Online back-upsoftware verkopen: een MSP-referentiegids

Jouw Managed Service Provider (MSP) profiteert door de breedte en diepte van de services die je aan jouw zakelijke klanten aanbiedt, uit te breiden. Deze uitbreidingen bieden een kans om zowel nieuwe prospects te lokken als je relatie met bestaande klanten te verdiepen. En er zijn maar weinig MSP-software en -services waar tegenwoordig meer vraag naar is dan online back-upservices.

Volgens een rapport van IDC zal de back-up-as-a-service-markt (BaaS) naar verwachting in 2023 een waarde van 1,2 miljard dollar bereiken. Deze groei is logisch gezien de exponentiële groei die cloud computing doormaakt en het steeds complexere cyberbedreigingslandschap dat je klanten en prospects vandaag te wachten staat.

Het is dan ook verrassend dat veel MSP's nog steeds niet zeker weten of beheerde online back-upservices geschikt zijn voor hun portfolio. Online back-upsoftware is laaghangend fruit voor MSP's die willen uitbreiden, want organisaties gebruiken online back-upsoftware, cloudopslag en cloudherstel met meer vertrouwen dan ooit tevoren.

Verkoopt jouw MSP nog geen online back-upsoftware? Lees dan verder, want daar wordt in dit artikel verder op ingegaan, zo worden er onder andere gedeeld:

  • Waarom jouw klanten geïnteresseerd zijn in online back-upservices

  • Hoe je beiden kunt profiteren van de integratie van online back-upservices

  • Hoe je de juiste online back-upsoftware voor jouw kunt vinden

  • Hoe jij kunt profiteren van online back-upsoftware

De moderne behoefte aan online back-upservices

Online back-upsoftware helpt te zorgen dat jouw MSP-bedrijf je klanten robuuste, moderne bescherming kan bieden. Dit is van cruciaal belang gezien de verscheidenheid aan bedreigingen waarmee jouw klanten en prospects vandaag worden geconfronteerd, het zeer competitieve karakter van de MSP-markt en de snelgroeiende schaal en verfijning van de IT-omgevingen van je klanten.

Door kopieën van de gegevens van klanten in externe datacenters te beveiligen, kun je met beheerde online back-upservices een betere bescherming bieden en de enorme hoeveelheden gegevens die ze op een bepaalde dag creëren, delen en opslaan uitgebreider verdedigen. De moderne digitale wereld maakt deze functie van online back-upsoftware zowel een essentiële onderscheidende factor voor jouw MSP als een cruciaal onderdeel van elke cyberbeveiligingsstrategie. Deze enorme bibliotheken met gegevens moeten nu 24/7 beschikbaar zijn op een steeds groter wordende verscheidenheid aan apparaten en op eindpunten wereldwijd.

Simpel gezegd, MSP zijn in 2022 is moeilijker dan in 2021 - en veel moeilijker dan vijf of tien jaar geleden - maar beheerde online back-upservices maken het gemakkelijker.

Hoe MSP's profiteren van online back-upservices

Door online back-upsoftware aan te bieden als onderdeel van jouw serviceportfolio, bevindt je MSP-bedrijf zich in de voorhoede van moderne inspanningen op het gebied van gegevensbescherming - iets waar jouw bestaande en potentiële klanten steeds meer naar op zoek zijn. Zowel beveiliging als back-up worden geïdentificeerd als een van de belangrijkste aandachtspunten van het MKB.

Beheerde (cloud) back-upservices stellen je in staat om beide problemen aan te pakken met één enkele oplossing die een extra laag gegevensbescherming biedt - en daardoor een robuustere online gegevensback-upverdediging - en de extra beveiligingsvoordelen van openbare of particuliere cloudopslag.

Bovendien is externe back-upsoftware voor serviceproviders vaak een snelle en gemakkelijke upsell-mogelijkheid, met name voor klanten die al op je vertrouwen voor traditionele back-up-, herstel- en noodherstelservices.

Hoe MSP-klanten profiteren van online back-upsoftware

Voor jouw bestaande en potentiële klanten bieden online back-upservices drie belangrijke voordelen: een betrouwbare manier om consequent te voldoen aan de nalevingsvoorschriften, de hoogst mogelijke gegevensbeschikbaarheid en de mogelijkheid om het veranderende landschap van cyberdreigingen te overwinnen.

  • Veel leveranciers van online back-upsoftware ontwerpen hun services om te voldoen aan regelgeving, waaronder de General Data Protection Regulation (GDPR / AVG) van de EU. Zo zorg jij voor een consistente naleving, zodat je klanten hier minder tijd aan hoeven te spenderen.

  • Door te diversifiëren waar de back-upgegevens van je klanten worden opgeslagen, zorgen beheerde back-upservices in de cloud dat massale hardware storingen, lokale serviceonderbrekingen en natuurrampen hun bedrijf niet laten ontsporen.

  • Online back-upsoftware kan een waardevolle eerste stap zijn in de strijd tegen ransomware en biedt een betrouwbare manier om gestolen of gecompromitteerde gegevens snel te herstellen waar dat nodig is. Dit is essentieel voor moderne zakelijke IT, aangezien er nu elke veertien seconden een ransomware-aanval plaatsvindt.

