Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
30 maart, 2018

Gartner: Transformatie noodzakelijk

  MSP

Als onderdeel van onze samenwerking met Gartner, waar we vorig jaar mee van start zijn gegaan voor het ontwikkelen van onze MSP Hype Cycle, krijgen wij zo nu en dan een uitnodiging om met een top analist te praten over wat er allemaal staat te gebeuren in de nabije toekomst.

 

In dit geval kreeg ik dus een uur de tijd met Jorge LopezVice President en Distinguished Analyst bij Gartner. We gingen het hebben over transformatie in het enterprisedomein. Mooi in lijn met onze MSP Roadshow die tevens gericht zijn op transformatie, maar dan in het MSP-domein :)

 

Deze zeer bekwame en vriendelijke Texaan reist de hele wereld over. Net aangekomen uit Moskou om vervolgens via het kantoor van Gartner in Amsterdam, volgende week door te reizen naar Duitsland. Zijn doelgroep is de CIO, met de nadruk op hoe de CIO de CEO en de raad van bestuur kan helpen met de inzet van technologie en beter bedrijfsresultaten te genereren en- of volledig te transformeren naar een digitaal model. Bedrijfsmodellen zijn zo oud als het bedrijfsleven zelf. Eeuwenlang hebben organisaties waarde gecreƫerd door bedrijfsmodel innovatie. Echter gaat het nu wel erg hard.

 

Al snel kwamen we op allerlei voorbeelden van industrieĆ«n die al volledig gedisrupt zijn. Bedrijven als eBay die als eerste digitale veilingsite heel snel wereldwijd bekendheid kreeg. Of Alibaba, Amazon etc.  Volgens Jorge zullen er nog velen volgen. Het is volgens hem ook knap onrustig in de gemiddelde boardroom van grote enterprise bedrijven. Want of het nu de muziek, auto of pakjes delivery industrie betreft, disruptie ligt overal op de loer. We staan volgens Jorge nog maar aan het begin. 

 

Schermafbeelding 2018-03-30 om 15.03.31

De autoindustrie komt nu ook echt aan de beurt, volgens hem. Er is al een behoorlijke transformatie gaande. Denk daarbij aan autonoom rijdende auto's. Zo kwam hij als snel op een onderzoek van een Japanse autofabrikant die teruggaan naar de natuur om het gedrag van scholen van miljoenen Atlantische haring te bestuderen. Je herkent dat plaatje wel van natuurfilms, een grote groep vissen die als er een haai aankomt ineens uit het niets een gat vormen. Honda voorspelt dat het gedrag te simuleren is op hele grote groepen autonome auto's op dezelfde manier te laten voortbewegen en met elkaar te laten communiceren. In grootstedelijke gebieden fantastisch natuurlijk. 

 

En passant gaf hij aan dat de presentatie in Duitsland in mei vooral bedoeld is voor CIO's van o.a. DHL, UPS en FedEx. Hij liet mij wat slides zie van zijn presentatie die hij nogal shockerend zal starten met een video van een grote Boeing met op de staart het logo van Amazon die onder de noemer Prime Air hard  oprukt in de wereld van pakjes bezorgen. We weten intussen van meneer Bezos dat dit wederom een disruptieve variant gaat zijn die volledig ontsproten is vanuit een digitale mindset met een digitale DNA. 

 

amazon prime

Al met al een heel leuk gesprek wat veel langer duurde dan het uurtje wat gereserveerd stond. Een ding is voor mij duidelijk. Digitale transformatie is niet alleen een proces waar enterprise bedrijven mee struggelen. Ook onze klanten, de MSP die het MKB bedienen, zullen bij moeten blijven en moeten geloven in de transformatie naar andere verdienmodellen en mee moeten in de technologische vooruitgang. Doe je het niet dan zul je langzaam achteruit lopen met het risico de deuren te moeten sluiten.

 

Alle ondernemingen en ondernemers wereldwijd zullen harder moeten werken om in hun eigen line of business onderscheidend te blijven. Het is niet anders.

 

Happy easter, ook namens Bruno ;-) 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map