Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Bruno J. Russell
22 juni, 2018

Zet je engineers in op echte klussen

Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 3-2018

 

Softwaredistributeur Portland Europe heeft recent twee merken toegevoegd op het gebied van netwerkbeheer en monitoring voor IT-dienstverleners: Continuum Remote Monitoring & Management en Paessler PRTG. Met COO Cees Quirijns spraken we over deze portfolio-uitbreiding.

 

Remote monitoring & management is inmiddels geen nieuw fenomeen meer, opent Quirijns zijn verhaal. “Het idee erachter is eenvoudig: je installeert een agent op een werkstation of server, die rapporteert centraal alle bevindingen terug naar het ‘moederschip’ dat de MSP’er beheert en die zo volledig inzicht heeft in mogelijke knelpunten, zoals een te beperkt geheugen, een vastgelopen schijf, het ontbreken van bepaalde applicaties, you name it. Die meldingen komen allemaal op de servicedesk waar de engineers geacht worden die tickets op te lossen. Er zijn diverse leveranciers van dit soort oplossingen met een vergelijkbaar aanbod, dus aan ons de uitdaging om met een innovatie op de markt te komen. Die hebben we gevonden bij het Amerikaanse bedrijf Continuum, dat inmiddels wereldwijd ruim 1,5 miljoen endpoints in beheer heeft.”

 continuum

Doe de (vuile) was de deur uit

Quirijns: “De innovatie zit hem in het feit dat een heel groot gedeelte van de tickets uit de RMM-oplossing gemakkelijk kan worden geoutsourced naar engineers in lagere-lonenlanden. Ik vertel niets nieuws als ik zeg dat het vinden van gekwalificeerde mensen steeds lastiger wordt en dat ze er niet goedkoper op worden.

 

Het bijzondere van Continuum is, dat ze naast de RMM-oplossing zelf de MSP ook de wholesaledienst aanbieden om de eenvoudige servicedesktickets extern te laten oplossen. De kosten daarvan zijn een onderdeel van de prijs die je voor de RMM-agent betaalt. Continuum heeft daarvoor 600 technici, verspreid over kantoren in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Australië en India.”

 

Optimale inzet eigen engineers, ruimte voor nieuwe business

Dit wereldwijde netwerk van experts zorgt voor 24/7 support en lost twee problemen op voor de IT-dienstverlener. “Het eerste is: geen lange lijst meer met relatief eenvoudige tickets die door de eigen engineers moeten worden opgelost”, vervolgt Quirijns. “En de tweede is dat er ruimte ontstaat voor nieuwe business omdat er niet meteen in extra engineeringcapaciteit hoeft te worden geïnvesteerd, doordat de bulk van de tickets wordt geoutsourced.

 

Bij dit alles blijft de MSP altijd het directe aanspreekpunt voor de eindklant. Continuum hanteert een concurrerende fixed price per device per maand.”

 

paessler_logo_840x185_r

Netwerk-tooling van Paessler

“Een voor MSP’s interessante aanvullende propositie is de PRTG netwerkmonitoring-toolset van de Duitse leverancier Paessler”, voegt Qurijns toe. “Daarmee kun je alle aspecten van je IT-netwerkinfrastructuur in de gaten houden. Wat is er allemaal beschikbaar, wie is geconnecteerd en waar, alle systemen, ook printers, routers, switches, traffic en applicaties worden gevolgd. PRTG is ook sterk in het managen van de rechtenstructuren eromheen.

 

Met andere woorden: wie heeft toegang tot welk netwerksegment en hoe regel je dat adequaat in? PRTG is een enterprise-oplossing die ook interessant is voor IT-dienstverleners en ook het middenbedrijf, die zeker van pas gaat komen in het kader van GDPR omdat je daarmee in één portaal alle security- technische en eventueel ook forensisch van belang zijnde informatie over de volledige IT-infrastructuur beschikbaar hebt. Dat is wellicht een van de beter bewaarde geheimen waarover Portland beschikt en die we graag met onze partners willen delen.”


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map