Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Cees Quirijns
12 mei, 2017

IT Nation Europe: de highlights

Al jaren organiseert Connectwise het uiterst populaire 'IT Nation'-event in Orlando wat wordt bezocht door duizenden MSP's van over de hele wereld.

 

Dit jaar kregen we voor het eerst een Europese versie: IT Nation Europe (ITNE) wat werd gehouden van 25-27 april 2017 in Londen.

 

Uiteraard hopten wij even de Noordzee over om poolshoogte te nemen. De highlights:

 

1. De groei zit tot -tenminste- 2020 in cloud

Een open deur natuurlijk, maar daarmee nog niet geïmplementeerd! De statistieken en voorspellingen zijn duidelijk: cloud is en blijft booming.

 

cloud-revenues.jpg

MSP's profiteren hier echter nog maar mondjesmaat van. Ook bij ITNE werd weer eens bevestigd dat de meeste MSP's zich nog vooral focussen op de traditionele on-premise omgevingen en nog te weinig op een cloud-offering voor MKB-bedrijven.  Opportunity dus!

 

Welke applicaties dan naar de cloud verhuizen? Een aantal usual suspects, maar toch ook meer en meer business apps:

  • Email (63%*)
  • Office tools (56%)
  • E-commerce (55%)
  • IT-diensten (54%)
  • Marketing (52%)
  • Sales (50%)
  • Support (48%)
  • Operations (44%)
  • Product Management (39%)
  • Human Resources (37%)

* percentage van de applicaties dat naar verwachting de komende 12 maanden naar de cloud gaat verhuizen.

 

2. Managed Security moet op de menukaart

Natuurlijk wisten we al dat security 'een dingetje' is voor het MKB. De kans ligt daarom voor het grijpen in het aanbieden van een volledig pakket aan managed security-diensten. Teveel detail voor de meeste MKB-ondernemers, maar een risico dat niet meer weg te wuiven valt. Zeker gezien de toenemende wet- en regelgeving rondom privacy en datalekken.

 

managed-security.jpg

3. Service wordt de belangrijkste differentiator

Wanneer applicaties naar de cloud verhuizen, wordt goede service door de MSP nog belangrijker én de belangrijkste manier om je te onderscheiden van de concurrentie. 

 

connectwise_service.png

Dus is jouw service-proces op orde en maak je gebruik van de tools die klanten graag gebruiken? Amerikaans onderzoek leverde de volgende interessante uitkomsten: 71% van gebruikers zijn tevreden met chat; 61% met e-mail en slechts 44% met telefonische support. 

 

Tot zover onze highlights. Doe er je voordeel mee ;) 

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Inschrijven

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map