Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Cees Quirijns
11 januari, 2019

Wat is jouw AI-strategie?

Artificial Intelligence. Je kunt het niet gemist hebben afgelopen jaar. Maar wat ga jij ermee doen, wat is jouw AI-strategie?  In dit blog 'my two cents' over hoe dit aan te pakken. 

 

ai_visual

 

In een recent artikel van Dutch IT Channel ging ik uitgebreid in op de bouwstenen van een goede AI-strategie. Bekijk voor een uitgebreider verhaal dus dat artikel. Hier even de samenvatting:

  • Een goede AI-strategie bestaat voor elke organisatie uit vijf bouwstenen:
  1. Datamanagement. Zonder relevante data, geen AI. Begin daarom met te bedenken hoe je datamanagement gaat regelen. Hoe je uit verschillende systemen die relevante data gaat halen - en bijhouden- en ergens centraal gaat opslaan in een 'datawarehouse'.
  2. Use cases. Mooi dat we al die data nu centraal opgeslagen hebben, maar wat willen we bereiken? Wat willen we gaan analyseren/voorspellen en met welk doel?
  3. Infrastructuur en technologie. Welke technologie zetten we in om AI toe te passen. Welke budgetten passen en hoe zorgen we ervoor dat onze keuzes toekomstbestendig zijn?  
  4. Implementatie van AI. Stap 1-3 is de onderzoeksfase. Komt daar iets bruikbaars uit, dan is het zaak om de verkregen inzichten (terugkerende) te implementeren bijvoorbeeld Business Intelligence dashboards.
  5. Organisatie-aanpassingen. Succesvolle toepassingen van AI hebben de neiging disruptief te zijn voor de manier waarop 'vroeger' dingen werden gedaan. Zorg ervoor dat je organisatie (mensen, middelen en processen) navenant meebewegen.
  • Advies: begin met de basis. Er is potentieel veel moois mogelijk met de inzet van AI-technologie, maar dat is voor de meeste organisaties momenteel meer visie dan geïmplementeerde werkelijkheid. Start met een plan van aanpak voor goed datamanagement. Dat is in de meeste gevallen al moeilijk genoeg. Maar wel een essentieel fundament om -op termijn- te kunnen profiteren van de wondere wereld van AI. 

Schermafbeelding 2019-01-10 om 10.18.37

 

Image by www.flickr.com/photos/cblue98/


 

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map