Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Bruno J. Russell
13 mei, 2017

WannaCry: wat te doen


bruno-continuiteit-m.jpg

De WannaCry ransomware die gisteren over de gehele wereld bedrijven plat legde, maakt gebruik van een vulnerability in Windows SMB file-sharing services.

WannaCry_EpidemicGIF_1200x600_Acronis.gif

Aangezien de patch hiervoor 'pas' sinds maart 2017 beschikbaar is, zijn veel bedrijven er nog niet aan toe gekomen om hun systemen te updaten. Dus zijn ze er nog steeds kwetsbaar voor. 

Okay, lekker dan.  Wat nu te doen ? Enkele handige hulpbronnen:

Zeker zo interessant is natuurlijk hoe  jezelf (en je klanten) te beschermen tegen dit dit soort aanvallen in de toekomst . Enkele handvatten:

 

1. Patchmanagement

Beveiligingsproblemen in het netwerk zijn vaak het gevolg van ontbrekende patches. Handmatig patchen is een tijdrovende klus en krijgt daarom niet altijd de prioriteit die het verdient.

Zorg dat je patches daarom up-to-date zijn. Portland levert hiervoor onder andere:

 

2. E-mail & Endpoint Security

Virussen en malware komen nog steeds het meest binnen via acties van een eindgebruiker op websites of door het openen van bestanden en links in hun e-mails. 

Zorg daarom voor afdoende e-mailbescherming en antivirus/antimalware op werkstations. Portland levert hiervoor onder meer:

 

3. Backup & Disaster Recovery

Probeer ransomware zoveel mogelijk op voorhand te detecteren en in quarantine te plaatsen. Lukt dit niet, zorg dan voor goede backups die snel teruggezet kunnen worden in geval van een crisis.

Portland levert onder andere:

en speciaal voor VM-omgevingen:

 

Zie je door de bomen het bos niet meer, of wil je gewoon eens sparren over welke oplossing het beste bij jou past? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak of laat ons contact met jou opnemen.

 

Bel mij terug

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Inschrijven

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map