3 tips om jouw MSP voor te bereiden op 2022

Het is een spannende tijd om een ​​Managed Services Provider (MSP) te zijn. Ondanks kortdurende verstoringen van de toeleveringsketen die de wereldwijde economische vooruitzichten enigszins in de war brachten, blijkt uit onderzoek dat veel bedrijven zich al op een hersteltraject bevinden na COVID. In het rapport The SMB Opportunity for MSP's: 2021-2026, werd zelfs vastgesteld dat kleine en middelgrote bedrijven (MKB's) een omzetgroei van 10% verwachten in de komende paar jaar. 

De pandemie benadrukte ook het belang van moderne technologieën bij het bieden van de beste ervaringen voor zowel klanten als werknemers. Klanten verwachten nu handige digitale ervaringen waarmee ze vanuit het comfort van hun eigen huis kunnen winkelen, socializen en vermaakt worden. Werknemers verwachten nu flexibelere externe en hybride werkplekken die hen de flexibiliteit geven om hun schema's en omgevingen aan te passen aan hun eigen individuele behoeften.

Al deze factoren schetsen een beeld van een toekomst waarin de vraag naar MSP's erg groot is: het rapport de MKB kansen voor MSP's ontdekte dat bijna de helft (48%) van de bedrijven IT-modernisering prioriteit geeft als een belangrijk bedrijfsdoel. Als gevolg hiervan zullen de komende vijf jaar meer dan $ 90 miljard aan nieuwe uitgaven worden gecreëerd in beheerde IT-services door MKB's.

Hoewel de groei in deze markt duidelijk een ongelooflijke kans biedt, kunnen MSP's niet achterover leunen en verwachten dat er nieuwe bedrijven binnenstromen. Hier zijn drie tips die jouw MSP kan gebruiken om aan de verwachtingen van de klant te voldoen en te profiteren van de IT-vraag in 2022 en daarna.

Tip #1: Verbreed je dienstenportfolio

Is het verhogen van de bedrijfswaardering een topdoel voor jouw MSP? Het uitbreiden van je dienstenportfolio is cruciaal voor het aantrekken en behouden van winstgevende klanten. Naarmate MKB-bedrijven hun uitgaven voor beheerde IT-services verhogen, zullen ze MSP's zoeken met uitgebreide serviceportfolio's voor inkoopgemak en relatiebeheer.

Aangezien veel providers en wederverkopers veranderen in MSP's, wordt servicedifferentiatie moeilijker. Hoe kan je zorgen dat jouw bedrijf uitgroeit tot gebieden die op de lange termijn de meeste waarde bieden? Om praktische toegangspunten voor portfolio-uitbreiding te kiezen, moet je rekening houden met de gebieden die de komende drie jaar prioriteit krijgen in het MKB, zoals het verbeteren van cyberbeveiliging (52%), het verbeteren van de samenwerking tussen werknemers/kantoren (36%) en het migreren van meer IT naar de cloud- of externe colocatiefaciliteiten (30%).

MSP's zelf worden steeds vaker het doelwit van bedreigingsactoren vanwege de rijkdom aan klantgegevens die ze bezitten, wat betekent dat het verbeteren van de cyberbeveiligingsexpertise een win-winsituatie oplevert voor zowel het bedrijf als zijn klanten.

Om de uitbreiding van je organisatie naar dit gebied te vergemakkelijken, moet je rekening houden met enkele van de succesfactoren op het gebied van cyberbeveiliging die vaak worden genoemd door gespecialiseerde MSP's op het gebied van beveiliging:

  • Expertise van het senior management in beheerde cyberbeveiligingsdiensten (44%)

  • Beheer van een economisch haalbaar aantal eindpunten (39%)

  • Bereik van cyberbeveiligingsoplossingen die beschikbaar zijn voor klanten (27%)

  • Gezamenlijke verkoop- en marketingactiviteiten met een leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen/platforms (25%)

  • Toegang tot een extern security operations center (SOC) (20%)

Tip #2: Overbrug de kloof tussen technisch talent

Het is momenteel de wervingsmarkt voor kandidaten, wat betekent dat de concurrentie om nieuw personeel zal toenemen naarmate IT-bedrijven het opnemen tegen wereldwijde ondernemingen die ook all-star werknemers willen aantrekken en behouden. In het rapport The SMB Opportunity for MSP's staat vermeld dat een op de vijf MSP's het behouden van hun personeel als een grote uitdaging beschouwt.

Om een ​​constructieve werkcultuur te bevorderen die werknemers het gevoel geeft dat jij hun loopbaanontwikkeling bevordert, kan je overwegen te investeren in regelmatige talenttraining. Dit kan technici helpen op de hoogte te blijven van de nieuwste vaardigheden en technologieën die ze nodig hebben om hun werk effectief te doen. Door te laten zien dat je geïnvesteerd hebt in de loopbaanontwikkeling van je team, kan dit ook leiden tot betere retentiepercentages.

