Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Cees Quirijns
8 januari, 2019

Tien IT-megatrends voor 2019 en verder

Wanneer je Gartner vraagt om in één one-liner samen te vatten wat hun visie voor de toekomst van IT is, dan hoor je: 'de intelligente digitale mesh'. Die overkoepelende trend valt volgens Gartner uiteen in 10 megatrends die IT professionals maar beter in de gaten kunnen houden.

 

In Dutch IT Channel schreef ik er onlangs een artikel over. Hieronder de samenvatting:

 

Intelligent

1. Autonomous Things. Steeds meer apparaten gaan autonoom werken (auto's drones, software).

2. Augmented Analytics. Mensen gaan steeds meer data analyseren met behulp van slimme algoritmen die daarbij ondersteunen.

3. AI-driven Development. Software-ontwikkeling wordt steeds minder programmeren en steeds vaker intelligent en zelfs automatisch.

 

Digitaal

4. Digital Twins. Alles in de fysieke wereld krijgt een virtueel tweelingbroertje. Mensen, processen en dingen.

5. Empowered Edge. Verwerking van data wordt niet langer (alleen) centraal gedaan maar steeds vaker aan de rand van het netwerk waar die data wordt geproduceerd.

6. Emersive Experience. Ervaringen in de fysieke wereld gaan (ook) naar de digitale wereld middels bijvoorbeeld virtual en augmented reality.

 

Mesh

7. Blockchain. Meer vraag naar transactiemechanismen die, zonder kostbare tussenpersoon, vraag en aanbod van goederen en diensten snel, efficiënt en goedkoop bij elkaar brengen.

8. Smart places. Alles wordt 'slim': steden, kantoren, huizen, auto's, fietsen, etc.

9. Quantum Computing. Door de gigantische groei van data en de wens om daar (real-time) automatisch beslissen op te baseren, zijn (veel) snellere computers nodig.

10. Privacy. Hoe zorgen we ervoor dat de privacy van individuen gewaarborgd blijft in een wereld waar er steeds meer persoonlijke data wordt verwerkt.

 

Gartner 10 Megatrends


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map