Portland's partner: Deltacom

“We wisten al dat Portland een fijn bedrijf is om mee samen te werken. De mensen zijn leuk en we kunnen goed met ze praten. We hebben korte lijntjes en rechtstreeks contact.” Dat vertelt Ronald Ooms. Als mede-eigenaar bij Deltacom koos hij er namelijk niet één keer, maar twee keer voor om met ons samen te werken. Hoe dat zo kwam? En hoe die samenwerking bevalt? Daarover vertelt hij meer in dit interview. 

Mede-eigenaar van Deltacom

In de 24 jaar dat Ronald nu bij Deltacom werkt, heeft hij de ladder beklommen tot aan de bovenste trede. Hij vertelt: “Ik kwam binnen als systeembeheerder. Dat doe ik nog steeds graag, maar ik ben me in de loop der jaren ook steeds meer gaan bezighouden met financiële zaken. Uiteindelijk kreeg ik de kans om me daarin ook verder te ontwikkelen en ben ik als mede-eigenaar in het bedrijf gestapt.”  

Security

Het belangrijkste uitgangspunt van de tech stack van Deltacom? Dat is security. Ronald legt uit: “Onze klanten zijn allemaal werkzaam in andere sectoren. Per sector brengt dat andere softwaremodules met zich mee, maar er is wel een basis waarvan wij al onze klanten voorzien. Dat gaat vooral over het stukje veiligheid – dat is het minste wat onze klanten van ons verwachten en dat moet dus áltijd goed geregeld zijn. 

We hebben daarvoor bijvoorbeeld een dienst genaamd ‘monitoren en antivirus’, die we inzetten bij onze klanten om hun netwerken en end-points veilig te houden. Aan de achterkant regelen we dat met een tweetal oplossingen: de software van N-able en de antivirusscanner van ESET.”  

De enige in Nederland 

Inmiddels werkt Deltacom alweer vijftien jaar met de software van N-able. Maar toen ze daarmee wilden startten, was Portland de énige distributeur in Nederland met deze module in ons portfolio. “Dat is hoe onze samenwerking met Portland begon, toen het nog GFIMax en IASO heette. En het beviel ons heel goed om met een kleine Nederlandse value add distributeur te werken, in plaats van een grote Amerikaanse leverancier. Dat werkt toch gewoon een stukje fijner – je begrijpt elkaar gewoon beter, hebt kortere lijntjes en werkt met dezelfde normen en waarden.” 

Beter beveiligd 

Helaas besloot N-able hun software terug in eigen beheer te nemen, waardoor onze samenwerking op een laag pitje kwam te staan. “Maar het contact bleef altijd warm. Dus toen we een aantal maanden geleden tot de conclusie kwamen dat onze ESET-licentie end of life was, dachten we: waarom laten we dat niet via Portland lopen?”  

Zo gezegd, zo gedaan. “De overstap op de nieuwe software via Portland liep probleemloos. Onze klanten hebben er niets van gemerkt, maar ze zijn nu wel nóg beter beveiligd tegen cyberattacks. Daarnaast voeren wij onze updates nu makkelijker uit op alle end-points – ook niet geheel onbelangrijk.”

Bekijk onze teck stacks  

Wil jij net als Ronald graag kortere lijntjes met jouw softwaredistributeur én een betere beveiliging voor jouw klanten? Ontdek dan hier hoe onze NIS2 tech stack jouw dienstverlening naar het volgende niveau tilt.  

Liever een klap geven op jouw Microsoft 365-beheer? Geen probleem – bekijk onze M365-management tech stack of boek direct een kennismakingsgesprek.  


in Blog
Zó maak je NIS2 profitable