Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
13 september, 2019

Portland Workshops. Voor MSP's Door MSP's

Ik wil graag deze vrijdag blog wijden aan een serie van kennis sessies waar Portland in samenwerking met twee MSP veteranen als doel hebben jouw MSP bedrijf (een beetje meer) toekomstbestendig te maken. Daarom organiseren wij vanaf donderdag 10 oktober 2019 zeven weken lang elke donderdagmiddag een workshop gericht op het optimaliseren van jouw bedrijf en diensten.

 

Door MSP’s, voor MSP’s.

MSP veteranen Johan Bakker en Martijn van der Schaaf nemen jou mee in hun lessons learned, bieden je handige tools en leren je alles om interne processen en bedrijfsvoering te optimaliseren. Zodat jij niet alleen de beste diensten kunt leveren aan klanten, maar je het jezelf ook een stuk makkelijker maakt door je bedrijf slim in te richten.

 

Van het selecteren van de ultiemeservices menukaart en KPI’s tot het automatiseren en optimaliseren van beheer processen en contracten. Zeker ook van het herkennen van kansen tot het boosten van cashflow en winstgevendheid. Get ready for 2020 and beyond!

 

Schermafbeelding 2019-09-11 om 17.38.29

 

Inschrijven

 

Inschrijven is eenvoudig. Je betaald per sessie, dus bekijk welke onderwerpen jou het meeste aanspreken of schrijf je in voor alle sessies. Ben je gelijk totaal up-to-speed :)

 

10 oktober: Menukaart
Je wilt met je ICT-bedrijf veranderen naar een Managed Service Provider, maar hoe bereken je nu de diensten die je in een maand contract wilt gaan aanbieden? En ga je dan voor een cafetaria model of voor een bioscoop model? Ga je per device of per user je diensten aanbieden?
Tijdens deze workshop nemen we je aan de hand mee in deze zoektocht en helpen leren we je hoe jij tot een MSP Menu kaart die bij jou past!

17 oktober: Processen
Je ICT-bedrijf is aan het groeien en niet meer alles kan alleen in jouw hoofd zitten, kort om tijd voor processen die je verder kunnen helpen. Maar ga jij het wiel geheel zelf uitvinden?
Tijdens deze workshop gaan we praktische aan de bak met het maken van jouw processen en zal je de deur uitlopen met een helder proces!

24 oktober: Contracten
Je bied je klant allerlei diensten aan, of het nu gaat om een internetlijn of jouw eigen toegevoegde waarde en support. Je algemene voorwaarden zijn niet meer voldoende om alles in vast te leggen dus heb je contracten nodig. Maar wat zet je daar nu allemaal wel en niet in?
Tijdens deze workshop bespreken we de Do’s en Dont’s van het maken van een contract en doorlopen we de minimum vereiste die je op moet nemen in een contract!

31 oktober: SWOT
Als je jouw ICT-bedrijf wilt laten groeien dan is reflexteren is erg belangrijk, een SWOT-analyse helpt daar erg bij. Maar hoe maak je nu een goede SWOT-analyse? En als je die hebt wat ga je wat dan mee doen?
Tijdens deze workshop gaan we jouw SWOT-analyse maken en krijg je inzicht in jouw sterke en minder sterke kanten. De uitkomst zal je leren waar je, je wel en niet op moet focussen.

7 november: Commercieel
De meeste ICT-bedrijven zijn gestart vanuit een technisch startpunt en daarbij is het echte commerciële stuk nooit echt aan bod gekomen. Om jouw bedrijf te laten groeien is sales nodig, maar hoe pak je dit nu aan? En hoe zorg je dat je geen traditionele kloof krijgt tussen techniek en sales? Ga je voor een technische verkoper of voor de snelle jongen? En misschien nog wel het belangrijkste hoe stuur je een sales team nu aan?
Tijdens deze workshop leer je hoe je een goede sales funnel opbouwt, hoe je zorgt dat er geen scheiding in afdeling komt en hoe jouw sales team het beste kan aansturen.

14 november: KPI’s
In deze workshop gaat Martijn van der Schaaf, voormalig MSP, in op de belangrijkste KPI’s die nodig zijn om een MSP optimaal te laten renderen. Welke KPI’s zijn er, hoe kom je aan de brondata en hoe stel je de KPI’s vervolgens op uniforme wijze samen. Aan de hand van de KPI’s wordt vervolgens ingegaan op de manier waarop je ze als stuurinstrumenten kan gebruiken voor jezelf maar ook hoe je ze kan laten leven onder het personeel.

21 november: Verkoop jouw MSP bedrijf
Een terugblik op het verkooptraject van een succesvolle MSP. Hoe zag het traject eruit, wat waren sleutelmomenten en welke informatie gaf op cruciale momenten de doorslag om de volgende stap te kunnen maken. Hoe ga je om met tegenslag en weerstand tijdens het traject zonder de deal op te blazen, en hoe bewaak je op een goede manier je belangen? Ook wordt ingegaan op de stappen die je vandaag al moet zetten om over een aantal jaar je bedrijf succesvol te kunnen verkopen.

 

Inschrijven
Schrijf je snel in want er zijn maar een beperkt aantal plekken per workshop. Wij raden aan om zoveel mogelijks workshops te volgen om het complete plaatje te krijgen.


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map