Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Cees Quirijns
16 februari, 2018

Het SMaC-recept van Connectwise

Time flies when you're having fun! Al weer een maand geleden toostten we op het nieuwe jaar tijdens onze MSP Party. Eén van de sprekers was David Bellini, mede-oprichter van Connectwise, die zijn SMaC-recept deelde met het publiek. 

 

SMaC

SMaC staat voor Simple, Methodical and Consistent.

 

Eerst even wat achtergrond: Connectwise werd in 1982 als een MSP opgericht door Arnie en David Bellini in Tampa, Florida. De afgelopen 35 jaar groeide het bedrijf uit tot één van de wereldleiders op het gebied van Professional Services Automation (PSA).

 

Dat MSP-bedrijf hielden de gebroeders Bellini gewoon aan. De gedachte achter het behouden van die MSP-divisie was niet om te concurreren met de business van hun PSA-klanten, maar om praktisch gevoel te (blijven) houden met de dagelijkse gang van zaken en uitdagingen van een MSP. 

  

David Bellini en SMaC

David Bellini, co-founder van Connectwise tijdens de Portland MSP Party 2018

 

Tien vuistregels

In zijn presentatie pleitte David ervoor om als MSP een aantal simpele uitgangspunten te nemen en die consistent toe te passen. Als voorbeeld gaf hij de vuistregels die tot op de dag van vandaag gebruikt worden door Connectwise MSP:

 

  1. Bedien alleen klanten binnen een radius van 80 kilometer van je kantoor;
  2. Technisch personeel moet 80% van hun tijd factureerbaar zijn;
  3. We nemen alleen snelle, slimme mensen aan;
  4. Medewerkers moeten tevreden zijn en blijven, we willen zeer laag verloop;
  5. Zorg voor accountability, een issue moet één eigenaar kennen;
  6. We verkopen hardware, maar alleen met 20% marge;
  7. Voor elke klant streven we terugkerende inkomsten na;
  8. Elke klant moet tenminste twee van onze diensten afnemen;
  9. We doen geen zaken met medici en advocaten;
  10. We doen geen zaken met bedrijven die een eigen IT-afdeling hebben. 

Van deze vuistregels is er de laatste tien jaar maar één veranderd: de laatste. Inmiddels worden IT-afdelingen wel als klant geaccepteerd in co-managed omgevingen. 

 

Deze vuistregels zijn geen blauwdruk van hoe elke MSP zou moeten opereren. Dat bepaal je uiteraard zelf. Het punt is dat enkele simpele regels die methodisch en consistent worden toegepast lang mee kunnen gaan. Of misschien nog wel belangrijker: simpele regels consistent toepassen creëert een duidelijk raamwerk voor klanten en medewerkers voor herhaalbaar succes. 

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map