Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Cees Quirijns
19 maart, 2019

Kans: IoT Managed Services

  IOT

Als je lekker wilt ondernemen, dan kun je in het ICT-domein je hart ophalen. Het bulkt van de opportunities. In dit blog staan we stil bij IoT Managed Services als een mogelijk uitbreiding op je portfolio.

 

Laten we beginnen met wat marktvoorspellingen. Volgens Gartner zal 65% van het bedrijfsleven tegen het jaar 2021 hun IoT uitbesteed hebben aan managed service providers. 

 

iot services

 

Welke diensten dan uitbesteed worden? In bovenstaand plaatje staan ze opgesomd. Van initiële planning, via design en opbouw tot installatie en beheer van een IoT-oplossing. Niet veel nieuws onder zon dus ten opzichte van de diensten die veel IT professionals nu al leveren, zij op een een ander technisch gebied.

 

IoT business value

De toegevoegde waarde van die diensten voor de eindgebruiker? Volgens Gartner liggen die op gebied van het aansluiten van systemen en devices, het collecteren en visualiseren van informatie, het modelleren en simuleren van data, innoveren van bestaande processen tot het transformeren ervan. 

 

Anders gezegd: bedrijven helpen bij het vastleggen van historische data, op basis daarvan relevante inzichten vergaren om uiteindelijk beter te kunnen voorspellen. Aan de onderkant van de piramide is de concurrentie hevig. Aan de bovenkant is het veel minder druk, maar moet de kennis en kunde specialistischer zijn.

 

Mocht je overwegen om (op termijn) je aanbod uit te breiden met IoT Managed Services, dan bieden bovenstaande modellen een goed startpunt om je diensten te structureren en de de toegevoegde waarde ervan te duiden. 

 

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map