Samen vormen deze drie belangrijke klantvoordelen een duidelijk verhaal voor het investeren in de online back-upservices. De enige vraag is nu hoe je de juiste kunt vinden om aan hun verwachtingen te voldoen en de beste middelen, ervaring en waarde kunt bieden.

De beste online back-upsoftware vinden

Niet alle online back-upservices zijn gelijk. Back-upsoftware op afstand voor serviceproviders is verkrijgbaar bij een steeds grotere verscheidenheid aan leveranciers, waardoor je meer mogelijkheden krijgt om de juiste te kiezen voor jouw behoeften en die van je klanten. het kiezen van de verkeerde oplossing kan helaas veel training , tijd, geld en zelfs klanten kosten.

Wanneer je besluit om beheerde online back-upservices te verkopen, zoek dan naar online back-upsoftware die jouw bedrijf naar volledige cyberbescherming leidt. In het moderne tijdperk van cyberdreigingen is online gegevensback-up alleen niet voldoende. Om je klanten de best mogelijke bron te bieden en tegelijkertijd de meeste winst te maken voor je eigen MSP-bedrijf, moet je investeren in online back-upsoftware die het volgende biedt:

Tegenwoordig zou online back-up voor zakelijke klanten ingebouwde functies moeten bieden, waaronder anti-malware, op blockchain gebaseerde bestandsnotarisatie en versleuteling van militaire kwaliteit om back-upverdediging zo robuust en allesomvattend mogelijk te maken. Online back-upservices met deze functies maken het voor jou gemakkelijker om de gegevens van je klanten in overeenstemming te houden met de regelgeving en om te controleren of hun gegevens authentiek zijn.

Om te zorgen dat jouw online back-upsoftware zo waardevol mogelijk is voor klanten, ongeacht hun omgevingsindeling, moet je een oplossing zoeken die zoveel mogelijk unieke systemen ondersteunt. Dat omvat fysieke, virtuele, cloud- en mobiele workloads, evenals populaire platforms en applicaties zoals SAP HANA, Oracle, Microsoft 365, Azure en Google Workspace.

Online back-upsoftware is overal verkrijgbaar, maar ze zijn niet allemaal hetzelfde. Externe back-upsoftware voor serviceproviders moet ingebouwde mogelijkheden bevatten om jouw gebruik en beheer te stroomlijnen met functies zoals een multi-clientportaal, een multi-serviceplatform, eenvoudige dienstverlening, white-labeling, RMM/PSA-integraties en betalen als -you-go prijsmodellen.

Online back-upsoftware moet net zo waardevol en handig zijn voor je team als voor je klanten. Het vinden van online back-upservices met een moderne gebruikersinterface en zonder de noodzaak om software of hardware te installeren of te onderhouden, vereenvoudigt je beheerbehoeften en vermindert zowel de hardware- als personeelskosten.

Zoals we hierboven hebben beschreven met platformbeveiliging, moeten de beheerde online back-upservices die je aan je portfolio toevoegt, rekening houden met een breed scala aan opslagoplossingen, zowel in reactie op gegevensregelgeving als om rekening te houden met de opslagvoorkeuren van je klanten. Zoek online back-upservices met kant-en-klare toegang tot schaalbare lokale opslag en externe opslag van derden.

Zodra je een leverancier van online back-upsoftware hebt geselecteerd om de online back-upsoftware van jouw portfolio te leveren, ben je klaar om te beginnen met verkopen.

Marketing voor beheerde online back-upservices

Je klanten en prospects doen zaken in een digitale wereld die steeds complexer, duurder en onzekerder wordt. Door al hun IT-services te beheren, ben jij degene die al deze zorgen wegneemt en betrouwbaarheid en vertrouwen in hun plaats biedt. Het toevoegen van beheerde online back-upservices past perfect in dit verhaal.

Wanneer je je klanten wil benadrukken wat het belang van online back-upservices is, zijn dit drie belangrijke punten:

Online back-upsoftware zorgt voor een consistentere beschikbaarheid van gegevens, waardoor je klanten hoe dan ook productief blijven. Naarmate meer en meer bedrijven naar de cloud gaan, wordt beheerde cloud back-up steeds noodzakelijker.

Jouw online back-upservices elimineren hiaten in de gegevensbescherming die kunnen bestaan in specifieke apps en systemen. Bovendien beschikt toonaangevende online back-upsoftware over geïntegreerde cyberbeveiliging die helpt om de geavanceerde cyberdreigingen van vandaag de dag te bestrijden.

Regelgeving zoals HIPAA en AVG mogen niet worden genegeerd. Beheerde online back-upservices, als onderdeel van je serviceportfolio, helpen te zorgen dat je klanten consequent voldoen aan hun branchevoorschriften - zodat zij zich hier niet druk over hoeven te maken.

Wil jij jouw portfolio uitbreiden met Managed (cloud) back-up? Ben je opzoek naar een nieuwe oplossing? Of wil je een keer sparren over het inrichten van jouw tech stack? Neem dan contact met ons op via dit contactformulier of plan een afspraak via onderstaande knop.

Delen

Lees hier het originele artikel van Acronis.
De complete gids voor back-upservices voor MSP's