Hoe (en waarom) stel je een cyber security servicebundel samen?

Het lijkt erop dat elke MSP tegenwoordig probeert het perfecte portfolio voor gegevensbescherming op te bouwen. Met de toenemende bezorgdheid over ransomware, phishing en supply chain-aanvallen, evenals andere hardnekkige bedreigingen, staan ​​IT-professionals onder grote druk van hun klanten om onfeilbare verdedigingen te leveren. Gezien de huidige cyber security omgeving is dat niet zo eenvoudig als vroeger.

De uitdaging voor MSP's is het samenstellen van een kosteneffectief portfolio dat de specifieke bedreigingen van hun klanten aanpakt. Combineer dat met de moeilijkheden om bedrijven te beschermen die in het vizier van ervaren cybercriminelen vallen en het wordt buitengewoon moeilijk om besluitvormers tevreden te stellen.

De sleutel is te zorgen dat iedereen op dezelfde lijn ligt met cyberbeveiliging. Systemen zullen nooit onfeilbaar zijn, vooral niet als er mensen bij betrokken zijn, en sommige bedreigingen zullen nooit verdwijnen, hoe goed de bescherming ook is. Maar dat betekent niet dat je niet moet streven naar een 'nulrisico'-omgeving.

Ga voor het beste

Foolproof is misschien geen haalbare doelstelling in cyberbeveiliging, maar het kan nog steeds je ultieme doelwit zijn. Jouw klanten hebben en verdienen de best mogelijke bescherming. De uitdaging is het ontwerpen van een portfolio met de meest capabele oplossingen die voldoen aan de zakelijke en nalevingsvereisten van de diverse organisaties die je ondersteunt.

MSP's die een ondoordringbare cyberbeveiligingsmuur willen bouwen, hebben te maken met een complex proces. Doelen verschuiven snel omdat AI en andere technologieën overtreders meer vuurkracht en sluipendere wapens geven voor hun aanvallen.

Eindgebruikers zijn ook steeds vatbaarder voor de misleidende methoden die worden gebruikt door cybercriminelen, waardoor bedrijven en hun ondersteunende teams voor IT-services voortdurend betere cyberverdediging moeten ontwikkelen. Veel MSP's hanteren geen "one size fits all"-aanpak met hun klanten. Huidige strategieën kunnen een kernaanbod van cyberbeveiligingsoplossingen en -programma's en een of meer bundels omvatten om specifieke disciplinegebieden te verbeteren of lagen toe te voegen om de bescherming van waardevolle informatie en systemen te versterken.

Vereenvoudig het verkoopproces met bundels

Discussies over cybersecurity kunnen snel uit de hand lopen. Door de complexiteit van de technologieën en programma's en de talrijke beschikbare opties om verschillende systemen te beschermen, is er niet veel nodig om gesprekken met klanten te laten ontsporen. Als gevolg hiervan is de KISS-methode (Keep it Simple Stupid) meestal de beste route.

Cybersecurity-bundels zijn een geweldige manier om dat doel te bereiken.

Het bouwen van een kernaanbod met optionele geavanceerde beschermingspakketten vereenvoudigt het gesprek. Jouw verkoopteam kan de voordelen op hoog niveau van het top plan benadrukken zonder in te gaan op de "snelheden en feeds" en diepgaande technische details die bedrijfseigenaren niet het begrip of de neiging hebben om te willen bespreken. Bundels stellen MSP's in staat om ofwel met de kern te beginnen en hun voorstellen op te bouwen of hoog te beginnen en terug te draaien op basis van de budgetbeperkingen en risiconiveaus van de klant.

Die flexibiliteit mag jij of jouw teamleden nooit dwingen om concessies te doen aan normen. Kernbundels moeten robuust zijn en voldoen aan de minimumvereisten voor de doelgroep van een MSP. Bijvoorbeeld, met klanten en prospects met een hoger risico, zoals degenen die werken op afstand toestaan ​​of zwaar gereguleerd zijn, kan het aanbieden van het eersteklas pakket de enige manier zijn om te gaan. Bundelen is met name handig voor providers met verschillende klantenpopulaties met verschillende beveiligingsbehoeften.

Benieuwd welke technologieën en mogelijkheden er in jouw cybersecurity-dienstenbundel moeten worden opgenomen? Bekijk deze gids voor het bouwen van essentiële en geavanceerde cyberbeveiligingsbundels die perfect zijn voor jouw klanten.

Ben je geïnteresseerd in het optimaliseren van jouw tech stack en security diensten? Wij helpen je graag verder en kijken samen met jou naar hoe jij jouw aanbod kan optimaliseren. Plan via onderstaande knop een afspraak in of laat je gegevens achter via het contactformulier.

Delen

Lees hier het originele artikel van Acronis.
Wat gaat er in een sterke, moderne cyber security stack?