Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
19 juli, 2019

Top 5 misconcepties bij keuze PSA

De keuze voor de juiste PSA oplossing levert met grote regelmaat hoofdbrekens op bij DGA's van MSP's. Ik snap dat wel want er heerst een zekere mate van angst voor o.a. de implementatie van de grote gevestigde PSA leveranciers.

 

In een interessant en leerzaam gesprek met topondernemer en MSP veteraan Martijn van der Schaaf, kwamen de volgende 5 misconcepties naar voren daar waar het de keuze van de juiste PSA oplossing betreft. Hij deelde zijn ervaringen met mij.

 

computicate screenshot

1 - PSA: duur, moeilijk en ingewikkeld

Veel MSP eigenaren denken dat het implementeren van, en- of de migratie naar een ander PSA product moeilijk, duur en ingewikkeld is. Vaak een show stopper. Maar een PSA implementatie hoeft niet ingewikkeld en moeilijk te zijn. Dat bewijzen vooral de nieuwe moderne partijen, die claimen dat de implementatie een fluitje van een cent is. Wat betreft integraties met partners binnen het eco-systeem beschikken deze nieuwkomers vaak over bakken met API's.

 

2 - Het gaat om features en benefits

Vaak zien we dat MSP's bij de selectie van een PSA verzanden in de features en opties die ze allemaal denken nodig te hebben. Tegelijkertijd klagen de meeste MSP's die al een tijd een van de bekende PSA tools gebruiken, dat ze hooguit 20% van de features en opties daadwerkelijk gebruiken maar er wel voor betalen. 

3 - Moeilijk de juiste match te vinden

Als je een PSA kiest dat eigenlijk gemaakt is voor een grote onderneming, waardoor je bijvoorbeeld vijf handmatige acties moet uitvoeren om van een geaccordeerde offerte een factuur te maken, wat heb je dan eigenlijk precies geautomatiseerd en hoeveel tijd bespaar je hier daadwerkelijk mee?

 

4 - Ik heb geen PSA nodig

Zonder PSA kan je bedrijf niet groeien want je hebt (op zijn best) een gefragmenteerd inzicht in je bedrijfsvoering, je bezettingsgraad en je laat omzet liggen. (ik schreef daar eerder over)

 

5 - Uitstel is afstel en kost geld
Hoe langer je wacht met kiezen, hoe langer het duurt voordat je meer declarabele uren kan gaan factureren en hoe langer het duurt voordat je inzicht krijgt in het werkelijke rendement van je klanten. Uitstel kost dus geld. Als je nog geen PSA hebt begin dan met het in kaart brengen van het meest essentiële: wat gebeurt er precies met de werkuren die ik inkoop, je grootste kostenpost? En welk percentage daarvan besteed ik daadwerkelijk aan klanten? En wordt daar ook conform afspraak voor betaald?

 

Martijn claimt dat als je morgen nog start met zijn platform, je binnen één dag up and running bent en je binnen vier weken gebruik er automatisch veel meer inzicht in je bedrijfsvoering hebt en je rendement zichtbaar wordt. Daarnaast ga je tussen 10% en 20% meer uren factureren simpelweg omdat tijd voortaan automatisch geregistreerd wordt. Dit is wat onze klanten in de praktijk realiseren, zonder daarvoor iets aan hun bedrijfsvoering te hoeven veranderen.

 

Voor de duidelijkheid. Martijn heeft zijn eigen MSP bedrijf gehad en succesvol verkocht voordat hij Computicate startte. Een keer met Martijn sparren? Als ik een MSP bedrijf zou hebben zou ik geen moment twijfelen eerlijk gezegd.

 

Fijne zomer en succes met de keuze... 

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map