingewikkeld en niet nodig, en bovendien wordt het meestal genegeerd en niet correct ingevuld.

De truc hier is om iedereen dezelfde richting te wijzen en een consistente leiderschapsbenadering toe te passen in het hele bedrijf.

Door individuele doelen te construeren en toe te wijzen die aansluiten bij de Key Performance Indicators (KPI's) van het bedrijf, kan je het teameigenaarschap vergroten en kan je op een lager niveau correct delegeren aan je team. Je zal dan persoonlijk meer bereiken in je dag naarmate jouw "To-Do List" kleiner wordt.

Dit zal jouw tijd vrijmaken en je helpen elke dag meer te bereiken; het geeft elk teamlid een DOEL voor hun rol en helpt ook bij het opbouwen van een consistente benadering van trapsgewijze doelstellingen en verantwoordelijkheid.

ACTIEPLAN – Houd opnieuw een workshop m.b.t. bedrijfs-KPI en het stellen van doelen. Begin bovenaan met de belangrijkste zakelijke maatregelen en koppel deze vervolgens aan je teams en afzonderlijke afdelingen. Probeer dit niet allemaal in één keer af te ronden. Dit duurt een paar keer om het goed te krijgen!

Je geeft niet het goede voorbeeld

Zelfbewustzijn is een van de belangrijkste leiderschapsvaardigheden van vandaag. Als je je niet bewust bent van je gedrag als leider en je doet niet je best om het goede voorbeeld te geven op de werkvloer, dan zou je niet verbaasd moeten zijn als je team niet doet wat je wilt dat ze doen of presteren volgens jouw hoogste normen.

Ik daag leiders altijd uit om de "schaduw van de leider" te overwegen. Het gaat erom dat je je bewust bent van de schaduw die je werpt in je organisatie en team. Dit is een concept dat ik al vroeg in mijn leiderschap carrière heb geleerd en waarschijnlijk HET belangrijkste element is voor mijn leiderschapssucces.

Hoe JIJ elke dag verschijnt, is hoe JOUW team verschijnt.

ALS je inconsistent en zwak bent, je team leidt in plaats van je team te leiden, onprofessioneel bent en probeert ieders beste vriend te zijn, dan zullen ze denken dat het oké is om zich ook zo te gedragen.

Als je echter leeft naar jouw bedrijfswaarden en wordt gezien als sterk, zelfverzekerd, toegankelijk, vriendelijk, benaderbaar, professioneel en doelgericht, dan zal dit gedrag ook door je team worden beoefend en je zal dit zelfs gaan zien in hoe zij omgaan met klanten.

ACTIEPLAN - Neem als senior bedrijfsleider periodiek een "check-in" van over je eigen gedrag en persoonlijkheid op kantoor. De gemakkelijkste manier om dit te doen is wanneer je je gestrest of gefrustreerd begint te voelen door een situatie, een stap terug doet, ademhaalt en je bewust bent van hoe anderen zien dat je met deze situatie omgaat. Heel eenvoudig, neem de tijd om zelfbewust te zijn van je acties en perceptie door anderen.

Je stelt vragen van slechte kwaliteit

Het is allemaal heel goed en aardig om je team te vragen "hoe gaat het?", hen te laten antwoorden en dan je dag door te nemen. Maar hoe weet je echt dat je team in orde is?

Correct toegepaste werknemersbetrokkenheid vormt de kern van elke goede leider, zorgen dat mensen worden betrokken bij het besluitvormingsproces, een geweldige cultuur van inclusiviteit bevorderen en eerlijk zijn is een belangrijk gebied waarop je je moet concentreren.

Toen ik een groot team had, was communicatie de kern van hoe ik de prestaties van mijn team verhoogde. Door goed gestructureerde, zinvolle vergaderingen te houden, goede vragen te stellen en te doen wat ik zei dat ik ging doen, was zo'n beetje mijn bijbel voor leiderschapssucces.

Uiteindelijk zal het zelf oefenen van deze kleine gedragingen helpen om vertrouwen op te bouwen en een geweldig team van mensen samen te brengen om je te helpen elke dag meer te bereiken.

ACTIEPLAN – Check in bij elkaar wanneer je elkaar ontmoet en kijk hoe je communiceert met je team. Nogmaals, verbeter je bewustzijn van de behoeften van anderen en zorg dat je acties consistent zijn met wat je anderen vertelt. Kortom "doe wat je zegt dat je gaat doen".

Je denkt dat teamontwikkeling alleen over grotere bedrijven gaat

Nu je iedereen op één lijn hebt gebracht en je een goed niveau van vertrouwen en rapportage hebt opgebouwd, is het tijd om je team echt te ontwikkelen en te coachen om een ​​goed presterend team te worden. Of je nu een klein of groot team hebt, het maakt niet uit, ze hebben allemaal coaching en ondersteuning nodig.

Iedereen in het bedrijfsleven heeft begeleiding nodig en ze zullen naar jou kijken om dit voor hen te bieden. De geheime formule hier is CONSISTENTIE in jou en je senior medewerkers.

Zorg dat iedereen doelen, een ontwikkelingsplan en voldoende mogelijkheden heeft om hun mening te uiten, hetzij als groep of op een 1:1-basis. Het is ook belangrijk om de individuele leden een carrière pad te tonen om hen te laten weten dat je net zoveel in hen investeert als zij in jou en het bedrijf.

ACTIEPLAN – Plan tijd in je agenda om je team te ontwikkelen, maak een plan en deel het met hen, of het nu gaat om 1 of 2 personen of 10 of 20 personen. Organiseer vervolgens regelmatige vergaderingen om de voortgang te controleren en individueel op te volgen.

Samenvatting

Zoals ik al zei, dit is geen rocket science, maar je moet een MENSENPLAN hebben als je een geweldig team wilt bouwen om je geweldige MSP te runnen.

Door de bovenstaande items te vermijden en je één voor één op de taken te concentreren en niet te proberen ze allemaal tegelijk uit te voeren, zal dit een enorm verschil maken voor niet alleen JOUW DAG, maar ook voor de prestaties van je team.

Meer tips over hoe jij je bedrijf nog efficiënter, productiever en winstgevender kan inrichten? Plan een gratis adviesgesprek met één van onze adviseurs.

Delen

Lees hier het originele artikel van Altaro.
MSP (Managed Service Provider) vs. MSSP (Managed Security Service Provider)