Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
12 februari, 2019

Portland gevraagd voor CompTIA Benelux Chapter

  MSP

In november vorig jaar werd ik gebeld door Jim Hamilton, VP Member Communities, met de vraag of Portland en- of ik persoonlijk geïnteresseerd zou zijn in een CompTIA Benelux Champion titel. Vereerd en verheugd heb ik uiteraard ja gezegd. Ik ken ComTIA uit mijn Kaseya dagen en hun werkwijze bevalt mij wel. 

 

CompTIA is gestart als community in de jaren 80 in de Verenigde Staten en uitgegroeid tot een non-profit moneymaker met een jaaromzet van meer dan 80 miljoen dollar wat ze grotendeels terug het IT-kanaal inpompen. Intussen uitgerold in meerder landen wereldwijd hebben ze nu dus de wens uitgesproken om uit te breiden naar de Benelux. Als eerste stap willen we een leveranciersonafhankelijke community vormen die voortdurend in zowel België als Nederland bijeenkomt om wereldwijde en regionale trends te bespreken en initiatieven te nemen die zijn ontworpen om de Benelux ICT-industrie te laten groeien.

 

comptia beneluxDe eerste CompTIA meeting in het Okura hotel op 6 feb jl.

 

Missie en leden

CompTIA's missie is om de IT-industrie te versterken en vooruit te helpen door bedrijven te helpen groeien met een portfolio aan middelen op het gebied van IT-educatie, IT-certificering, IT-rechtspraak en IT-filantropie. CompTIA leden omvatten zo'n beetje de complete IT-industrie van Fortune 500-bedrijven, zoals Microsoft, Apple en Google, tot de vele kleine technische dienstverleners die de implementatie en het beheer van technologie ondersteunen.

 

Waarom zo belangrijk voor resellers en MSP's 

CompTIA doet continue onderzoek en verzamelt marktinformatie wat zo'n beetje het complete IT-spectrum bestrijkt. Een fantastische manier om op de hoogte te blijven van de nieuwste IT-technologie en IT-kanaaltrends. Je kunt gratis lid worden door je te registeren om toegang te krijgen tot allerlei research documenten en trends, of door Premier-lid te worden voor toegang tot alle inhoud. CompTIA is een non-profit organisatie, dus een lidmaatschap wordt terug vertaald naar informatie, insights en tools. Mooi toch!

 

IT Industry outlook 2019

Een van de voorbeelden van zinvolle en zeer bruikbare informatie voor het IT-kanaal is hun jaarlijkse rapport 'IT Industry Outlook 2019'. Dit rapport biedt inzicht in de trends die de industrie, haar personeel en haar bedrijfsmodellen bepalen. Het lezen waard als je het mij vraagt.

 

Schermafbeelding 2019-02-11 om 13.14.19

 

 

Portland en CompTIA

Wij gaan in ieder geval ons best doen en ons steentje bijdragen aan deze lokale Benelux Chapter. Naast dat het heel leerzaam is, is het ook een mooi netwerk moment. Ik nodig iedereen uit lid te worden en er bij te zijn bij de eerst volgende meeting.

 

Happy networking!

 

 

 

Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map