Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
15 februari, 2019

Top-5 MSP vendoren na overname-gekte.

Ze hebben het er maar druk mee, die M&A specialisten bij de grote Venture Capitalist bedrijven. Met name Insight Venture Partners, Thoma Bravo en Vista Equity Partners, kopen er lustig op los. Is het nu voorbij of komt er nog een slag op een niveautje hoger? Wie zal het zeggen. Dit is in ieder geval de stand van zaken vandaag de dag daar waar het de keuzemogelijkheden voor MSP's betreft. 

 

Met de meest recente overnames van BaracudaMSP die AVAST Managed Workplace heeft ingelijfd en Webroot wat sinds gisteren onderdeel is van Carbonite, wordt er nog volop geacquireerd en gespeculeerd. De laatste had een overname som van maar liefst 625 miljoen USD. Alsof het niks is.

 

Private Equity, MSP-software en beveiliging: Who Owns Whatprivate-equity-msps

Top-5 grootste MSP Software & Technology Providers:
Mocht je nog een keuze moeten maken, of wil je je bestaande systemen vervangen, dan is dit de top-5 waar je uit kunt kiezen, althans volgens Channele2e:

  1. ConnectWise (privately owned & closely held)
  2. Continuum Managed Services (owner: Thoma Bravo)
  3. Datto (owner: Vista Equity Partners)
  4. Kaseya (owner: Insight Venture Partners)
  5. SolarWinds MSP, a division of SolarWinds (owners: Thoma Bravo, Silver Lake and public stock)

Whats in it for you !

Dat is ons zo langzamerhand wel duidelijk. Hoe hoger de OML, hoe hoger de overnameprijs van jouw MSP bedrijf down the road. Cees schreef daar vorige week nog een blog over. Die bedrijven die een hoge OML scoren gaan tegenwoordig als warme broodjes over de toonbank. Een goed werkende PSA en RMM oplossing is hier key. 

 

Portland als early adaptor en trendwatcher

Zoals jullie van Portland gewend zijn, zitten wij over het algemeen bovenop de nieuwste trends en ontwikkelingen specifiek in het IT dienstverleners domein. Zo begonnen we in 2004 al met de introductie van Kaseya. De acroniem MSP bestond toen nog niet. Vijftien jaar later ondersteunen we nog steeds MSP hun bedrijven efficienter, productiever en winstgevender te maken o.a. met Connectwise. Dus als je die stap nog niet gemaakt hebt, is het hoog tijd. Wij helpen je graag verder. 

 

Wij zin in ieder geval trots dat we een basis hebben kunnen leggen voor Kaseya, Solarwinds (GFIMax en IASO), Datto. Maar vooral een rol hebben kunnen spelen in het bijzonder voor MSP's.

 

Als je vragen hebt, bel me dan op 020 2144501. Mijn directe nummer.

 

Update 25 februari: Connectwise is inmiddels ook overgenomen door Thoma Bravo.

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map