Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
19 september, 2017

Top 10 redenen om Telecom-as-a-Service op de menukaart te zetten

Managed Service Providers komen vaak al jaren over de vloer bij hun klanten. Jaar in jaar uit passeren ze die ouderwetse telefooncentrale aan de muur in de gang of serverhok. Ook staan er nog hardware telefoons op de bureaus bij minimaal 70% van het Midden en Kleinbedrijven. Oude wereld als je het mij vraagt.Telecom as a service.jpeg

Oplossing zou kunnen zijn dat jij de telecomdiensten voor je klanten regelt, Telecom-as-a-Service. Voor het inzetten van deze extra omzet generator en noodzakelijke uitbreiding op je huidige SLA hoef je echt geen diepgravende telecom kennis te hebben. Portland is ervan overtuigd dat we MSP’s binnen no-time telecom leren verkopen en onderhouden. Maar waarom?10 - One-stop-shop

Door naast het bestaande IT-beheer ook telecomdiensten op de menukaart te zetten, positioneer jij je als 'one-stop-shop' voor ICT-diensten. Je beheert immers de gehele infrastructuur van klanten. Het gaat om het versterken van je advies- en vertrouwensrelatie.


9 - Telecom trend naar IP

Steeds meer telecomdiensten en -producten maken gebruik van het internet protocol en worden afgeleverd op het interne netwerk. Denk aan VoIP en Hosted PBX. Jij hebt als MSP de beste oplossing in huis om die netwerken en aangesloten apparaten te beheren.


8 - Integratie met Cloud software

Ondernemers willen in toenemende mate telecom functies integreren met hun bestaande bedrijfstoepassingen. On-premise of in de cloud. Mooi voorbeeld zijn CRM-systemen die gekoppeld zijn aan een Private Branch Exchange (PBX), een privé telefoonnetwerk. Daarmee worden gesprekken automatisch geregistreerd rondom de klant. Vanuit CRM valt vervolgens te integreren met bijvoorbeeld facturatie-software.


7 - Efficiëntere support

Wanneer jij jouw klant geen telecomdiensten aanbiedt, zal de klant deze telecomdienst bij een andere partij afnemen. Daardoor wordt jouw helpdesk alsnog met telecom issues geconfronteerd. Door telecomdiensten zelf te leveren wordt vergroot je de controle op incidenten.


6 - Cross selling

Telecom-as-a-Service is vaak een binnenkomer om andere 'as-a-Service'- diensten te leveren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan netwerkbeheer-, backup- en integratiediensten.


5 - Extra inkomsten stroom

Door de levering van telecomdiensten wordt additionele omzet en marge behaald door (weder-)verkoop van telecom hardware en -diensten.


4 - Terugkerende inkomsten stroom

De inkomsten uit het beheer en verkeer van telecomdiensten keren elke maand terug, ook wanneer deze diensten zijn geautomatiseerd.


3 - Concurrerend vermogen

Veel IT-dienstverleners kunnen hun klanten geen telecomdiensten of ondersteuning daarop bieden. En daarmee dus ook geen compleet ontzorgde werkplek. Jij behaalt competitief voordeel door telecom juist wél mee te nemen op jouw menukaart.


2 - Lock in

Wanneer naast de IT-infrastructuur ook de telecom-infrastructuur door jou wordt beheerd, ontstaat een wederzijds sterkere, langdurig en afhankelijke relatie die niet eenvoudig wordt verruild voor de concurrent. Kijk hier hoe je de concurrent buiten de deur houdt.


1 - Klanten vragen erom

Recent onderzoek van de Cavell Group wijst uit dat er in 2016 840.000 VoIP seats actief zijn in Nederland. Dus een enorm grote opportunity voor MSP’s.

 

Bekijk hier de Infographic

 

Top 10 voor Telecom-as-a-Service.png

 

download

de infographic voor een later moment


Heb je vragen over hoe je de ouderwetse PBX van je klanten kunt vervangen? Bel ons! Voldoende redenen, toch? Of kijk eens rond op onze pagina over FirmTel


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map