3 redenen waarom jij je back-up- en beveiligingsoplossingen moeten integreren

In een van de onderzoeken van Acronis vorig jaar meldde 79% van de organisaties dat ze vertrouwen op maximaal 10 verschillende IT-oplossingen om hun bedrijf productief en veilig te laten draaien. Deze omvatten oplossingen voor bescherming en herstel van ransomware, anti-malwareoplossingen, geautomatiseerde tools voor patchbeheer, kwetsbaarheidsbeoordelingen, oplossingen voor URL-filtering, oplossingen voor continue gegevensbescherming en meer.

In één oogopslag hebben de IT-professionals van deze organisaties hun werk gedaan en hebben ze hun IT-stacks voorzien van alle aanbevolen cyberbeveiligings- en gegevensbeschermingstechnologieën die bedrijven tegenwoordig nodig hebben om hun gegevens, applicaties en systemen te beschermen tegen bedreigingen - per ongeluk of kwaadaardig. Helaas hoeft dat niet altijd het geval te zijn.

In een van de meest recente rapporten van Acronis meldde 80% van de ondervraagde bedrijven dat ze in de laatste 12 maanden een cyberaanval hebben gehad. Dat is een groei van 12% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dus waarom nemen cyberaanvallen toe als IT-professionals hebben geïnvesteerd in alle oplossingen die ze nodig hebben?

Frustrerend genoeg is een deel van het antwoord dat het aantal cyberaanvallen toeneemt, niet ondanks deze zorgvuldig bevolkte en beschermde IT-stacks, maar dankzij de criminelen zelf.

Cybercriminelen maken gaten in patchwork IT-verdediging

Door een complexe lappendeken van oplossingen voor gegevensbescherming en cyberbeveiliging op te zetten als verdediging voor hun IT-infrastructuur, creëren IT-professionals onbewust uitdagingen voor hun eigen management en voor de beveiliging van hun bedrijf.

"Bedreigingsactoren breiden hun doelen steeds meer uit, terwijl organisaties worden tegengehouden door de groeiende complexiteit van de IT-infrastructuur", zegt Candid Wüest, Acronis VP Cyber ​​Protection Research. “Slechts een klein aantal bedrijven heeft de tijd genomen om hun IT-stack te moderniseren met geïntegreerde gegevensbescherming en cyberbeveiliging. Het bedreigingslandschap zal blijven groeien en meer integratie en automatisering is de enige weg naar meer veiligheid, lagere kosten, verbeterde efficiëntie en minder risico's."

Om dit punt te illustreren, volgen hier drie redenen waarom IT-professionals bij organisaties, variërend van het MKB tot ondernemingen, een geïntegreerde aanpak voor cyberbescherming zouden moeten onderzoeken.

1. Bespaar geld

Het consolideren van IT-oplossingen en het elimineren van overtollige leveranciersrelaties kan bedrijven geld besparen, zowel op het moment van aankoop als consequent in de tijd. Volgens een onderzoek van Vanson Bourne kunnen MSP's zelfs bijna $ 230.000 besparen door hun oplossingen voor cyberbeveiliging, back-up en noodherstel te consolideren.

Hoewel het cijfer kan verschillen voor organisaties die hun eigen IT-infrastructuur beheren, is de conclusie hetzelfde: het vervangen van ongelijksoortige oplossingen en leveranciers die betrokken zijn bij de gegevensbescherming en cyberbeveiliging van je organisatie door een geïntegreerd platform vermindert de overhead. Het vermindert ook de tijd die nodig is voor het inzetten, beheren en trainen van IT-teamleden; het uitwisselen van de behoefte aan vertrouwdheid met een aantal verschillende interfaces voor vertrouwdheid met een enkele beheerconsole die inzicht biedt in een verscheidenheid aan verschillende mogelijkheden.

2. Verminder het risico op menselijke fouten

Een studie uit 2020, uitgevoerd door Stanford University, meldde dat 88% van de incidenten met gegevensinbreuken wordt veroorzaakt door menselijke fouten. Trends in cyberaanvallen van vorig jaar laten zien dat criminelen zich hiervan ook bewust zijn: al jaren is phishing de meest voorkomende cyberaanval-vector. 94% van de malware wordt per e-mail bezorgd — met behulp van social engineering-technieken om gebruikers te misleiden tot het openen van kwaadaardige bijlagen of links. En dit blijft nog steeds snel groeien vanwege de effectiviteit van deze op mensen gerichte aanpak voor cybercriminelen.

Hoewel robuuste trainingsprogramma's en de hulp van preventieve cyberbeveiligingstechnologieën belangrijke componenten zijn om deze beveiligingskloof te dichten, is het belangrijk om de impact die een meer gestroomlijnde IT-infrastructuur kan hebben op het verminderen van menselijke fouten niet over het hoofd te zien. Het elimineren van complexiteit binnen jouw IT-infrastructuur vermindert het risico op menselijke fouten en verbetert de productiviteit, waardoor je IT-team zich meer kan concentreren op de ondersteuning die ze bieden, in plaats van het beheren van de tools die ze gebruiken om deze te bieden.

3. bied een grondigere cyberbeveiliging

Een belangrijk probleem met de traditionele benadering van gegevensbescherming en cyberbeveiliging is het gebrek aan communicatie en verbinding tussen oplossingen. Als gevolg hiervan stellen organisaties zich open voor onbeschermde aanvalsoppervlakken en de dreiging van terugkerende malware-aanvallen. Met een geïntegreerde oplossing kunnen organisaties gerust zijn, wetende dat wanneer een cyberaanval toeslaat, hun gehele infrastructuur zal worden beschermd. Mochten de detectie- en preventiemogelijkheden van zo'n oplossing er niet in slagen de aanval te voorkomen, dan zorgen de back-up mogelijkheden voor een snel, volledig en veilig herstel, terwijl forensische mogelijkheden helpen om de hiaat die tot het incident heeft geleid, te identificeren en te dichten.

"Dit is de kern van cyberbescherming, waar we het hebben over het combineren van al deze verschillende mogelijkheden", zegt Patrick Hurley, Vice President en General Manager voor Amerika bij Acronis. “Het is back-up, noodherstel, anti-malware, antivirus, ransomware-bescherming, beschermingsbeheer - alle verschillende beveiligingstools, samen in één oplossing. Als er een aanval is - en nogmaals, er zullen aanvallen zijn - laat je al deze dingen samenwerken."

Je (cyber) securityoplossing integreren met backup betekent niet altijd dat je meteen je hele tech stack hoeft om te gooien. Meer weten? Neem contact met ons op via dit contactformulier of test de geïntegreerde security en backup oplossing van Acronis 30 dagen gratis, via onderstaande knop.

Delen

Lees hier het originele artikel van Acronis.
Hoe herken je email scams?
Bescherm jezelf tegen scam e-mailaanvallen met deze stappen.