ERP software voor de moderne MSP. 'Match made in heaven'.

Ik was vorige maand te gast bij Odoo op hun jaarlijkse Experience event. Wij zijn zelf gebruiker, dus pure noodzaak om mij twee dagen lang onder te dompelen in de latest greatest! En ik kan je zeggen, ik was behoorlijk onder de indruk. Zal je vertellen waarom.

Met hun 2.400 medewerkers en 3.2 miljard waardering is odoo de meest succesvolle unicorn uit Wallonie, misschien wel van Europa. Absurd snelle en 'easy to use' ERP software maakt odoo wat mij betreft het best bewaarde geheim in ERP 'land'. Ik denk zelfs dat odoo in deze hoedanigheid zeer bruikbaar is voor MSP's. Een fantastisch alternatief voor bekende platformen van bijvoorbeeld Nederlandse bodem. Denk dan aan AFAS, Exact, Topdesk etc.

ERP alleen voor Corporates?
Vandaag de dag gebruiken de meeste MKB en KMO, maar zeker ook MSP bedrijven, een hele reeks software en cloud  oplossingen voor het 'runnen' van hun onderneming. Vaak door de jaren heen toegevoegd door allerlei redenen. Al snel bestempeld als legacy systemen die de groei van je onderneming behoorlijk in de weg kunnen zitten. En ff naar SAP of zo migreren doe je ook niet zo maar. Ik heb het idee dat mede daarom niet snel naar ERP producten wordt gekeken als alternatief.

Echter de tijd dat ERP systemen vooral bedoeld waren voor de grote corporates, mede omwille van (implementatie) kosten, is wat mij betreft voorbij. Ik ben heel benieuwd wat de gemiddelde MSP hiervan vindt. Een ding weet ik zeker, wij werken door odoo een stuk efficiënter, zijn productiever en daardoor een stuk winstgevender geworden.

Wat kost dat dan? 
De kosten? Best interessant. Het prijsbeleid is sterk vereenvoudigd met ingang van versie 16. Even goed om te weten dat odoo eens per jaar een major upgrade uitbrengt waar iedere keer weer een bak aan nieuwe features, vernieuwingen en innovaties geannonceerd worden. Heb je één app nodig uit de stack, CRM bijvoorbeeld? Dan is dat gratis. Ga je voor de SaaS versie dan betaal je €19,90 per maand per user. Ga je voor alle functionaliteit draaiend op odoo.sh dan betaal je € 29,90 per user per maand. Maar dan krijg je wel alle onderstaande functionaliteit.

De moderne MSP
Mijn persoonlijke mening is dat odoo prima inzetbaar is  als centraal ERP systeem om jouw MSP bedrijf te runnen. Helpdesk, projecten, CRM, website, offertes, boekhouding etc is allemaal aanwezig.

De vraag is natuurlijk hoe je dan koppelingen maakt met je bestaande diensten die je op jouw huidige services menukaart hebt staan. Hoe je die verkochte diensten verzameld op één faktuur krijgt. Zou fantastisch zijn als wij samen als benelux community het voor elkaar krijgen om PSA, RMM, Security, Backup en- of DRaaS diensten etc gekoppeld krijgen met odoo. Ik heb er echter heilig geloof in dat dit kan gaan werken.

Als je het leuk vindt sparren we er een keer over! Of je komt 1 december naar onze
5e editie van The Future is Hybrid
dit keer in het teken van integraties. Odoo is ook aanwezig. Kun je het LIVE zien werken... 

Spreek snel en wellicht zie ik je de 1ste.

Hartelijke groet.
George

The Future is Hybrid | Wintergrations
InnStyle in Maarssen