Er zijn certificeringen voor tools, technologieën en methodologieën die niet alleen de loopbaan van je medewerkers een boost kunnen geven, maar ook de geloofwaardigheid en het vertrouwen van je klanten. Dit is vooral belangrijk bij het aanbieden van cyberbeveiligingsdiensten, omdat organisaties tastbaar bewijs willen dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor hun informatiebeveiliging hoog opgeleid en ervaren zijn. Uit het MSP-onderzoeksrapport bleek dat 40% van de in beveiliging gespecialiseerde MSP's hun succes bij het aanbieden van deze diensten toeschrijven aan de certificeringen die zijn behaald door hun SOC- en NOC-technici.

Voor velen kan het inhuren van elite cyberbeveiligingstalent en/of betalen voor hele teams om te studeren en geavanceerde certificeringen te behalen snel duur worden. Daarom integreren steeds meer MSP's uitbestede SOC's en NOC's om talentkloven te overbruggen en het bedrijf op te schalen om aan de groeiende vraag naar deze diensten te voldoen en tegelijkertijd de vaste kosten onder controle te houden.

Tip #3: Automatiseer dienstverlening en bedrijfsbeheer

Naarmate je bedrijf zijn dienstenportfolio uitbreidt en moderne oplossingen gebruikt om de talentkloof te overbruggen, zal je waarschijnlijk merken dat deze veranderingen kunnen bijdragen aan een nieuwe mate van operationele complexiteit die je misschien niet goed kunt beheren. Het vergroten van de winstgevendheid van je MSP is te bereiken door slimmer te werken, niet harder, vooruitstrevende MSP's erkennen de noodzaak om hun technologiestacks opnieuw in te richten en te stroomlijnen.

Het aantal en de complexiteit van de oplossingen die klanten nodig hebben, zullen alleen maar blijven groeien, wat betekent dat automatiseringssoftware een vaste waarde is geworden voor organisaties die de kans willen grijpen en hun interne activiteiten soepel willen laten verlopen. Wanneer ze chaos willen minimaliseren en de efficiëntie willen vergroten, wenden veel MSP's zich tot PSA-software (professional services automation), om als één enkele bron van waarheid te dienen voor alle geïntegreerde apps. Het gebruik van een PSA-oplossing om workflows te automatiseren, verbetert niet alleen de productiviteit van het personeel, maar verbetert ook de klantervaring door de verantwoordelijkheid te verduidelijken en klanten een effectievere manier te bieden om met jouw teams te communiceren.

Een andere technologie waarvan is bewezen dat deze meerwaarde biedt voor MSP's, is software voor monitoring en beheer op afstand (RMM). Deze tools maken het gemakkelijker om met complexe IT-omgevingen om te gaan die zich uitstrekken over traditionele kantoren en minder veilig thuiswerken. Zo'n oplossing kan jouw MSP vooruit helpen door proactief toezicht te houden om problemen te voorkomen en door veelvoorkomende problemen automatisch op te lossen door basistaken te scripten en de resultaten te documenteren.

Om het volgende niveau te bereiken, consolideert een volledig geïntegreerd PSA- en RMM-platform functies om problemen van klanten sneller op te lossen en het bedrijf draaiende te houden, terwijl jij 360-graden inzicht krijgt in operationele gegevens en belangrijke statistieken. Bovendien kunnen deze tools naadloos deskundige IT-services integreren en jou een volledig bemande SOC, NOC en/of helpdesk geven om eventuele interne gaten op te vullen. Slimme MSP's zien nu al de voordelen en de sterke ROI van deze technologieën: het SMB Opportunity for MSPs-rapport verwacht de komende 3 jaar een groei van 100% in het aantal MSP's die volledig geïntegreerde PSA- en RMM-platforms gebruiken.

Positioneer je MSP voor succes

Enthousiast over de rooskleurige vooruitzichten voor de toekomst van MSP's? Wij ook! Terwijl de wereld blijft verschuiven naar een nieuw werktijdperk, aangedreven door versnelde digitale transformatie, hebben MSP's een gouden kans om de vertrouwde IT-partners te worden voor bedrijven die de behoefte aan begeleiding erkennen terwijl ze groeien en evolueren. Om het beste uit deze situatie te halen, moet jouw MSP een gedisciplineerde, operationele en klantgerichte aanpak hanteren door scherpe focus te houden op de gebieden met het grootste groeipotentieel. Download The SMB Opportunity voor MSP's: 2021-2026 voor meer informatie over de belangrijkste groeihefbomen waarop je zich de komende jaren moet concentreren.

Geïnteresseerd in hoe je jouw bedrijf efficiënter, productiever en winstgevender kan inrichten? En hoe jij het best in kan spelen op de huidige trends van de branche? Download dat het onderzoeksrapport via onderstaande knop of neem direct contact met ons op. Laat je gegevens achter via dit contactformulier.

Delen

Lees hier het originele artikel van ConnectWise.
Staat van de MSP-industrie: wat gebeurde er in 2021?