De hel van het M365-portaal

Het is vrijdagmiddag, vier uur. Je telefoon stroomt over met foto’s en berichtjes van vrienden, collega’s en kennissen die allemaal zijn begonnen aan de vrijmibo. Dat terwijl jij nog achter je laptop zit, om de Microsoft-administratie bij te werken.  

En zo te zien, ben je daar nog wel even zoet mee. Want wéér kloppen de cijfers niet – er zijn voor de zoveelste maand op rij meer actieve Microsoft-licenties, dan gebruikers. Aan jou de taak om al die licenties af te struinen om het probleem te achterhalen.  

Inefficiënt en foutgevoelig

Het Microsoft-portaal is een bekende frustratie voor veel MSP’ers. Door het gebrek aan een optie voor multi-tenantbeheer moet jij handmatig al jouw licenties instellen, bijwerken en managen. Da’s nog best te doen wanneer je vijf klanten hebt met ieder tien end-points, maar bij een leuk aantal klanten ben je hier gelijk een middag mee zoet – als je dat al redt.  

Al dat handmatige, dubbele werk kost je niet alleen zeeën met tijd, het is ook nog enorm foutgevoelig. En als kers op de taart laat je óók nog een behoorlijke som geld liggen, als er regelmatig fouten ontstaan tussen de licenties en gebruikers in jouw back-end.  

Geen rooskleurige toekomst

Eerlijk is eerlijk – gaat dit nog maanden zo door, dan stapelen de problemen zich steeds verder op. Je kan al die security alerts nú al niet bijhouden, maar hebt wel groeiplannen met je bedrijf. Hoe doe je dat als je er nog drie klanten met ieder 100 end-points bij krijgt? Géén goede security, is gewoon geen optie.  

En laat jij maand na maand geld liggen, doordat licenties onbedoeld tóch doorlopen, dn vreet dat aan je bedrijfsvoering als een muis aan een blok kaas. Er zitten steeds meer kleine gaten in jouw bedrijfsvoering – tot ‘ie op een gegeven moment gewoon instort. Dan kun je die groeiplannen wel vergeten.  

Multi-tenantbeheer

En dat allemaal, doordat Microsoft nog nooit heeft gehoord van multi-tenantbeheer. Zijn daar nou helemaal geen oplossingen voor?’ We horen het je denken. En het antwoord is: ja, die zijn er. En ze heet: Augmentt, Coreview en Simeoncloud.  

Met de software van Augementt creëer je een base-line voor al jouw tenants: je stelt één keer vast wat er aan instellingen en beveiliging moet gebeuren voor bijvoorbeeld een zilveren licentie, vervolgens gebeurt het automatisch wanneer jij er eentje aanmaakt.  

Met Simeon besteed je aandacht aan de security en compliancy van je M365-licenties en Coreview gaat zelfs nog een stapje verder dan dat. Met deze tool kun je namelijk jouw klantlicenties ook monitoren en workflows automatiseren. Easy peasy, lemon sqeezy. Zo hoef je nooit meer een vrijmibo te missen én laat je dat lastige Microsoft-portaal voortaan lekker links liggen.  

The Ultimate M365 Management Tech Stack 

En we hebben meer goed nieuws: Augmentt is namelijk niet de énige tool die jouw Microsoft-management stukken makkelijker maakt. We verzamelden nog twee M365-management tools en combineerden het in ‘The Ultimate M365 Management Tech Stack’.  

Benieuwd hoe deze tech stack jouw werk beter maakt? Daarover leer je meer tijdens ons webinar. Je kijkt de recording via deze link.  

in Blog
Portland's partner: Deltacom